V.O.S. - Vizuelni osecaj svirljivosti :D

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Duane
Fenderaš

Re: V.O.S. - Vizuelni osecaj svirljivosti :D

Post by Duane » 07 Aug 2012, 07:38

nemanjavelimirovic wrote:Sve je svirljivo ako se dobro podesi! :)
:1:

i to je ono što me najviše jebe

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Aug 2012, 02:32

KnightOfDoom wrote:Evo KOD se javlja sam. Dersu sa tog IP-a sa kog su ti zadnja tri posta imas jos 165 komada. Meni dovoljno.
Nisam te bas skapirao. Sta to znaci? Zvekni mi na PP ako te ne mrzi, a ja sam resetovao password pa da vidimo.

Trzalica

Post by Trzalica » 09 Aug 2012, 10:41

coca wrote:@Milanares,u cemu gresim?,nisam ni rekao da sam u pravu!!!,a da li je tako mislim da jeste!!!Evo ja tebi poklonim recimo Fender Stratocastera 1962 god. MIA ili Gibson Les Paul 1958 god.MIA(govorim o originalima)da li bi prihvatio???,evo ti odgovor na to:siguran sam da bi 100% i vise prihvati oberucke tako nesto,nisam rekao da su to najbolje gitare na svetu ima jos tu zanimljivosti(Framus,Gretsch,Danelectro,Vox,itd., a da ne govorim o Hand-Made gitarama raznih imena)!!!
pozz.!!!Coca!!!
NE GREŠIŠ druže, 101% si u pravu. 99% gitarista sveta u kolekciji imaju Fender Stratocaster/Telecaster i Gibson Les Paul/SG gitare, tek nakon njih slede naravno moderniji superstrat i drugi modeli.
To što se neko (ko verovatno svira i dalje u garaži sa svojim komšijom) javi i govori da bi odmah prodao takvu gitaru, želeći time da pokaže valjda koliko je to danas demode, netačno, koliko je to nebitno za njegov stil muzike, ili šta već, ... je samo odraz njegove NEMOĆI da dodje u posed takvog instrumenta.

Ah da, za one koji bi da se razlikuju, koji se kao pijani plota drže termina "vintidž", oni kojima ni Telecaster iz pedeset druge ne bi bio taman u kreiranju sopstvenog vizuelnog identiteta na sceni (uzimajući u obzir da se baš to danas dešava, vraća se tele na mala vrata), takvima bi sigurno leglo nešto ovako:
Image
Sa starim dobrim "rickom" bi se baš pokazali na gaži u cepanju novokomponovanih djent slinfonija ... :hide:

http://www2.gibson.com/Products/Electri ... e-VOS.aspx

Image

Ovo je po meni klasičan vizuelni osećaj svirljivosti. Vidiš je na slici i već osećaš da bi ti sama svirala u ruci. :D 8)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 09 Aug 2012, 10:55

Trzalica wrote:odraz njegove NEMOĆ-i da dodje u posed takvog instrumenta.
:1:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Aug 2012, 11:03

mene i dalje "bwz ikakve ideje za originalnoscu" progoni... :lol:

Trzalica

Post by Trzalica » 09 Aug 2012, 11:09

Cortex wrote:mene i dalje "bwz ikakve ideje za originalnoscu" progoni... :lol:
:lol:
Hebg'a, malo sam prekombinovao, ... no shvatili i vrapci o čemu je reč! :metal:

Tenji

Post by Tenji » 09 Aug 2012, 11:10

Trzalica wrote:99% gitarista sveta u kolekciji imaju Fender Stratocaster/Telecaster i Gibson Les Paul/SG gitare, tek nakon njih slede naravno moderniji superstrat i drugi modeli.
Image

nodi

Post by nodi » 09 Aug 2012, 11:18

Ja mislim da svaki gitarista mnogo bolje svira gitaru koja mu se dopada vizuelno.

Ne gotivim kratke skale tako da mi LP uopste ne lezi, a jos i taj masan zvuk.
Gitare sa ostrim ivicama su mi ekstremno odbojne.
Ostaje Fender (i Telac i Strat) koga obozavam.

