Funkomat wrote:
Horizontalno podesavanje sedla o kom pricas nema nikakve veze sa visinom zica tj blizinom zica fretboardu, magnetima, telu gitare...
Hmmm... Zaista se ne razumem u ovo
Funkomat wrote:
Ne. Nema veze kako si video na drugim gitarama... Da je na svakoj gitari isto verovatno ne bi imao opciju podesavanja. To zluzi za podesavanje intonacije odnosno da je e1, a1... svi ostali tonovi isti kao i e2, a2... samo za oktavu vise...
Ako se ne razumes i ako vec nisi cackao po tome (a prilicno sam siguran da jesi

) , nemoj.
Pa, trenutno nisam nishta chachkao, ali sam pre imao neki problem sa magnetom, pa sam na bridge-u zavrtao i odvrtao sedlo sheste zice da bih je malo odaljio od vrata, i u tome sam uspeo. A posle sam i magnet spushtao, jer se problem i dalje javljao, samo mnogo manje otkad sam se igrao sa zavrtanjem/pomeranjem sedla. A inache, problem je bio taj da se shesta zica bukvalno lepila za neck magnet dok je gitara bila ukljuchena u pojachalo, i time sam dobijao odvratne brundave zvukove. Onda sam malo shrafnuo sedlo sheste zice, i manje je brundalo, ali sam morao magnet da spushtam da se to ne bi vishe deshavalo.
Funkomat wrote:
Kao sto su rocket i bodomovac vec rekli ne mozes da dizes i spustas pojedinacne zice samo celu kobilicu cime neces resiti problem...
Ne mogu? Auh... Znam sigurno da se brundanje smanjilo otkad sam se igrao sa sedlom sheste zice, mislio sam da sam odaljio zicu od magneta, ali sad ovo...
Moratju ja josh puno da uchim shto se tiche "hardvera" gitare

Probatju da odnesem gitaru nekom iskusnom iz mog grada, pa da vidi on je l' sve u redu sa mostom. I hvala josh jednom na pomotji, javitju ako ishta budem radio oko toga