LP do 250€?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
rockozaurus

Re: LP do 250€?

Post by rockozaurus » 13 Jun 2012, 19:58

Hi,hi, mislim da je trud uzaludan... :hide: Ni jedan od svih koji su pitali za savet,koju gitaru da kupe,ne videh da je na kraju napisao;"Evo da se pohvalim,kupio sam po vasem savetu ili po licnom nahodjenju..." :(

umart

Post by umart » 13 Jun 2012, 20:03

Image

nesharm

Post by nesharm » 13 Jun 2012, 21:28

Di se dao onaj sto je trazio Artist kod gradica Pejtona...

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Jun 2012, 21:28

rockozaurus wrote:Hi,hi, mislim da je trud uzaludan... :hide: Ni jedan od svih koji su pitali za savet,koju gitaru da kupe,ne videh da je na kraju napisao;"Evo da se pohvalim,kupio sam po vasem savetu ili po licnom nahodjenju..." :(
Zato što nikada valjani savet nije ni dobio na ovom forumu.
Čudim se da niste poterali lika kod Mirka Tasića ili onog zemunca Goran-a da mu isteše neko deblo u obliku LP-a za tih 250€? Tako radite sa svim pridošlicama koji traže savete za kupovinu skupljih poznatih brendova. Zato vas niko i ne sluša.

A sada da skratim priču i naravno stavim tačku na dalje prepucavanje, jer u tome neću učestvovati. mogu da čoveku mirne duše za 250€ preporučim Vintage kopije Les Paul gitara. Najpribližnije su po težini, izgledu, bojama, i ujedno i najjeftinije. Daju pristojan zvuk, koji sigurno neće zavijati kao čopor gladnih vukova i jecati kao nevina devojka pred prvu bračnu noć, ali za tu klasu, go for it. 8)

Image

P.S. kada se tiče zamene magneta, elektronike, zarad boljeg zvuka, ZABORAVI. Kupi onda original Gibson Les Paul Std. i ne veruj likovima koji govore da će gitara zvučati kao original ako zameniš magnete.
Last edited by Trzalica on 13 Jun 2012, 21:39, edited 1 time in total.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Jun 2012, 21:37

Trzalica wrote: Najpribližnije su po težini, izgledu, bojama, i ujedno i najjeftinije.
Nisu najjeftinije a nisu ni po izgledu najslicnije jer imaju malo vise usecen single cut na telu, boje i tezina su vec relativne stvari i variraju od gitare do gitare...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 13 Jun 2012, 21:40

Trzalica wrote:
rockozaurus wrote:Hi,hi, mislim da je trud uzaludan... :hide: Ni jedan od svih koji su pitali za savet,koju gitaru da kupe,ne videh da je na kraju napisao;"Evo da se pohvalim,kupio sam po vasem savetu ili po licnom nahodjenju..." :(
Zato što nikada valjani savet nije ni dobio na ovom forumu.
Čudim se da niste poterali lika kod Mirka Tasića ili onog zemunca Goran-a da mu isteše neko deblo u obliku LP-a za tih 250€? Tako radite sa svim pridošlicama koji traže savete za kupovinu skupljih poznatih brendova. Zato vas niko i ne sluša.

A sada da skratim priču i naravno stavim tačku na dalje prepucavanje, jer u tome neću učestvovati. mogu da čoveku mirne duše za 250€ preporučim Vintage kopije Les Paul gitara. Najpribližnije su po težini, izgledu, bojama, i ujedno i najjeftinije. Daju pristojan zvuk, koji sigurno neće zavijati kao čopor gladnih vukova i jecati kao nevina devojka pred prvu bračnu noć, ali za tu klasu, go for it. 8)
Kao prvo;preterujes!Kao drugo;ako mi otkrijes gde ima taj tvoj Vintage za 250e,odma cu odem da ga kupim...Trece,da citas postove od pocetka,ne bi baljezgao sada...Cetvrto,ja nemam nista licno protiv tebe ali ti uradis tako da svi ostali imaju...Peto...ajde, dosta,za sada...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Jun 2012, 21:42

Trzalica wrote:
P.S. kada se tiče zamene magneta, elektronike, zarad boljeg zvuka, ZABORAVI. Kupi onda original Gibson Les Paul Std. i ne veruj likovima koji govore da će gitara zvučati kao original ako zameniš magnete.
Je,je, Gibson standard se inace pravi od svetske klase drveta, susenog petsto godina u pecinama...Kad bi sad zamenili magnete i elektroniku na pet Vintage gitara i pomesali ih sa Gibsonima ti bi sigurno pogodio na nevidjeno svih pet? Jeste bi...

