procesor za delay, flanger, phaser.....
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
procesor za delay, flanger, phaser.....
dakle, imam dist i wah, kao posebne pedale pa sam mislio da uzmem neki procesor za delay, chorus, flanger, phaser i sl efekte...ima li nekih predloga?
- sirac-šunka
- vragolan
Re: procesor za delay, flanger, phaser.....
Imam ja, imam ja!!

'Cause notihing sounds like Eventide

- Cilal Najed
Sirac, krajnje skromno i realno za jednog muzicara u Srbiji. Blake, uzimaj odmah obe pedale, neces pogresiti!

- sirac-šunka
- vragolan
Pa dobro, sta
. Covek nije spomenuo cenovni rang. Da novac (kojih 800-900evra) nije problem, ja da sam na njegovom mestu, odmah bih uzeo obe pedale. 

- sirac-šunka
- vragolan
Dobro, ajd, evo sad sam nasao nesto duplo jeftinije:

Znaci, eto svega cca 440evrica za obe pedale!

Znaci, eto svega cca 440evrica za obe pedale!
te pare mi nikad nisu bile problem....jer ih nikad nisam imao:)
- Rocket Roll
Daj onda neku okvirnu cifru - sto evra? dvesta evra? - pa da vidimo.
All time favourite HCUFa za te namene (striktno modulacije, iza ostalih pedala) je Yamaha MagicStomp II sa apdejtovanim softverom (može legalno & besplatno da se downloaduje sa MagicStomp sajta). Nažalost, ukinut je, a kod nas mu i dalje drže cenu na cca 200 evra, tako da nije baš idealna kupovina.

All time favourite HCUFa za te namene (striktno modulacije, iza ostalih pedala) je Yamaha MagicStomp II sa apdejtovanim softverom (može legalno & besplatno da se downloaduje sa MagicStomp sajta). Nažalost, ukinut je, a kod nas mu i dalje drže cenu na cca 200 evra, tako da nije baš idealna kupovina.

pa reciomo oko stotinak jedinica cvrste evropske valute 

- Rocket Roll
Onda Zoom G2. On je (neverovatno ali istinito!) jedan od retkih procesora koji ima tap tempo - što je vrlo bitno kod time-based modulacija - a zatim ima i odličan samplerate (24bit / 96kHz), dva seta algoritama i - što je možda i najbitnije - samo 5ms pauze u prebacivanju patcheva (nema onog ludila kao sa starijim DigiTech procesorima - ti klikneš, a onda čekaš da procesor shvati šta ti u stvari tražiš od njega... uzrok beskrajne zabave u live-nastupima).
(Iako se ljudi ponekad žale na "realnost" Zoomovih efekata, imaj u vidu da pričaju o starim serijama & o njihovim distorzijama, a ne o njihovim emulacijama. Čak ni u doba Zoom 505 niko se nije žalio na Zoomve flangere / delayje / phasere / octavere / modulatore.)

(Iako se ljudi ponekad žale na "realnost" Zoomovih efekata, imaj u vidu da pričaju o starim serijama & o njihovim distorzijama, a ne o njihovim emulacijama. Čak ni u doba Zoom 505 niko se nije žalio na Zoomve flangere / delayje / phasere / octavere / modulatore.)

Potvrdjujem i potpisujem....Rocket Roll wrote:Čak ni u doba Zoom 505 niko se nije žalio na Zoomve flangere / delayje / phasere / octavere / modulatore.
SVI ali... svi ZOOM-ovi i pretpotopski procesori, imaju mnogo lepe i dobre efekte!!! uvek su omanjivali u distorzijama i overdrajvovima... mada ni to nije 100% crap, vec nisi smeo ni mogao da ih ukljucujes u miksetu direktno ili da ih koristis bilo gde sem ukljuceni u pojacalo!!!*
Znaci, da skratim, kupi BILO koji procesor koji ima tonu efekata, distorzije zanemari i nece da te boli glava!!!
A mozda, samo mozda mozes da pogledas line6 pocket POD (oko 95E) , Digitech RP150(95E) ili RP250 (120e), Behringer V-amp pedal (75E), Korg TONEWORKS AX5G (80E), Boss ME-20 (140E) i na kraju G-sharp oko (130E)
* Ja imam Zoom 3030 i znam o cemu pricam!!! a on je pravljen waaaay before 505 serije.
Da se nadovežem na ovaj Zoom 3030...Naime,ja imam Zoom 2020 i mogu vam reći da u opšte to nije loš procesor,tj. efekti su,kako kolege kažu,sasvim ok,čak i više od toga.
Što se distorzija i overdajv efekata tiče,nisu oni baš loši,bar ne na ovom mom 2020,ali definitivno nisu za nešto agresivnije.Bez problema će ispratiti blues ili rock izlet muzičara,eventualno neki punk-rock,za bilo šta tvrdje-potrebno je imati posebnu pedalu.
Mene intereseuje,pošto do sada nisam koristio pedale, kako bi bilo najbolje povezati pedale i procesor?Da li se prema procesoru ophoditi kao prema običnoj pedali i napraviti lanac,recimo: gitaru u wah-wah,wah-wah u dist.,iz dist. u procesor pa u pojačalo ili nekako drugačije?
P.S.Izvinjavam se ako sam otiš'o u off.
Što se distorzija i overdajv efekata tiče,nisu oni baš loši,bar ne na ovom mom 2020,ali definitivno nisu za nešto agresivnije.Bez problema će ispratiti blues ili rock izlet muzičara,eventualno neki punk-rock,za bilo šta tvrdje-potrebno je imati posebnu pedalu.
Mene intereseuje,pošto do sada nisam koristio pedale, kako bi bilo najbolje povezati pedale i procesor?Da li se prema procesoru ophoditi kao prema običnoj pedali i napraviti lanac,recimo: gitaru u wah-wah,wah-wah u dist.,iz dist. u procesor pa u pojačalo ili nekako drugačije?
P.S.Izvinjavam se ako sam otiš'o u off.

Bas tako...
HmmmmMM, procesor mozes povezati apsolutno gde hoces sa pedalo/pedalama... ali obzirom da bi u tom slucaju proc. koristio kao modulation/reverb/pitch/ whatever efekat, moj savet je da ga koristis tj. vezes IZA dist pedale....ali u tom slucaju zaboravi na compresor!!!
Cak mozes i da experimentises tako sto ces WAH staviti PRE ili POSLE dost pedale... ma moze kako ti hoces, ali je "pravilno"
Gitara>dist>wah>proc>pojacalo
Cak mozes i da experimentises tako sto ces WAH staviti PRE ili POSLE dost pedale... ma moze kako ti hoces, ali je "pravilno"
To.dejankuki wrote:Cak mozes i da experimentises tako sto ces WAH staviti PRE ili POSLE dost pedale... ma moze kako ti hoces, ali je "pravilno"
Ja wah uvek stavljam pre dist...
Kad je pre dist dobijes zanimljiv nepravilan, funky wah efekat a ako je posle onda je mnogo ujednaceniji, intenzivniji, "cistiji"...
Isto je i sa modulacijama.
Zaboraviti,zbog čega?dejankuki wrote: moj savet je da ga koristis tj. vezes IZA dist pedale....ali u tom slucaju zaboravi na compresor!!!
Kao što rekoh,nemam preterano iskustva sa ovim,pa bih da saznam....