Pomoc oko pesme

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

van gogh

Pomoc oko pesme

Post by van gogh » 11 Apr 2008, 22:51

Nisam znao gde da postavim ovu temu pa sam je stavio ovde, ako bude potrebno premestite je...

Nego da predjem na stvar...

Dobio sam neki repertoar od ljudi sa kojima treba da sviram i sve pesme sam nasao osim Mladicu Moj od Zane...

I guglam vec danima i nista, neverovatno...

Dakle trebaju mi akordi za tu pesmu...
Hvala svim dobrim ljudima na pomoci :)

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Pomoc oko pesme

Post by dejankuki » 11 Apr 2008, 23:01

Ova molba nije upucena tebi vec svim clanovima ovog foruma, a tvoju temu koristim za to... izvini unapred..

Amaaaan ljudi nemojte da se oslanjate na tablature, vec sazvakane akorde i napisane partiture po netu....

Upotrebite svoje USI, skidajte pesme, pustite pesmu u nekom plejery, kaseti, CD-u ili mp3 prislonite gitaru na vasu glavu i skidajte USIMA!!!!

Tako cete bolje nauciti da svirate, shvaticete neke stvari i nadasve vezbati sluh!!!! ovako kada neko drugi skine vi to prihvatite zdravo za gotovo i ne proveravate, a Zilijon puta se desi da tablature MIDI fajlovi i slicno NISU tacni....

Moooolim vas , za vase dobro, skidajte sami... uptrebite ono sto vam je BOG dao....

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 11 Apr 2008, 23:02

Pesma je krajnje laka, i laka je za skidanje.

van gogh

Post by van gogh » 11 Apr 2008, 23:14

Ma znam iz licnog iskustva (kao i svaki gitarista) da su tablature nekada i netacne...

Frka mi je za vreme pa sam mislio da nadjem nesto pa cak i ako nije tacno inda ispravim...

Ali sad ste me naterali da je skinem na sluhic... :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Apr 2008, 23:17

Slazem se sa vbracom i dejankukijem ali ako bas ne zelis da naucis da sviras gitaru trazi tab originala (oruzjem protiv otmicara) i naci ces je bez problema...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Apr 2008, 23:53

Little ispravka, nesto mi se cini da je original Zanin...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 11 Apr 2008, 23:57

Funkomat wrote:Slazem se sa vbracom i dejankukijem ali ako bas ne zelis da naucis da sviras gitaru trazi tab originala (oruzjem protiv otmicara) i naci ces je bez problema...
khm...Zana je orginal, OPO je obrada...Za mladjanog Van Gogha: gro domacih pesama (znaci preko 85%) svodi se na progresije od 3-5 akorda, uz strukturu Strofa>referen>strofa>fadeout strofa. Po negde ima solo, ali i njega prate akordi korisceni u strofi ili refrenu. Takodje, najcesce se koriste osnovni akordi (Am, A, Hm, H, C, D, Dm, E, Em, G, F, Fis, Fism), a znatno redje slozeniji akordi (septakordi, susovi, dimovi i sl). Za tvoje dobro->probaj da skines po sluhu...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Apr 2008, 00:11

dejankuki wrote:Little ispravka, nesto mi se cini da je original Zanin...

Eto... Naucih nesto... :)

Zlo

Post by Zlo » 13 Apr 2008, 17:35

Skidao sam je ja nekad . Evo ti neke osnove -mada sam dosta zaboravio.
uvod D(c#)h,
strofa D(c#)h DGA
refren DA Ah GA
Ovo nije 100% ali je osnova koja ce ti pomoci ako mozes da cujes pesmu nekoliko puta.
Uvodna solazica je prosta adef#ed e~f# e~d h

Nadam se da sam ti koliko-toliko pomogao.

van gogh

Post by van gogh » 13 Apr 2008, 20:47

Hvala, hvala skinuo sam :)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 25 Apr 2008, 09:59

Ja se slazem sa dejankukijem da se najvise treba oslanjati na sluh. Pogledaj akorde za cudnu sumu na netu, i bice ti sve jasno.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Apr 2008, 10:22

Historik wrote:
Funkomat wrote:Slazem se sa vbracom i dejankukijem ali ako bas ne zelis da naucis da sviras gitaru trazi tab originala (oruzjem protiv otmicara) i naci ces je bez problema...
khm...Zana je orginal, OPO je obrada...Za mladjanog Van Gogha: gro domacih pesama (znaci preko 85%) svodi se na progresije od 3-5 akorda, uz strukturu Strofa>referen>strofa>fadeout strofa. Po negde ima solo, ali i njega prate akordi korisceni u strofi ili refrenu. Takodje, najcesce se koriste osnovni akordi (Am, A, Hm, H, C, D, Dm, E, Em, G, F, Fis, Fism), a znatno redje slozeniji akordi (septakordi, susovi, dimovi i sl). Za tvoje dobro->probaj da skines po sluhu...
Pa ovo zvuchi i kao recept za mnoge Metallicine pesme! :lol:

