sto se tice setapa i tezine/lakoce sviranja,to je gitara sa kratkom skalom,ali ne moze lakse od toga sa adekvatnim zicama i dobrim setapom da bude za sviranje.mozda tebi odgovara/ne odgovara vrat,ali to je od covjeka do covjeka,vratovi su iste sirine i skale tako da su razlike u prodavnici samo u fabrickom setapu i zicama.jedini ljudi u bg-u koji koliko toliko setapovane instrumente prodaju su maricevi,evo npr konkretno sve schectere prodaju sa satro njihovim fabrickim full setapom i oni dotjeraju sta treba,dok npr one kineze (ona kopija cirrus basa ako je ko pratio moju temu o pazarini basa) ne diraju uopste,i sami kazu da im nije stalo do toga.ne podrzavam,ali njihova je firma,neka rade sta hoce.
naravno da treba da obidjes sto vise radnji,i da probas sto vise instrumenata,a koliko sta stoji u prodavnici nije nikakvo mjerilo nicega.evo od bar 2006te stoji jackson kevin bond RR u mitrosu koji je user od metal ritam gitare (lise malo kljakavijih civija) kojeg su oni prodavali prvo po basnoslovnoj cifri,da bi sad bila oko 900 jura,ali ima pentragame na inlay-jima i jedan ham u bridzu,pa mladjani metalci koji bi mozda i svirali takvu dzitru nemaju love za nju,a ovi koji imaju ne pada im na pamet da kupuju gitaru sa pentagram inlejima.

a to koferi i ovdasnje prodavnice,dan kada ne budu krali kofere koje idu uz gitare i prodavali ih posebno mene ce srcka da strefi.kao moj stric kad je kupio rav4 sa full opremom i ispalo ga skoro 80 milja evra da bi mu ovaj ukrao otirace za noge i probao da mu ih proda za 150 jura.nasa posla.