Marshall + problem
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Hillybilly
Re: Marshall + problem
WD nema provodljivost!!! On je odlican izolator, i bio bi fenomenalan za potove kada nebi bio masan. Na tu mast se cas posla nahvata prljavstina i onda nastaje problem. WD se razlije lepo po celom uredjaju pa krenu neke fantomske pojave cudna puckanja, sustanje, kuvanje lampi i sl... Imas pojacalo koje ima neku vrednost koja nije mala. Osim toga vrednost tog pojacala ce iz dana u dan rasti. Ako imas nameru da sacuvas taj uredjaj a samim tim i njegovu vrednost, odnesi ga kod dobrog majstora (ne ovog "proverenog") da ti popravi/zameni to.
Za ime sveta, original pot za marshall kosta 3 eur i ruke za tu akciju nebi smele da kostaju vise od 1000-2000 din! U cemu je fora, vozis kao Audia A8 a oces sam da menjas ulje da ustedis koji dinar?
Za ime sveta, original pot za marshall kosta 3 eur i ruke za tu akciju nebi smele da kostaju vise od 1000-2000 din! U cemu je fora, vozis kao Audia A8 a oces sam da menjas ulje da ustedis koji dinar?
Koja je to matematikaHillybilly wrote:WD nema provodljivost!!! On je odlican izolator, i bio bi fenomenalan za potove kada nebi bio masan. Na tu mast se cas posla nahvata prljavstina i onda nastaje problem. WD se razlije lepo po celom uredjaju pa krenu neke fantomske pojave cudna puckanja, sustanje, kuvanje lampi i sl... Imas pojacalo koje ima neku vrednost koja nije mala. Osim toga vrednost tog pojacala ce iz dana u dan rasti. Ako imas nameru da sacuvas taj uredjaj a samim tim i njegovu vrednost, odnesi ga kod dobrog majstora (ne ovog "proverenog") da ti popravi/zameni to.

- nikolic025
Zato kazem da je bolje da sacekas da se svi menjaju,pa onda pazaris i zamenis...A ja sam pitao u Elementi da li imaju Alpha,kazu da imaju samo neke Alps (kod mene na svim marshallima su bili Alpha,ne znam da li je fabricki,ali tako je),i kazu da je komad oko 10E...
- Hillybilly
Nije matematika, radni sat ima svoju cenu. Pojacalo mora da se otvori, skinu kapice za potove, da se odvrnu matice svih potenciometara i oslobodi stampana ploca na kojoj su potovi. Potom skinuti i zameniti (ili ocistiti pot propisno) pa vratiti sve nazad. Posle pojacalo proveriti prvo na instrumentima pa na kraju i na kabinetu sa gitarom. To sve traje, a vreme je novac. Svaki majstor ima svoju cenu, zato sam napisao 1000-2000din.kwiss wrote:Koja je to matematikaPot 3eura zamena 20eura
Jbg, ja placam radni sat u servisu za kola 6000din...

Hvala na odgovoru 

Problem krckanja resavam KONTAKT 60 sprejom godinama, i na gitarama i pojacalima, osim ako nije jako ostecen pot pa bas mora da se menja. Radi savrseno.
u jbg, iz banzai mozes da narucis alpha za oko 1e po komadu. 7e je postarina, pa izracunajnikolic025 wrote:Zato kazem da je bolje da sacekas da se svi menjaju,pa onda pazaris i zamenis...A ja sam pitao u Elementi da li imaju Alpha,kazu da imaju samo neke Alps (kod mene na svim marshallima su bili Alpha,ne znam da li je fabricki,ali tako je),i kazu da je komad oko 10E...
- Hillybilly
Jeste, sjajan sprej, mada ne pomaze kada postoji mehanicko ostecenje na potu. Osim toga cesto se ponovo javi problem posle izvesnog vremena.irvas wrote:Problem krckanja resavam KONTAKT 60 sprejom godinama, i na gitarama i pojacalima, osim ako nije jako ostecen pot pa bas mora da se menja. Radi savrseno.
...osim ako nije jako (mehanički) ostecen...Hillybilly wrote:Jeste, sjajan sprej, mada ne pomaze kada postoji mehanicko ostecenje na potu. Osim toga cesto se ponovo javi problem posle izvesnog vremena.irvas wrote:Problem krckanja resavam KONTAKT 60 sprejom godinama, i na gitarama i pojacalima, osim ako nije jako ostecen pot pa bas mora da se menja. Radi savrseno.

Mislim da sa relativno niskom investicijom od 500-600din ovaj sprej za čišćenje je vrlo koristan za trenutno i lako otklanjanje problema. Prvo to, pa ako ne valja, majstor.