A ovo shto ljudi kazhu, u potpunosti stoji. Secam se priche svog starijeg brata(ne rodjenog) kako su on i josh mnogi kao klinci visili ispred prozora nekog tada kao dobrog gitariste u kraju i chekali i molili ga da im on kroz svoj prozor pokazhe po neki novi akord. Koristili su svoj sluh i kasetofon na kome su po milion puta motali snimak nazad za sekund-dva i tako skidali pesme(dobro, ovo sam i ja radio kad sam pochinjao, skidajuci neke instrumentale od Zlatka Manojlovica :) ). A danas imamo tablature, imamo glupi mp3 i niko nema veze s vezom.

:)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 25 Apr 2008, 10:54

A danas imamo tablature, imamo glupi mp3 i niko nema veze s vezom.
I jeste i nije tako :D :D

Ti tabovi dolaze od ljudi koji skidaju na sluh,kontas ,uvek ce biti onih koji skidaju na sluh a kad njih jednog dana nestane veerovatno ce postojati neki program koji ce funkcionisati Ubacis pesmu u jedan prozor u drugom izlazi tab (kao sto sad sljaka npr Midi uvoz u GP) :D

Dobra stvar kompa i mp3 je sto sad mozes lakse da skidas ,tipa uzmes mp3 usporis (ako skidas neke brze solo deonice) promenis pitch (pa ako si kao ja u d skines pesmu u orgunalu) itd.....

I opet kazem i lose je a i nije :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Apr 2008, 15:52

Critical wrote:
A danas imamo tablature, imamo glupi mp3 i niko nema veze s vezom.
I jeste i nije tako :D :D

Ti tabovi dolaze od ljudi koji skidaju na sluh,kontas ,uvek ce biti onih koji skidaju na sluh a kad njih jednog dana nestane veerovatno ce postojati neki program koji ce funkcionisati Ubacis pesmu u jedan prozor u drugom izlazi tab (kao sto sad sljaka npr Midi uvoz u GP) :D

Dobra stvar kompa i mp3 je sto sad mozes lakse da skidas ,tipa uzmes mp3 usporis (ako skidas neke brze solo deonice) promenis pitch (pa ako si kao ja u d skines pesmu u orgunalu) itd.....

I opet kazem i lose je a i nije :D
Ma kontam ja, nisam bio ni ja bash toliko iskljuchiv, i loshe je i dobro je, a dobro upravo iz tih istih razloga koje si naveo :)
A ovo oko usporavanja, pokushao sam i ja, pa me je to uvek toliko smaralo, mislim, sve zhivo se izoblichi pa me nervira i na kraju, VERUJEM SVOJIM USHIMA te skinem tu brzu deonicu priblizhno, mozhda chak onako kako se meni svidzha. Nisam poklonik onog "Ako je Slash tu i tu savio zhicu na ovaj ili onaj nachin, morash tako i ti, inache nemash pojma i to jednostavno ne zvuchi..." Ima takvih likova, pogotovo "stara garda", bez uvrede bilo kome :)

A ono shto sam zapravo hteo reci je da je staro vreme bez kompjutera izrodilo sve te gitariste i muzichare takvog kvaliteta da su to oni chije pesme danas mi pokushavamo da nauchimo iz tablatura.

Ne kazhem da danas nemamo fenomenalne gitariste ili genijalce na nekom drugom instrumentu.

He, bash se setih necheg, Muhamed-gitarista extreme technical death metal benda NECROPHAGIST, zapishe svoje kompozicije u Gpro i onda da ostalima iz benda da nauche svaki ton. Choveche, ja nikad ne bih mogao bit u takvom bendu! :lol: Drugar mi prichao...
Inache taj NECROPHAGIST je chista enigmatska akrobatika, ali n amomente veoma dobra :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 25 Apr 2008, 16:49

A ono shto sam zapravo hteo reci je da je staro vreme bez kompjutera izrodilo sve te gitariste i muzichare takvog kvaliteta da su to oni chije pesme danas mi pokushavamo da nauchimo iz tablatura.
"cuo" sam te i u proslom postu nego sam zaboravio da kazem bas ovo sto si ti napisao ovde :D

He, bash se setih necheg, Muhamed-gitarista extreme technical death metal benda NECROPHAGIST, zapishe svoje kompozicije u Gpro i onda da ostalima iz benda da nauche svaki ton. Choveche, ja nikad ne bih mogao bit u takvom bendu! Drugar mi prichao...
Inache taj NECROPHAGIST je chista enigmatska akrobatika, ali n amomente veoma dobra
Novo vreme ,novi nacini :D , a i ovaj muhamed je sve to pravio sam i onda kao ajde sad da nadjem muzicare da to odsviraju ,kako je to bend?? (ali necemo o Necropfagist-u ovde :D )

Post Reply