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Jun 2012, 21:43

LifelessDead wrote:
Trzalica wrote: Najpribližnije su po težini, izgledu, bojama, i ujedno i najjeftinije.
Nisu najjeftinije a nisu ni po izgledu najslicnije jer imaju malo vise usecen single cut na telu, boje i tezina su vec relativne stvari i variraju od gitare do gitare...
Šta znam, meni se dopala kada sam je probao. Inače, nisam probao ove "TOKAI" gitare, no, ako mogu da se nadju za za 250€, da liče na Gibson Les Paul, u budu bar pristojan student instrument, opet velim - go for it! ;)

@{rockozaurus, popij čaj, smiruje! :)

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Jun 2012, 21:54

rockozaurus wrote:Kao prvo;preterujes!...
Ja bar nisam poterao lika kod Mirka i Gorana! ;)
rockozaurus wrote:...ne bi baljezgao sada...
Jezik ti je kao u seljaka iz nerazvijene i intelektualno zaostale srbije srednjeg veka! :oops:
rockozaurus wrote:...ako mi otkrijes gde ima taj tvoj Vintage za 250e,odma cu odem da ga kupim.....
Ako je nova Vintage V100 oko 350€ kod Thomanna, onda na eBAY-u može sigurno da se nadje gomila polovnih modela za 250€. Nije valjda da u 21. veku ne možeš da kupuješ online???????

rockozaurus

Post by rockozaurus » 13 Jun 2012, 22:01

Covek koji kaze "ove Tokai",treba da se pokrije usima i da se nikada vise ne pojavljuje...Ranije sam mislio da si ti ovde u stvari neshvacen,a sada vidim da si obican diletant i da malo znas o bilo cemu a naj manje o gitarama...

P.S.I,ne znam zasto me smirujes!?Ja sam smiren u svakom pogledu.Mozda je tebi potrebno smirenje u vidu samara!?U stvari,mislim da bi ignorisanje za tebe bio naj veci samar... :XD:

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Jun 2012, 22:15

@rockozaurus, lupanje šamara? Maštaj o tome, to će te smiriti bar malo! :cao:
Ako nisi primetio, ja sam taj koji vas ignoriše kao da niste vredni ni jednog prostog komentara, i kada napišem 1 komentar (JEDAN) nakon par meseci, vi se uvek kao mladi majmuni popalite jurcajući za mojim postovima ČOPORATIVNO, kao bezmozgaši. :grummel_2:
Iskuliraj čoveče, nemoj se primati, ignoriši moje pisanje, i bićeš srećan. Onaj kome je upućen savet, može da ga prihvati ili ne. Bitno je da se mišljenja razlikuju, nije sve u "hand made"!

nesharm

Post by nesharm » 13 Jun 2012, 22:28

Trzalice, ako covek hoce novu LP gitaru, i ima budzet od 250 evra, nikako ne moze za 29000 din koliko ima kupiti V100 koji je 42000 pa nadalje. Jbg, 13000 nece mu niko dati, a i za te pare moze da kupi pojacalo. V99 koji ti gledas na Music-centar sajtu je daleko losiji od V100, i pre bih mu preporucio onog Hammera za 29000 nego Vintage V99 (a probao ih oba na istom Laney tranzistorcu).

Klinac ce do prve gitare od 700-1000 evra promeniti barem dva muzicka zanra koja slusa, pa ce tad znati sta mu treba.

nodi

Post by nodi » 13 Jun 2012, 23:22

Ljudi, caos! Evo me.
Uuu, al se ovde zakuvalo.
Danas sam malo isao u ''probanje'' :D Probao sam sve moguce modele, cak i Gibsona, ali meni Les Paul uopste ne lezi. Ali uopste!
Recimo Squierov Classic Vibe mi se dopao jedno milion puta vise od Gibsonovog (!) Les Paula.
Sad, ne znam da li da malo ''budzim'' ovog mog Kruzera ili da skupljam tih 40 soma, koliko je taj Strat.
Hvala svima puno! Svaki savet mi je znacio.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Jun 2012, 23:23

А ја ти лепо одмах дао прави савет, а ти нећеш да слушаш :)

umart

Post by umart » 14 Jun 2012, 01:20

dobro,covjeku lezi straca vise sa ruku,a sonicki?i ton ti se vise dopao?neznam kojeg si gibsona probao,ako su ti dali najjeftinije nije ni cudo.

sto se tice vintage gitara meni njihovi LP-jevi (mislim da sam pisao,drugu sam prosle godine (ili to bijase jos davnije) kupovao LP-ja a sve sto mi je rekao je budzet,da bude LP i da uzmem kao za sebe da uzimam jer je lik iz cg) se nisu za te pare toliko dojmili,bilo je i tad boljih izbora a ne sad,kad imamo bar jos dva tri brenda u trci.pride sam usput isprobavao i SG-jeve,jer namjeravam da u blizoj buducnosti uzmem sebi jednog,i isti mi je utisak bio - najprostije receno njanjav,najvise sto se tice zvuka,opet bolje prije budzenja neki zvuk da moze da se izvuce da se bar proba odradi.u zadnje vrijeme citam bas dobre komentare,cak nerijetko ljudi fale zvuk,mozda se nesto promijenilo u medjuvremenu.

Post Reply