procesor za delay, flanger, phaser.....

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Blake

procesor za delay, flanger, phaser.....

Post by Blake » 18 May 2008, 18:57

dakle, imam dist i wah, kao posebne pedale pa sam mislio da uzmem neki procesor za delay, chorus, flanger, phaser i sl efekte...ima li nekih predloga?

sirac-šunka
vragolan

Re: procesor za delay, flanger, phaser.....

Post by sirac-šunka » 18 May 2008, 19:18

Imam ja, imam ja!!
Image
Image
'Cause notihing sounds like Eventide
:mrgreen:

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 18 May 2008, 21:07

Sirac, krajnje skromno i realno za jednog muzicara u Srbiji. Blake, uzimaj odmah obe pedale, neces pogresiti!
:roll:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 May 2008, 21:23

Pa dobro, sta :D . Covek nije spomenuo cenovni rang. Da novac (kojih 800-900evra) nije problem, ja da sam na njegovom mestu, odmah bih uzeo obe pedale. :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 May 2008, 21:38

Dobro, ajd, evo sad sam nasao nesto duplo jeftinije:
Image

Image

Znaci, eto svega cca 440evrica za obe pedale!

Blake

Post by Blake » 18 May 2008, 22:44

te pare mi nikad nisu bile problem....jer ih nikad nisam imao:)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 May 2008, 23:32

Daj onda neku okvirnu cifru - sto evra? dvesta evra? - pa da vidimo.

All time favourite HCUFa za te namene (striktno modulacije, iza ostalih pedala) je Yamaha MagicStomp II sa apdejtovanim softverom (može legalno & besplatno da se downloaduje sa MagicStomp sajta). Nažalost, ukinut je, a kod nas mu i dalje drže cenu na cca 200 evra, tako da nije baš idealna kupovina.

Image

Blake

Post by Blake » 19 May 2008, 09:16

pa reciomo oko stotinak jedinica cvrste evropske valute :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 May 2008, 09:28

Onda Zoom G2. On je (neverovatno ali istinito!) jedan od retkih procesora koji ima tap tempo - što je vrlo bitno kod time-based modulacija - a zatim ima i odličan samplerate (24bit / 96kHz), dva seta algoritama i - što je možda i najbitnije - samo 5ms pauze u prebacivanju patcheva (nema onog ludila kao sa starijim DigiTech procesorima - ti klikneš, a onda čekaš da procesor shvati šta ti u stvari tražiš od njega... uzrok beskrajne zabave u live-nastupima).

(Iako se ljudi ponekad žale na "realnost" Zoomovih efekata, imaj u vidu da pričaju o starim serijama & o njihovim distorzijama, a ne o njihovim emulacijama. Čak ni u doba Zoom 505 niko se nije žalio na Zoomve flangere / delayje / phasere / octavere / modulatore.)

Image

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 May 2008, 10:41

Rocket Roll wrote:Čak ni u doba Zoom 505 niko se nije žalio na Zoomve flangere / delayje / phasere / octavere / modulatore.
Potvrdjujem i potpisujem....

SVI ali... svi ZOOM-ovi i pretpotopski procesori, imaju mnogo lepe i dobre efekte!!! uvek su omanjivali u distorzijama i overdrajvovima... mada ni to nije 100% crap, vec nisi smeo ni mogao da ih ukljucujes u miksetu direktno ili da ih koristis bilo gde sem ukljuceni u pojacalo!!!*

Znaci, da skratim, kupi BILO koji procesor koji ima tonu efekata, distorzije zanemari i nece da te boli glava!!!
A mozda, samo mozda mozes da pogledas line6 pocket POD (oko 95E) , Digitech RP150(95E) ili RP250 (120e), Behringer V-amp pedal (75E), Korg TONEWORKS AX5G (80E), Boss ME-20 (140E) i na kraju G-sharp oko (130E)

* Ja imam Zoom 3030 i znam o cemu pricam!!! a on je pravljen waaaay before 505 serije.

Blingo

Post by Blingo » 20 May 2008, 19:18

Da se nadovežem na ovaj Zoom 3030...Naime,ja imam Zoom 2020 i mogu vam reći da u opšte to nije loš procesor,tj. efekti su,kako kolege kažu,sasvim ok,čak i više od toga.

Što se distorzija i overdajv efekata tiče,nisu oni baš loši,bar ne na ovom mom 2020,ali definitivno nisu za nešto agresivnije.Bez problema će ispratiti blues ili rock izlet muzičara,eventualno neki punk-rock,za bilo šta tvrdje-potrebno je imati posebnu pedalu.

Mene intereseuje,pošto do sada nisam koristio pedale, kako bi bilo najbolje povezati pedale i procesor?Da li se prema procesoru ophoditi kao prema običnoj pedali i napraviti lanac,recimo: gitaru u wah-wah,wah-wah u dist.,iz dist. u procesor pa u pojačalo ili nekako drugačije?

P.S.Izvinjavam se ako sam otiš'o u off. :roll:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 May 2008, 19:30

Bas tako...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 May 2008, 19:37

HmmmmMM, procesor mozes povezati apsolutno gde hoces sa pedalo/pedalama... ali obzirom da bi u tom slucaju proc. koristio kao modulation/reverb/pitch/ whatever efekat, moj savet je da ga koristis tj. vezes IZA dist pedale....ali u tom slucaju zaboravi na compresor!!!

Cak mozes i da experimentises tako sto ces WAH staviti PRE ili POSLE dost pedale... ma moze kako ti hoces, ali je "pravilno"
Gitara>dist>wah>proc>pojacalo

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 May 2008, 19:51

dejankuki wrote:Cak mozes i da experimentises tako sto ces WAH staviti PRE ili POSLE dost pedale... ma moze kako ti hoces, ali je "pravilno"
Gitara>dist>wah>proc>pojacalo
To.
Ja wah uvek stavljam pre dist...
Kad je pre dist dobijes zanimljiv nepravilan, funky wah efekat a ako je posle onda je mnogo ujednaceniji, intenzivniji, "cistiji"...
Isto je i sa modulacijama.

Blingo

Post by Blingo » 20 May 2008, 22:15

dejankuki wrote: moj savet je da ga koristis tj. vezes IZA dist pedale....ali u tom slucaju zaboravi na compresor!!!
Zaboraviti,zbog čega?

Kao što rekoh,nemam preterano iskustva sa ovim,pa bih da saznam....

Post Reply