Trzalica

Post by Trzalica » 09 Aug 2012, 11:39

@Tenji, ti i ne shvataš koliko si u pravu! :!: Meni je drago kada vidim da muzičari svoju pažnju odvraćaju od američkih i poklanjaju je recimo japanskim instrumentima poput Ibanez, Yamaha, .. čak i ESP i sl. Doduše, nabrojani brendovi se proizvode svuda redom, najmanje u japanu, ali ... Ima tu još par proizvodjača koji ne mogu da pronadju pravi put na sv. tržište iako imaju dobre proizvode. No, kada je Jackson, EB Music Man, ... u pitanju, opet se vraćamo u kolevku el. gitara i tu nema pomoći. Na kraju krajeva, spomenuti Music Man je obična superstrat gitara, ... lepo je to, ne moraju se svi vezivati za KLASIKU kod električnih gitara.
Jedini je problem boriti se protiv statistika, izvoda stanja iz kolekcija gitara vrh. muzičara. Sa mnom i sa sličnim virtuelnim likovima je vrlo lako prepirati se pa makar i putem slika za koje veruješ da kazuju više od dve (2) reči! ;)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 09 Aug 2012, 11:49

zato instrumente ne treba gledati, nego - blind test pa ako ruke i uši vole, onda je to to.
oko oće da prevari.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 09 Aug 2012, 12:00

Trzalica wrote:
Image

Ovo je po meni klasičan vizuelni osećaj svirljivosti. Vidiš je na slici i već osećaš da bi ti sama svirala u ruci. :D 8)
Pa da, narocito ako sanjas 30 godina da posedujes istu. :lol: Na osnovu cega mislis da bi ovu svirao lakse od obicno standarda? Uzmi ti prvo studio, to je za tvoj badzet :XD:
Last edited by LifelessDead on 09 Aug 2012, 12:02, edited 1 time in total.

Tenji

Post by Tenji » 09 Aug 2012, 12:01

Niposto nisam imao nameru da se sa tobom prepirem. Ali sam morao da odreagujem na te dve tvoje izjave. Ja shvatam kako ti razmisljas, delimicno i zbog toga sto sam se nacitao tvojih postova (da, koliko god mi se cesto ne svidjali tvoji postovi, procitam ih). Ti sa druge strane ne shvatas ljude koji razmisljaju drugacije od tebe. Odatle i potice ovo
Sta ti leba ti znas cega je to odraz, kad nisi ni pokusao da se postavis u poziciju nekoga kome strat ili lp ne treba? Da imam 10 gitara, 10 vrhunskih gitara, i da ni jedna od njih nije stratocaster, uopste mi ne bi tesko palo. Nije da ne bih znao sta da radim sa njim. Ali nije ni da mi je neophodan. Da mi je neki uber zajebani vintidj strat jedina gitara, prodao bih ga. Ne, to nije odraz nemoci, to je odraz cinjenice da bi mi neke druge gitare bile mnogo korisnije od tog strata. Pa makar te gitare bile evolucija istog tog strata, zato evolucija i sluzi, da se neke stvari promene, poprave if you please, mozda ne poprave za tebe, ali poprave za mene. Mene uopste ne zanima da li je Schecter superstrat ili supertele ako meni radi posao.

Tvoja druga (ili prva, nisam siguran za hronoloski redosled) izjava je daleko komicnija.
Trzalica wrote:99% gitarista sveta u kolekciji imaju Fender Stratocaster/Telecaster i Gibson Les Paul/SG gitare, tek nakon njih slede naravno moderniji superstrat i drugi modeli.
Ovo jednostavno nije tacno. Ako si hteo nesto drugo da kazes, slobodno se ispravi.

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Aug 2012, 12:04

Ne znam da li si primetio da se uzaludno svađaš sa trećinom čoveka :kokice: Ej, nema ni Lijes Pol ni Maršal. Zašto gubiti vreme na njega?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Aug 2012, 12:11

nebojsak wrote:Ej, nema ni Lijes Pol ni Maršal. Zašto gubiti vreme na njega?
onda sam i ja trecina coveka, nemam ni strat ni les pol, samo marshal :( (a ni on nema one svetlucave drangulije u sebi :cry: )

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Aug 2012, 12:15

Ja nemam ništa od toga, zato ni ne postujem na forumu.

Btw, kome sam sad ovo odgovorio?

Post Reply