Evo jos jednog vlasnika iste

! Ja sam moju 370-icu kupio pre... hm... pa ima skoro 3 godine. Tad je to bila druga serija, pa nemamo baš iste magnete, vrat i bridge, al mislim da razlike nisu velike, a evo šta moje iskustvo kaže:
- setup će ti skoro sigurno odmah trebati jer tu fabrički gotovo ništa nije naštelovano kako valja;
- što se vrata tiče odlično leže na šaku tj. šaka na njega, brz je prilično i mek tako da sa te strane nemaš problema sigurno (inače ja imam wizard II, a na današnjim modelima je wizard III, koji sam svirao možda dva puta samo i nisam primetio neku spec. razliku, mada osećaj jeste malo drugačiji, doduše, na oba montiraju jumbo pragove al imam utisak kao da su na tim novim vratovima nešto veći pragovi). E sad, ja sam imao problem da mi se vrat dosta "šetao" duže vreme. Taman mi setup-uju to kako treba, međutim vrlo brzo on opet ode malo gore ili dole, pa muke. I tako nekoliko puta, sve do letos kad sam je kod Žana nosio. On je odlično sredio i od tad mi je sve kako valja, mada, moram da priznam da mi se opet čini da je malo pobegao od onog što je bilo, al ne isključujem da sam ja to umislio zbog prethodnih iskustava.
- brigde mi posle tog poslednjeg setup-a radi zaista sjajno, pre toga je bio malo tvrd, ali, ako ćeš odmah nositi gitaru na sređivanje, nemaš šta da brineš. Doduše, kod novih modela je EdgePro III bridge, a on je sam po sebi daleko mekši od prethodnika (koji je na mojoj gitari), tako da... da, ja samo imam problem sa tim da mi ručica malo ima lufta pa kad ja cimnem na dole ili gore, prvo imam oko milimetar praznog hoda pa tek onda kreće i bridge da se pomera i ne mogu da opišem koliko to ume da smeta. Probao sam sa zatezanjem tog šrafa sa donje strane al nisam dobio ništa, nažalost... možda će opet morati u servis... Da dodam još samo da, ako nameravaš da menjaš štimove često - zaboravi floating brigde. Ili klasični tremolo ili još bolje fixni brigde, pošto ovaj floating zahteva gomilu mučnog podešavaja pri svakom menjanju štima, čak i najmanjim (npr. varijanta iz E u drop D).
- kad su magneti u pitanju, ovi INF rade bolje od prethodnih i zvuk je nešto definisaniji, bar na distu. Međutim, istina je ovo što je većina rekla a što se tiče "sterilnosti" zvuka, tako da, po nekoj mojoj proceni, za prvo vreme ćeš moći i sa fabričkim da guraš, al kad budeš skrpio keša, nađi neke koji će ti više odgovarati, pa zameni. Ja moje nisam menjao još uvek zbog tog materijalnog momenta, ali kad bude para pašće neki DiMarzio Evo2, ja se nadam

!
Postoji par stvari na
MORAŠ da obratiš pažnju pri kupovini:
- znam da Ibanez za neke novije serije (ne znam da li samo RG ili još neke) ume da uvali telo od šper-ploče, verovali ili ne! Tako da dobro obrati pažnju na to, čukni je malo da čuješ kakvo je drvo i šta znam... prosviraj je malo i "na suvo", ne dozvoli da te odma ubodu u neko pojačalo od milion evra na kome će i mandolina da reži do jaja!
- potenciometri umeju da zadaju gadnu glavobolju na RG seriji. Znam za tonu slučajeva, a i ja sam među njima, nažalost. Uglavnom je reč o volume potu, koji malo krči ili šušti, a nije isključeno i da gubi kontakt. Kod mene je ova poslednja varijanta u pitanju, čuveni kontakt sprej mi je završio posao na neko vreme, al je krenulo opet, pa ću morati ponovo da intervenišem, ovog puta ću se okušati sa WD-40. Jeste da masti, al radi posao ko lud!
- ortak koji ima RG350DX ima neverovatnih problema sa top lock-om, pa bi valjalo da malo i na to obratiš pažnju, mada, jbg, ne znam kako možeš znati da li će navoj na nekom od šrafova da ti se pojede posle 2 meseca ili će šraf da pukne posle nekoliko zatezanja... al eto, da te pripremim da i taj element može da pravi muke.
Ne znam da li si u Beogradu ali znam da ovde ima nekoliko mesta gde možeš da pazariš - Mix Music (tu sam ja pazario), Mitros Music, Music Trade, možda ima i u Mega Music-u... hehe, sve na "M", jbt.
Napisah esej jbt hehehe.... nadam se da sam pomogao nekako, nadam se da nisam odmogao nekim svojim možda ne baš najlepšim iskustvima, ali bolje da znaš sve, pa ćeš na kraju ipak sam videti kako i šta. Ako ugrabiš dobar komad siguran sam da nećeš zažaliti, u svakom slučaju srećno sa kupovinom i svirkom

!