Boss distorzije HELP

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kristijan
Uvaženi član

Re: Boss distorzije HELP

Post by Kristijan » 08 May 2012, 07:11

Мислим да Big Muff не звучи особито срећно у комбинацији са транзисторцима, поготово не са тим што имају мање звучнике. Није да сам често имао прилике да испробам ту комбинацију, али и онолико колико сам пробао није ми се допало.

Guv'nor не бих отписао тек тако. Ако изузмем то да ми делује мало незгодан за брзе промене у подешавањима са оним stacked потенциометрима, ја не видим неке посебне мане код те педале. Баш ти се онако на брзака "раскрупња" тон са том педалом, дефинитивно знаш да је то Маршалов производ. Мени не шљака, не треба ми тај тон за оно што ја свирам, али још како видим употребну вредност истог за свашта друго што захтева маснији тон. И ради пристојно на разним појачалима.

Мислим да не треба превише да очекујеш сада од било које педале. Како буде време пролазило, и како буде дошло неко озбиљније појачало на ред, највероватније ћеш било коју педалу коју сада препознаш као добар пар са појачалом које имаш да замениш са неком другом педалом. Осим тога, колико сам ја разумео, ти би појачало користио на пробама. Лепо се ти на проби отпањи онако добро, па тамо испробај шта добијаш са педалом, све што захтева масну тончину не може да се чује на собним подешавањима гласноће. И наравно, будући да си побројао доста различите бендове које намераваш тонски да покриваш, мислим да не вреди да се надаш да ћеш све са једном педалом да решиш.

Чисто да те још мало заболи глава :) треба да имаш у виду да посебно кад причамо о неком тону који није тако архаично оријентисан као код Wolfmother, дефинитивно у комбинацији са драјвом фино употпуњавају тон и дискретно подешени delay и chorus. Овде наравно причам о засићењу тона, не о јачем клипингу.

nebojsak

Post by nebojsak » 08 May 2012, 07:53

Kristijan wrote: Guv'nor не бих отписао тек тако. Ако изузмем то да ми делује мало незгодан за брзе промене у подешавањима са оним stacked потенциометрима, ја не видим неке посебне мане код те педале. Баш ти се онако на брзака "раскрупња" тон са том педалом, дефинитивно знаш да је то Маршалов производ. Мени не шљака, не треба ми тај тон за оно што ја свирам, али још како видим употребну вредност истог за свашта друго што захтева маснији тон. И ради пристојно на разним појачалима.
Ja bih ga otpisao definitivno, imajući u vidu navedene zvuke koji se traže, pogotovo za rifaže i ako se podrazumeva sviranje u bendu, a ne solo u sobi. Stacked potovi na stranu, a jesu ultra nezgodno rešenje.

Naravno, mislim na v2.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 May 2012, 08:17

meni se takodje guv'nor ne svidja nikako. ima to neko pozadinsko prshtanje koje me ubija u pojam, ali naravno to je samo moje mishljenje...
za ovaj fazon svirke mogu mnoge varijante da ti zavrshe posao ali koliko ja chujem gitarice u bendovima koje si pomenuo to je ili neki jcm800 fazon ili neka Mesa varijanta. Wolfmother ima drugachiji ton tu ti vec i fuzzevi vrshe posao.
shta znam, mozhda bash Crunchbox koga je pomenuo Baba slim ti najvishe toga pokrije ovde uz malo koketiranja sa tone potenciometrom na gitari da povremeno kad riff to zahteva uz masivan gain crunchbox-a dobijesh i malo fuzzy zvuk kad zavrnesh tone pot.
opet, CB je baziran na guvnoru, ali doveden do extrema i bez tog pozadinskog prshtanja koje, mene, nervira.
opet, mnogo je i do pojachala...i tako nishta ti nismo pomogli :)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 08 May 2012, 08:36

signal chain ono na sta mnogi ljudi zaboravljaju
nema ni jedne pedale koja ce izvuci iz lose opreme izvuci vrhunski zvuk
jasno da bi bilo super da (npr) efekat koji zelis da kupis prvo probas na svojoj opremi ali naravno to nije uvek moguce itd :|

jedino sto mi u ovom momentu pada na pamet je SansAmp GT2 :!:
to je mozda jedna od retkih pedala koja bi bila blizu da uradi ono sto gore rekoh da je nemoguce :)
jes da je 200e na thomman-u, ali svaki euro se isplati

licno, na tvom mestu bi prodao tog laney i dodao jos malo para za nesto bolje
:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 May 2012, 10:28

nebojsak wrote:ako se podrazumeva sviranje u bendu
Истина, нисам га чуо у овој варијанти, него онако поред разноразних других педала, соло.
Cortex wrote:ima to neko pozadinsko prshtanje koje me ubija u pojam
Има. Али мени гомила те нуметалштине генерално има неко позадинско прштање које ме убија у појам :)

faks wrote:na tvom mestu bi prodao tog laney i dodao jos malo para za nesto bolje
Ако сам добро уклавирио, само што је продао Берингера и купио ово.

