Pitanje (problem sa pedalom).

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
malisha
MF veteran

Pitanje (problem sa pedalom).

Post by malisha » 29 Jun 2011, 02:22

Meni jako čudno :D

Dakle, imam jednu chorus pedalu - Nux CH2. Sviđa mi se kako zvuči, i pedala mi radi na bateriji super. Kada priključim adapter, signal prođe kroz pedalu, s time što pedala ne dodaje ni malo efekta (nevezano za podešavanja, znači 100% dry signal). Da li se ovo nekome dešavalo, jel ima neka fora, ili jednostavno pedali nešto fali? Kao što rekoh, na bateriji radi super... :O.o:

malisha
MF veteran

Re: Pitanje (problem sa pedalom).

Post by malisha » 08 Jul 2011, 23:33

malisha wrote:Meni jako čudno :D

Dakle, imam jednu chorus pedalu - Nux CH2. Sviđa mi se kako zvuči, i pedala mi radi na bateriji super. Kada priključim adapter, signal prođe kroz pedalu, s time što pedala ne dodaje ni malo efekta (nevezano za podešavanja, znači 100% dry signal). Da li se ovo nekome dešavalo, jel ima neka fora, ili jednostavno pedali nešto fali? Kao što rekoh, na bateriji radi super... :O.o:
anybody? :(

bancika

Post by bancika » 09 Jul 2011, 00:47

moguce da je nesto oko DC ulaza zeznuto. Jel imas onaj univerzalni adapter sto ima i onaj konektor kao za bateriju? Probaj tako da nakacis adapter na isti takav konektor u pedali koji inace koristis za bateriju (pazi na polaritet da ne sprzis pedalu). Ako radi znaci da je nesto do DC ulaza. Ako ne radi znaci da je do adaptera. Divide and conquer :)

malisha
MF veteran

Post by malisha » 09 Jul 2011, 00:54

Nažalost nemam, al videću dal neko ima... Ono što mene buni jeste da pedala propusti signal sa adapterom, dakle radi (pedala nije true bypass, samim tim ne bi bilo zvuka da nema struje)...

bancika

Post by bancika » 09 Jul 2011, 01:41

jel ti dobar napon i polaritet na adapteru?

malisha
MF veteran

Post by malisha » 09 Jul 2011, 01:44

Definitivno. I napon i polaritet su odgovarajući. Pedala ima standardnu struju, a koristim Rolandov adapter...

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 10 Jul 2011, 09:18

Ako ne nadjes drugo rersenje,povezi onaj konektor za bateriju na adapter i onda povezuj sa istim takvim konektorom iz pedale. Ja sam tako koristio jen fuzz jer nije imao ulaz za adapter

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Jul 2011, 16:32

Ja sam nedavno kupio isti Chorus, i nemam problema s njim. Ako sam dobro razumeo, bez obzira na BLEND podešavanje (wet/dry mix), kada koristiš na adapter pedalu, zvuk prolazi ali bez chorus efekta?

Ja sam svoju pedalu isprobao u radnji i na bateriju i na adapter, i na adapter je bilo više šuma, a na bateriji daleko manje, ali to je bilo zbog adaptera. Kad sam došao kući i probao na svoj adapter, sve je radilo super. Jedino sam primetio da pedala kao pedala ima prisutan šum, sve veći kako povećavaš blend prema 100% wet. Ja ga držim na pola, i šum je skoro neprimetan.

Nedavno na probi sam ga vezao u FX loop pojačala, i bio je primetan clocking noise na 100% wet, ali nije bio iritantan.

Znam da ti nisam baš puno pomogao, ali čisto sam hteo da iznesem svoja zapažanja oko pedale. Inače, po meni joj je zvuk i više nego zadovoljavajući, za te pare naravno.

malisha
MF veteran

Post by malisha » 08 Aug 2011, 11:29

Probao sam sa običnim no name adapterom... I radi sve! A boss-ov adapter mi radi savršeno na svemu osim CH2! Ja ovo u životu nisam video :lol: :lol:
Baba Slim wrote:Ja sam nedavno kupio isti Chorus, i nemam problema s njim. Ako sam dobro razumeo, bez obzira na BLEND podešavanje (wet/dry mix), kada koristiš na adapter pedalu, zvuk prolazi ali bez chorus efekta?.
da. Mada, sada mislim da je do adaptera...
Baba Slim wrote: Ja sam svoju pedalu isprobao u radnji i na bateriju i na adapter, i na adapter je bilo više šuma, a na bateriji daleko manje, ali to je bilo zbog adaptera. Kad sam došao kući i probao na svoj adapter, sve je radilo super. Jedino sam primetio da pedala kao pedala ima prisutan šum, sve veći kako povećavaš blend prema 100% wet. Ja ga držim na pola, i šum je skoro neprimetan.
Istu stvar sam primetio. Ja sam basista, tako da chorus nikada ne koristim 100% wet, uvek pustim malo dupeta :D tako da mi pedala uopšte ne dodaje šum... Ne zuji ni na adapteru.

Baba Slim wrote: Znam da ti nisam baš puno pomogao, ali čisto sam hteo da iznesem svoja zapažanja oko pedale. Inače, po meni joj je zvuk i više nego zadovoljavajući, za te pare naravno.
Meni pedala ima skroz prirodan zvuk... Sigurno, ima i boljih chorusa, ali hej! 2000din :D Skroz upotrebljivo.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 08 Aug 2011, 21:31

a garant si koristio neki AC Roland-ov adapter....

malisha
MF veteran

Post by malisha » 09 Aug 2011, 16:48

Nisam. Adapter je pozajmljen od druga koji tera svoje Boss i Digitech pedale na njega. Takođe radi na Marshal Guvnoru koji je 9v centar negative, isto kao ovaj chorus... Svakako sam proverio polaritet i struju pre korišćenja...

Post Reply