Nastavljamo u istom ritmu.
Poceo sam malo sa "drvenim" radovima. I odmah problemi...

Prevideo sam da glodala koja sam nameravao da koristim nemaju dovoljnu "duzinu". Mogu da rade samo do 2-2,5 cm, a meni treba i vise, jer mi je daska za telo bas debela, oko 5 cm. Mada to nije krajnja mera, ali i kada bude krajnja a to je 3,5-4 cm, opet nece biti dosta, tako da ce morati da bude dosta improvizacija...

Ali to sam nekako i smislio sta cu, a mnogo veci je problem sto su ta glodala izgleda jako losa

(kinezi...) Pa skoro uopste ne mogu da ravnam neku povrsinu, izgleda da se zatupi odmah i od trenja pali drvi ispod sebe, i skroz ostane crno drvo.....
Imam neka nemacka glodala, ona rade do jaja, par ekselans, ali ona su 4mm i 6mm skoro neupotrebljiva za ovakve poslove...
Ali nekako sam odradio prvi deo posla...
Sa jednim spicastim glodalom sam oznacio fingerboard i nadam se da ce ta preciznost masine u ocrtavanju mesta gde treba da uglavim pragove da pomogne da bude bolja gitara.

Posle toga sam uz pomoc jednog malog glodala napravio stepenastu povrsinu. Vidi se na slici...
Poenta ovog stepenastog rada je da dobijem reper kako da pravim radius fingerboarda! Ako bih probao rucno, vrlo je moguce da bih umasio dosta, a ovako, mislim da ce biti mozda bolje... Nadam se, ne znam ni ja, prvi put radim. A svejednoc u napraviti sablon za kontrolu.
I tu je ispao jos jedan problem... Tek posle sam shvatio da sam merio dubinu svake stepenice prema krugu od 9,5", ali to je bio precnik, a meni treba radijus...

Glupson! Mada mi na prvi pogleda izgleda OK, pa cu sacekati dok ne kupim pragove da vidim moram li zaista da pravim ponovo... Sreca pa imam jos taman toliko materijala.