Мени та LX серија није рђава, наравно кад узмем у обзир цену. Знам ја неке људе који онај 65R вуку на тезге већ пар година, чак сам чуо да га неки тип ака и по шаторима на свадбама, и справа је солидне израде, трпи свашта, а није ни потпуно за бацање тонски. Оно, транзисторац, ни мање ни више. Нисам никад пробао како шљака 35R али претпостављам да му је главни недостатак димензија звучника, а што се тиче снаге ја по навици не испробавам ову снагу појачала, јер је некако то много гласно за собно појачало за вежбу (ако имаш нервозан комшилук, уме и 15 W да буде превише), а дефинитивно није за свирку без додатног озвучења.

Е сад, ја сам поприлично сигуран да на то неће добро да легне фаз. Треба ту тражити неку другу шему, док се не скупе паре за неко стварно озбиљно појачало.

Ма немој да се штрецаш много, мењаћеш то све кад тад, узми сада нешто што шљака макар приближно, и свирај. Ако чекаш да накупиш опрему која даје прави тон, нећеш никад свирати.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 May 2012, 10:43

Uh pocinje da me boli glava :D
Kapiram sve sto ste mi rekli ALI uvek ima onaj finansijski faktor u zemlji Srbiji. Trenutno stanje je ovakvo: pojacalo necu menjati skoro jer sam sad kupio ovog Laney-a barem sam se malo pomakao ka boljem od Behringer-a. Nemam bend ali bi u skorije vreme da organizujem nesto. Da bi skratili pricu da ne bi trosio vase vreme kazite mi trenutno sta mi je bolje da pazarim a za kasnije jbg videcu kad opet prikupim malo para. Znaci najvise bi da dobijem taj grunge zvuk, to mi je prioritet. Na oglasima trenutno ima: Boss MD-2 za 3500din, Boss OS-2 za 5000din i Carl Martin Crash Zone za 40 evra. Koju od ove 3 uzeti? :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 May 2012, 10:46

SlowHandMan wrote:Carl Martin Crash Zone za 40 evra

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 May 2012, 11:24

Ugovorio sa likom za 3500din...idem po pedalu :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 May 2012, 12:14

Javi kako ti se sviđa... :) :ziveli:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 May 2012, 16:24

Kupio i kad sam se vracao kuci skontam da nisam poneo dosta para tako da nisam imao dovoljno da kupim kabl u Mix-u a posto sam skroz na Sajlovu nisam se vracao nazad. Jos je ispalo da se znam sa tim likom iz vidjenja :D U petak skidam gips sa ruke pa cu moci da sviram normalno(palac na levoj ruci mi je polomljen tako da u uvom polozaju prsta mogu da uhvatim samo 3 akorda:) ),do tada cu kupiti kabl pa vam javljam kakva je pedala. Hvala svima na savetima! :cao: :ziveli:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 14 May 2012, 22:28

Skinuo gips i evo danas mi je tek spao otok na normalu tako da sam prvi put probao pedalu...zvuk je bas mastan,odlicna pedala za Sabbath,southern rock...kad se distorzija okrene negde na 3/4 vec dovoljno razvaljuje a kad se okrene preko toga onda mislim da zvuk bas nije najbolji sto bi okarakterisao kao manu ali mozda je to samo da se meni ne svidja ta preterana buka,da nije po mom ukusu i mislim da preko 3/4 nema potrebe pojacavati distorziju.Toliko za sada mogu da kazem jer sam uspeo danas da sviram samo sat vremena sa njom zbog jos uvek neoporavljenog prsta.U svakom slucaju mislim da je ovo bila odlicna kupovina i zadovoljan sam pedalom :metal:
:cao:

Pablo
Location: kragujevac `79 Субјекат или субјект означава о коме или чему се у реченици говори. Субјектом се озна

Post by Pablo » 24 May 2012, 12:06

Možda nekome bude od koristi kad je već reč o boss distorzijama i overdrive pedalama. Verovatno svi znaju al ajde za svaki slučaj da kažem da stare japanske pedale mnogo bolje zvuče od novijih tajvanaca, a nije loše ni obratiti pažnju i na stare modele kojih nema više u proizvodnji. Na sajtu http://www.bossarea.com/ se mogu videti sve pedale koje je ikad boss izbacio. :ziveli:

Image

bancika

Post by bancika » 24 May 2012, 12:59

damn, sve koje su mi iole interesantne su u donjem-desnom kvadrantu :)

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 25 May 2012, 21:23

Imam pitanje.. al da ne otvaram novu temu,a ima veze sa Bossovom pedalom :)

Jel velika razlika -(DS 1 npr.) ako je Taiwan il' Japan :)

Poz :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 May 2012, 22:22

ne.

Post Reply