Dakle, sviram gitaru vec nekih 8 godina, posedujem klasichnu gitaru, a od skoro mi dodje i neizdrzhiva zhelja da kupim elektrichnu. Zapravo, vracajuci se sa neke probe, ugledah u jednom izlogu Yamaha-u Pacifica-u 120S i veoma mi se dopala. Malo sam je svirao onako na suvo u prodavnici i vrat mi se veoma dopada. Ona kosta nekih 22000 din a to je i maximum koji mogu da dam za gitaru, ajd' mooooozhda par hiljada vishe.
Na gitari bih svirao uglavnom jazz/fusion uz pomalo blues-a, ali da ne budem sasvim neiskren, volim i da proprzhim neki shred i ludi tapping s vremena na vreme

Kad sviram solo, naravno zavisi koja je vrsta muzike u pitanju, ali volim i onaj meki duboki jazzy zvuk ako sviram to, a i onaj rezak, oshtar, a opet masan ala Satriani-eve najbolje solazhe zvuk ako se pomalo izhivljavam

Vidim da se ovde pominju i neki Ibanez-i u ovom cenovnom rangu kao i Wahburn serija N1...
Interesantna je stvar kako za sve ove godine sviranja gitare nishta o samoj gitari nisam zazheleo da nauchim vec samo o konkretnom sviranju. Stoga i ovakva pitanja, kao recimo sledece: da li chinjenica da Yamaha Pacifica 120S ima dva Humbucker-a( jesam li u pravu?

Pozdrav svima i hvala na eventualnoj pomoci!