Hillybilly wrote:
Prica zvuci stvarno nebulozno, ali je tacna.
Prvo hvala za link(ove), ja volim da citam te stvari u dokolici uz kahvu i duhvan.
Fenomalno da si mogao da upijas sta taj starina prica, to su bila vremena kad smo bili barabar sa svetom, radilo se na sve strane nesto novo. Nije bilo instant gratifikacije, projekti su trajali po 5 godina a ne tri meseca. Neka druga vremena, zapisana na celuloidu u glavi.
Elem, ono sto me je zaintrigiralo, pored naravno citata o McIntoshu i izlaznim trafoima, Juzni Pol drn zvrc, sve je to kul, ali ona prica o Red Acoustics se ne poklapa sa onim sto sam ja licno cuo. A spominje se u citatu parafraziram, 'onu drugu dvojicu ne treba ni spominjati'. Ja sam prvo shvatio, e, ne treba ih ni spominjati jer svi znaju ko su. Mislio sam da je to bilo implicirano u prvom mahu. Onda sam se malo odmakao od ekrana, i postalo mi nesto sumnjivo. Cek, svi vrlo dobro znamo ko je Borjan Kostic, i da je on osnovao, bio preCednik i glavni dizajner Red Acousticsa. One njihove monitore su imali na kosarkaskom terenu KK Crvena Zvezda na Kalemegdanu, uvece bio neki disko statijaznam. Imali su frajeri valjda 12 monitora ili 20. Svaki po 150w (aktivne su to kutije bile a vrlo malih dimenzija, heble su dadaiju, zvuk da se iseces koliko nenaporan obzirom na volumen). Imale su i taj neki inovativni interni space curvature da se produzi putanja audio signala cime se proslavio onaj Bose.
Da li to znaci da je Ivan dizajnirao sve to a Borjan mu drpio, i bio je jos neki treci lik? Neka nerasciscena posla? To me zaintrigiralo. Sad jos kad bi mogo cicu da pitas da ti kaze iz prve ruke, poslo bi ti tepsiju bureka na posao.