Predlozi za mini bord

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Predlozi za mini bord

Post by Funkomat » 31 Mar 2012, 15:05

Cesto sam u situaciji da idem na neki dzem ili probu za koju mi ne treba ceo bord a moram da vucaram ovo svoje cudo od dvajes kg pa odlucih da sklopim jedan mini bord i treba mi nekoliko saveta.
Za koji dan treba da mi stigne prazan
Image
tako da je to kolicina prostora sa kojom raspolazem.
Ono sto ce sigurno ici u bord je jedan triangl maf (koji tek treba da napravim), TS808 (ako uspem da sredim problem sa prekidacem) i jedan SHO u maloj kutiji koji cu da postavim u ugao kao na ovoj gore fotografiji.
Jos treba da se oducim sta da radim za dilej i stimer.
Jes da imam dva dileja u velikom bordu ali njih ne bih da vadim tako da treba da kupim jedan, sto jeftiniji a sto bolji (naravno :D ). Za to mi trebaju predlozi i treba mi predlog za stimer. Jedna opcija je da uzmem neki od onih malih fenderovih i roknem ga u drugi cosak borda a druga da uzmem GFS stimer i izbacim skrimera.
Dajte neke pametne reci.

Funkomat
MF veteran

Re: Predlozi za mini bord

Post by Funkomat » 31 Mar 2012, 15:08

I da, za napajanje cu da koristim zumov adapter s tim sto ako iskoristim oba coska borda, necu imati dje da ga drzim.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 31 Mar 2012, 15:11

Za tuner ideja :
Image
Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Mar 2012, 15:35

jel su to oni tuneri što se kače na headstock?

ako je to to, onda mogu samo da plusjediniram... bolje uguraj nešto mesto štimera/neizbacuj ts-808

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Mar 2012, 15:38

Da, to je dobra i jeftina ideja. Nije mi ni pala na pamet. Hvala na savetu. :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Mar 2012, 15:45

Jes da imam dva dileja u velikom bordu ali njih ne bih da vadim tako da treba da kupim jedan, sto jeftiniji a sto bolji (naravno :D )
ima se moze se...samo bahato! :mrgreen:
znaci ovako...behringer štimer i neki behringer delay...to je to...druga varijanta je neki rek tjuner + roland space eho(samo vintage tape naravno)! :bambi:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Mar 2012, 15:48

Ако није проблем, д се ја овде мало "огребем" за информацију. Ја сам ове штипаљке користио сасвим фино у неким кућним условима, али чини ми се да сам баш на форуму видео да је неко помињао да за наступе то није особито практично. Односно, да шљака супер за акустичну свирку, али да за већи ниво буке нису поуздани, да вибрације из простора утичу. Трач или истина?

SonicX

Post by SonicX » 31 Mar 2012, 16:16

Kristijan wrote:Ако није проблем, д се ја овде мало "огребем" за информацију. Ја сам ове штипаљке користио сасвим фино у неким кућним условима, али чини ми се да сам баш на форуму видео да је неко помињао да за наступе то није особито практично. Односно, да шљака супер за акустичну свирку, али да за већи ниво буке нису поуздани, да вибрације из простора утичу. Трач или истина?
Trac. Nikad nisam imao tih problema.
Doduse, mozda je to samo do nekih stimera.

dweezil

Post by dweezil » 31 Mar 2012, 16:21

@Funk pa sto se tripujesh da ti sve stane u board, znam da Bill Kirhcen ono fura ko kraljevic taj mali pedalboard sa pjedalama, i par njih jos sa strane, on fura Boss Tuner, Tube Screamer i neki delay i to je sve, i po meni to je def sve sto mi treba od pjedala, ako iam dobro pojachalo i gitaru, eventualno volume pedala ali nije ono must have. eo ga njegov board

Image

da i neki tremolo kao danelectro...
Tuner u pedali (Boss-a-like) je poenta furati zbog buffera ...
Last edited by dweezil on 31 Mar 2012, 16:26, edited 1 time in total.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 31 Mar 2012, 16:25

Funkomat, dodas jos Boss rv-3 ili behringerovu kopiju... ili ako hoces vintage correct-boss dm-2/3 (ali pre ts-a) ili nesto slicno ;)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Mar 2012, 17:28

Ako mogu da dam svoj doprinos...

Znači, rekao si da su ti zauzeta dva mesta (TS808 i Muff), i jedno dijagonalno mesto (mini SHO). Dakle, ostaje jedno full size mesto i jedan ćošak.

