to je Volt metar ako je to isto :S i VU metar onda imam i to i ne moram kupovati
Bozha wrote:Koliko predvidjas da ce te kostati i koliko izlazno pojacalo planiras?
Planiram izlazno pojacalo Borino nazvano Legend Stage Master 250w
http://www.youtube.com/watch?v=a80SR38jTTA
A cenu jos nisam racunao ali plocicu znam napraviti, pertinaxa imam , komponenente cu kupiti, trafo imam (za amp) tako da neka predvidjanja nemam,
ne zurim sa poslom, radicu iz zadovoljstva samo da ubijem vreme preko zime.
maksabass wrote:Ja sam se latio ovog posla iz entuzijazma - mada da sam imao para da sebi kupim nesto kvalitetno i skupo -SIGURNO NE BIH-bar sto se tice pojacala
iz entuzijazma i zadovoljstva cu raditi i ja, nije da mi je preko potrebno nesto jako, uglavnom radicu kao sto sam zamislio i naravno dobicete i kalkulaciju.
Bane bass wrote:izlazni stepen bih pre pravio sa nekim hibridnim IC-om, kao npr. LM3886 i sl. Ako nista drugo, tu su sve moguce zastite i kompaktnost. Kvalitet zvuka je vise nego dobar, s obzirom na namenu.
Bora ima i neki bass preamp, mozda on bolje radi od predlozenog. Bitno je ne stedeti ni na cemu, a napajanje preampa posebno praviti u odnosu na napajanje izlaznog stepena.
Naravno ne stedeti na hladnjaku, a i ventilatorcic je dobrodosao.
Samogradnja ima smisla, samo ako je beskompromisna. Kosta, ali se takvo sto ne moze kupiti.
Mozete mi se obratiti, pa koliko budem znao, pomocicu. Samo napred guraj, guraj...
Nekako mi se bas bezi od hibrida, zbog toga sam se i odlucio za borin projekat, ali osim onog yutube linka nisam nigde naleteo na dokaz da Legend stage master radi i da li su zadovoljni oni koji su pravili.
a sto se tice stednje ne planiram da stedim na ustrb hladjenja, a kao sto sma i grugima rekao samogradnja mi predstavlja u neku ruku i zadovoljstvo tako da delom mi to je vise zabava nego posao