Marshall + problem

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Hillybilly

Re: Marshall + problem

Post by Hillybilly » 12 Dec 2011, 14:25

WD nema provodljivost!!! On je odlican izolator, i bio bi fenomenalan za potove kada nebi bio masan. Na tu mast se cas posla nahvata prljavstina i onda nastaje problem. WD se razlije lepo po celom uredjaju pa krenu neke fantomske pojave cudna puckanja, sustanje, kuvanje lampi i sl... Imas pojacalo koje ima neku vrednost koja nije mala. Osim toga vrednost tog pojacala ce iz dana u dan rasti. Ako imas nameru da sacuvas taj uredjaj a samim tim i njegovu vrednost, odnesi ga kod dobrog majstora (ne ovog "proverenog") da ti popravi/zameni to.
Za ime sveta, original pot za marshall kosta 3 eur i ruke za tu akciju nebi smele da kostaju vise od 1000-2000 din! U cemu je fora, vozis kao Audia A8 a oces sam da menjas ulje da ustedis koji dinar?

kwiss

Post by kwiss » 12 Dec 2011, 14:54

Hillybilly wrote:WD nema provodljivost!!! On je odlican izolator, i bio bi fenomenalan za potove kada nebi bio masan. Na tu mast se cas posla nahvata prljavstina i onda nastaje problem. WD se razlije lepo po celom uredjaju pa krenu neke fantomske pojave cudna puckanja, sustanje, kuvanje lampi i sl... Imas pojacalo koje ima neku vrednost koja nije mala. Osim toga vrednost tog pojacala ce iz dana u dan rasti. Ako imas nameru da sacuvas taj uredjaj a samim tim i njegovu vrednost, odnesi ga kod dobrog majstora (ne ovog "proverenog") da ti popravi/zameni to.
Za ime sveta, original pot za marshall kosta 3 eur i ruke za tu akciju nebi smele da kostaju vise od 1000-2000 din! U cemu je fora, vozis kao Audia A8 a oces sam da menjas ulje da ustedis koji dinar?
Koja je to matematika :?: Pot 3eura zamena 20eura :o

nikolic025

Post by nikolic025 » 12 Dec 2011, 15:54

Zato kazem da je bolje da sacekas da se svi menjaju,pa onda pazaris i zamenis...A ja sam pitao u Elementi da li imaju Alpha,kazu da imaju samo neke Alps (kod mene na svim marshallima su bili Alpha,ne znam da li je fabricki,ali tako je),i kazu da je komad oko 10E...

Hillybilly

Post by Hillybilly » 12 Dec 2011, 16:20

kwiss wrote:Koja je to matematika :?: Pot 3eura zamena 20eura :o
Nije matematika, radni sat ima svoju cenu. Pojacalo mora da se otvori, skinu kapice za potove, da se odvrnu matice svih potenciometara i oslobodi stampana ploca na kojoj su potovi. Potom skinuti i zameniti (ili ocistiti pot propisno) pa vratiti sve nazad. Posle pojacalo proveriti prvo na instrumentima pa na kraju i na kabinetu sa gitarom. To sve traje, a vreme je novac. Svaki majstor ima svoju cenu, zato sam napisao 1000-2000din.
Jbg, ja placam radni sat u servisu za kola 6000din... :wallbash_2:

kwiss

Post by kwiss » 12 Dec 2011, 16:48

Hvala na odgovoru :o

irvas

Post by irvas » 12 Dec 2011, 20:44

Problem krckanja resavam KONTAKT 60 sprejom godinama, i na gitarama i pojacalima, osim ako nije jako ostecen pot pa bas mora da se menja. Radi savrseno.

bancika

Post by bancika » 12 Dec 2011, 20:46

nikolic025 wrote:Zato kazem da je bolje da sacekas da se svi menjaju,pa onda pazaris i zamenis...A ja sam pitao u Elementi da li imaju Alpha,kazu da imaju samo neke Alps (kod mene na svim marshallima su bili Alpha,ne znam da li je fabricki,ali tako je),i kazu da je komad oko 10E...
u jbg, iz banzai mozes da narucis alpha za oko 1e po komadu. 7e je postarina, pa izracunaj

Hillybilly

Post by Hillybilly » 12 Dec 2011, 21:47

irvas wrote:Problem krckanja resavam KONTAKT 60 sprejom godinama, i na gitarama i pojacalima, osim ako nije jako ostecen pot pa bas mora da se menja. Radi savrseno.
Jeste, sjajan sprej, mada ne pomaze kada postoji mehanicko ostecenje na potu. Osim toga cesto se ponovo javi problem posle izvesnog vremena.

irvas

Post by irvas » 13 Dec 2011, 17:08

Hillybilly wrote:
irvas wrote:Problem krckanja resavam KONTAKT 60 sprejom godinama, i na gitarama i pojacalima, osim ako nije jako ostecen pot pa bas mora da se menja. Radi savrseno.
Jeste, sjajan sprej, mada ne pomaze kada postoji mehanicko ostecenje na potu. Osim toga cesto se ponovo javi problem posle izvesnog vremena.
...osim ako nije jako (mehanički) ostecen... :) Koristim ga dugo i moje iskustvo je da ako je pot kvalitetan, kao pomenuta Alfa, i ako je to neko prvo krckanje koje se pojavilo, malo spreja može da reši problem na duži period (pod duži period mislim 1+ godina) pogotovo ako je to pot od pojačala u nekoj zatvorenoj kutiji. Sa druge strane, na mikseti, koju ne pokrivam i koja se praši, i nekim pedalama sa lošijim potovima problem se vracao češće. Koristio sam ga i na Hi Fi Onkiju na volume potu pre par godina i problem se još nije vratio.

Mislim da sa relativno niskom investicijom od 500-600din ovaj sprej za čišćenje je vrlo koristan za trenutno i lako otklanjanje problema. Prvo to, pa ako ne valja, majstor.

Post Reply