Nisam video slicnu temu medju starim temama pa sam odlucio da otvorim novu...
Uskoro bih trebao da ulozim nesto malo novca u svoju opremu, naime gitaru i pojacalo. Mozda bih trebao da naglasim da ciljam na low-end dio trzista.
Na sajtu mitros music-a sam naisao na veoma pristupacna Behringerova pojacala, i za oko mi je zapao VT-15CD - prvenstveno zbog cene,
a i zbog toga sto ima svoj EQ, clean i drive kanal, i cd-in jack za jamming i vezbanje -- tri stvari koje su za mene trenutno "must have" na pojacalu koje bih trgovao.
Malo sam se zagrejao za njega, pa sam se dao u pretragu preko net-a. Isprva me odusevilo ono sto sa cuo na youtube snimcima (za pojacalo tog cenovnog ranga, admittedly). Ali onda sam poceo da pretrazujem review-e na raznim sajtovima, koji nisu bili tako sjajni... Istinu za volju, pojedini korisnici hvale ova pojacala, prvenstveno njihov zvuk. Sa druge strane ima veoma puno korisnika koji pljuju po firmi Behringer i proizvodima sveukupno ( a pojedini i po samim modelima pojacala).
Sa jedne strane, veliki broj ljudi preporucuje Behringer pojacala, citirajuci poboljsanje kvaliteta posljednih godina i otklanjanje vecine gresaka od kojih su patili stariji modeli, ali niko od njih nije pruzio dovoljno povratnih informacija o dugogodisnjoj eksploataciji proizvoda, dok sa druge strane JOS VECI broj ljudi koji tvrde da Behringer nije isplativa long-term kupovina zbog tehnickih gresaka i cestih kvarova.
Ukratko, moje pitanje glasi, da li biste preporucili kupovinu ovog pojacala? Kakvo je vase misljenje o Behringeru kao firmi? Da li biste preporucili nesto drugo u slicnom cenovnom rangu?
Ono sto je prednost u odnosu na moje sadasnje pojacalo (Vox DA5) je veca versatilnost zvuka (3-band EQ) i veca snaga. A i zvuk mi se svideo. Prvenstveno mi treba nesto sto mogu da podesavam, cackam i eksperimentisem sa zvukom.
Dobro bi mi dosla sva licna iskustva koja ste imali, ili ona koja vam je preneo drugar/kolega/bandmate/komsija/rodjak, samo sto objektivnija ukoliko je moguce.
Hvala,
Axel1334