mali update. Kupio sam delove za spravu i u procesu promenio spec malo, bar sto se tice mog build-a. U opstem slucaju se ne menja mnogo.
U Nisu je metalni footswitch taster (momentary) cca 4 evra sto znaci skoro 50 evrica samo za prekidace, a to mi dodje malo mnogo. Zato sam resio da footswitcheve koristim samo za menjanje preseta, a za ostalo da stavim klasicne plasticne tastere. Tako moze lepo rukom da se podese preseti, a da se posle nogom bira izmedju njih. To je snizilo troskove za nekih 25e. Naravno, ko hoce moze da koristi sve metalne ili sve plasticne, elektronski rade isto, samo bas ne bi gazio plasticne previse puta. Druga stvar, trazio sam neki pogodan konektor koji ce povezati pedalboard i kontroler i najbolje sto sam nasao je 8-pinski DIN konektor, sto znaci da imam 8 max kanala dostupnih. Uz drugaciji konektor naravno moze i vise ili manje, ali ja cu koristiti ovaj. Jedan kanal cu ostaviti ako bude bilo potrebno da se mutira izlaz, sto ostavlja 7 za koriscenje sa efektima/pojacalima. Mislim da je sasvim dosta.
Uz to, izbacio sam save dugme. Jeftinije je za izgradnju i jednostavnije za koriscenje. Napravicu da drzanje preset dugmeta 2-3 sekunde radi kao save i resen problem.
Na kraju ostatade 7 kanala i 4 preseta, 11 LED ukupno.
Nacrtao sam plan za kutiju, treba da odnesem ovih dana kod majstora da mi napravi. Bice metalna osim bocnih stranica koje ce cale da mi uradi od drveta. Trudio sam se da bude kompaktna (20x15cm), ali moze da bude i veca ako je potrebno vise prostora izmedju prekidaca (5cm za footswitch) ili mozda malo manja, ko voli tesno
http://diy-fever.com/temp/arduino_controller.pdf