umart wrote:u teoriji to vezano za fx loop vazi za bodenje u pojacalo tj trebalo bi da bolje zvuci dosta ako bodes se iz pedale u fx return ili poweramp in (zavisi dal i sta konkretno to pojacalo posjeduje) i tako zaobidjes preamp sekciju samog pojacala jer preamp vec imas.dakle bodes se ovako: gitara - behringer - return (ili poweramp in) pojacala.
Mislim da tvoj problem leži u tome što jednostavno ta sprava nije namenjena da se koristi tako, da se kači na input pojačala, jer ti bukvalno, kao što je rečeno, nižeš jedan preamp na drugi. Ili čak gore, navodno gotov/sređen zvuk koji bi GDI 21 trebao da pruža (odn. kompletnu simulaciju pojačala) ti guraš kroj ceo novi sistem preamp->poweramp, pa nastaje brljanje i zbrka, prebudživanje i kao rezultat - neupotrebljiv zvuk.
Jedno vreme sam imao SansAmp TRI-A.C. (pretpostavljam isti princip/zvuk kao GT2) samo što je programabilan i možeš da namestiš 3 različita podešavanja. Imao sam problem da, koliko god čačkao (a rekao bih, i rekli su mi da umem da koristim opremu i da namestim šta hoću) nikako nisam mogao da dobijem nešto što se jednostavno čuje u bendu. Zvuk je i bio ok, ali se čuje da nije to - to. I, na jednoj svirci sa drugarima, drugaru koji nije imao tada ni pedale ni pojačalo, ja dam TRI A.C. sa podešavanjima koje sam napravio, i šteknemo ga direkt u razglas iz te pedale, i imao je tončinu da se popizdiš! A za tu spravu je i pisalo da je namenjena direktnom snimanju i kačenju u razglas...
Tako da, pokušaj da se kačiš u Return kod FX Loopa kad budeš imao prilike, i isprobaj tako. Ono što bi bilo korisno jeste kada bi moglo da se koriste oba izlaza istovremeno, i XLR za direkt u mix, i AMP out da se kačiš na FX loop pa da preko pojačala imaš monitoring na bini. Samo ne piše u instruction manualu da li mogu oba izlaza da rade istovremeno.
I ne kapiram kako nisi mogao da budeš dovoljno glasan kada si se kačio direkt u mixer? Mora da Gain na kanalu nije bio dovoljno pojačan? Ako mikser koji koristite za probe nema odvojeno Gain i Volume, onda jbg. Obično se Gain na kanalu namesti preko PFL-a (pre fade listen) da ti peak signala bude na 0 dB, pa onda pojačavaš klizač (fader na kanalu) koliko je potrebno.
I kako vezuješ pedale, prvo GDI21 pa OD100 ili obrnuto? Po logici stvari, ako GDI21 treba da simulira pojačalo, onda OD100 treba da bude vezan ispred njega, odn. do gitare, a da GDI21 bude poslednji u lancu...
EDIT:
A što se tiče šuštanja, probao sam ranije ADI21(verziju za akstičnu što pominje Kristijan), i ta pedala je u BYPASS-u, spojena preko XLR balansiranog izlaza (koji treba da radi kao DI) u miksetu davala više šuma nego kada je signal išao mimo te pedale direkt u mixer iz akustične gitare, običnim gitarskim kabelom.
Tako da, vrlo je moguće da jednostavno te pedale unose značajan nivo šuma same po sebi. Još kad ih spojiš naknadno na pojačalo pa se sve pojača i izdistorzira duplo, mogu samo da zamislim kako to tek zvuči.