Podržao bih predlaganje nekog štimera koji nije pedal-size, jer je to po meni traćenje dragocenog prostora, a nije strašan kompromis ako moraš da se ištekaš iz pedala da bi se uštekao u štimer, ili pak rešiti štimer tim spajalica-rešenjima. Što se tih spajalica tunera tiče, nemam iskustva, pa tu ne mogu savetovati šta uzeti.

Što se tiče slobodnog prostora za pedale tiče, ja bih obavezno uzeo neki dilej, možda baš neki Behringer,, polovan, recimo DD400, ili DD600. Za te potrebe, sasvim dovoljno dobro, ili EM600 (kopija Line6 Echo Parka) ako naletiš... Odnos cena/kvalitet i više nego dobar, za te sešn/jam/gostovanje-u-nekom-bendu varijante. Verujem da će ti raditi posao svakako koji god da uzmeš, a ako za dilej hoćeš da daš do 50e na oglasima, onda, zna se za šta uvek navijam - Digidelay.

Preostali mali prostor za drugu mini pedalu, ja bih lično iskoristio za neku modulaciju, jer je meni to neizostavni deo setupa.
Pošto znam da ne voliš chorus nikako, onda bih predložio phaser da napraviš u 1590A kučištu:
http://solderman.fatabur.se/MXR90/P90.pdf

Znači, Big Muff, TS808, SHO, Phaser90, Delay. Sve što može da zatreba, za dosta širok spektar svirke...

A što se napajanja tiče, ne bih na to trošio prostor u board-u, već bih ga pakovao u gig bag, ili kofer.

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Mar 2012, 18:43

Z*Z*Z wrote:Funkomat, dodas jos Boss rv-3 ili behringerovu kopiju... ili ako hoces vintage correct-boss dm-2/3 (ali pre ts-a) ili nesto slicno ;)
ili da pitas maxu da ti zgotivi neki delay??? ;)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 31 Mar 2012, 18:47

Baba Slim wrote:Ako mogu da dam svoj doprinos...

Znači, rekao si da su ti zauzeta dva mesta (TS808 i Muff), i jedno dijagonalno mesto (mini SHO). Dakle, ostaje jedno full size mesto i jedan ćošak.

Podržao bih predlaganje nekog štimera koji nije pedal-size, jer je to po meni traćenje dragocenog prostora, a nije strašan kompromis ako moraš da se ištekaš iz pedala da bi se uštekao u štimer, ili pak rešiti štimer tim spajalica-rešenjima. Što se tih spajalica tunera tiče, nemam iskustva, pa tu ne mogu savetovati šta uzeti.

Što se tiče slobodnog prostora za pedale tiče, ja bih obavezno uzeo neki dilej, možda baš neki Behringer,, polovan, recimo DD400, ili DD600. Za te potrebe, sasvim dovoljno dobro, ili EM600 (kopija Line6 Echo Parka) ako naletiš... Odnos cena/kvalitet i više nego dobar, za te sešn/jam/gostovanje-u-nekom-bendu varijante. Verujem da će ti raditi posao svakako koji god da uzmeš, a ako za dilej hoćeš da daš do 50e na oglasima, onda, zna se za šta uvek navijam - Digidelay.

Preostali mali prostor za drugu mini pedalu, ja bih lično iskoristio za neku modulaciju, jer je meni to neizostavni deo setupa.
Pošto znam da ne voliš chorus nikako, onda bih predložio phaser da napraviš u 1590A kučištu:
http://solderman.fatabur.se/MXR90/P90.pdf

Znači, Big Muff, TS808, SHO, Phaser90, Delay. Sve što može da zatreba, za dosta širok spektar svirke...

A što se napajanja tiče, ne bih na to trošio prostor u board-u, već bih ga pakovao u gig bag, ili kofer.
Bolje tremolo umesto phasera i neki bender ili buzzaround umesto muffa... 8)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Mar 2012, 19:30

Phaser sam predlozio jer znam da ima layout za tu malu kutiju, dok sad za tremolo ne mogu da tvrdim. I naravno, sve zavisi da li Funku treba modulacija uopste... :-)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Mar 2012, 20:02

Ma jok modulacije. :) Njih u velikom bordu nema. Tek ih ovde nece biti... :D
Behringera ne bih uzimao za stimer posto sam ga imao i nisam bio prezadovoljan. Pre cu probati nesto na foru ovih stipaljki a za dilej... moracu da isprobam nekoliko pedala. Uzeo bih odmah behringer vintage delay ako uspem da nadjem ali ima tu jos opcija... samo da me ne izadje preskupo.
Sto se faza tice, tesko da nece biti maf. Njega koristim previse dugo i previse dobro ga poznajem da bih presao na nesto drugo. :)

Post Reply