Prokleti PedalBoard

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Prokleti PedalBoard

Post by Baba Slim » 15 Aug 2012, 20:38

Pogledaj ovu temu, tu sam, pored ostalih forumaša, predstavio izradu mog boarda koji staje u takav kofer. Mislim bar da je taj Nemanjin kofer dimenzija kao i moj, tako mi izgleda sa slike...

viewtopic.php?f=43&t=9757&start=30

Na strani posle ove sa linka su date tačne dimenzije boarda, i osnovne ploče i svih elemenata. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Aug 2012, 21:59

banjacNT wrote:
nemanjavelimirovic wrote:
banjacNT wrote:Nemanja, a gde si kupio kUferat, i kojih sve dimenzija ima??? Kojih je dimenzija taj tvoj kofer???

Kako te sluzi onaj Behringer Vintage Phase, jel jede malo osnovni signal gitare ili jok? Jel tru baj pas?

:ziveli:
NIje tru bajpas ali je super, dobar bufer... Kofer u radnji sa alatima kod nas. oko 1999 din. :) :ziveli:
A nereTCHe mi za dimenzije, po mogucstvu unutrasnje dimenzije. Planiram da i ja pravim pedal board pa me eto Enteresuju diminzije tog kofera, da li bi se eventualno uklopio u taj kofer. Ajd, cisto da napomenem, planiram da mi pedal board bude 50x30cm, a u visinu negde oko 12cm. Kojih je dimenzija taj tvoj board???
Nece moci nikako 50x30...mislim da je 37x28 prostor u koji staje bord tako nekako...ima cini mi se i veci, samo kod nas nema.. :-)
Visina bi trebala da bude okej 12cm... :) :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 15 Aug 2012, 22:11

@ Baba Slim
Hvala rodela, sad cu da pogledam o ceSmu se radi... :lol: :ziveli:

@ nemanjavelimirovic
E, jbg, planirao sam ga da bude 50x30cm, rekoh da se ne guraju pedale, ali moracu da menjam dimenzije.

U svakom slicaju, hvala drugari i izvinite na cimanju i, na neki nacin, OffTopic-arenju...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Aug 2012, 23:12

nemanjavelimirovic wrote:Nece moci nikako 50x30...mislim da je 37x28 prostor u koji staje bord tako nekako...ima cini mi se i veci, samo kod nas nema.. :-)
Visina bi trebala da bude okej 12cm... :) :ziveli:
Onda si izgleda uzeo za nijansu manji, drugi po veličini izgleda...
banjacNT wrote:@ Baba Slim
Hvala rodela, sad cu da pogledam o ceSmu se radi... :lol: :ziveli:
Baci pogled, pa ako te nešto dodatno zanima, slobodno me kontaktiraj na pp... :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 16 Aug 2012, 00:37

Pa sudeci po dimenzijama koje si tamo naveo, a i po slikama, izgleda da bi mogle da stanu 4 pedale u jednom redu, kako ja planiram. Wah, Boze zdravlja, kad budem kupio, ici ce odvojeno, jer ce mi u suprotnom smetati mikrofon dok budem svirao wah, jer u bendu (glumim da) pevam pratece vokale.

Opet, cekam drug da mi javi da li je nasao neki stari kofer od escajga, rekao mi je da ima, pa cu morati svoje zahteve da krojem u skladu s tim sto on bude nasao, ako bude nasao.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Aug 2012, 03:07

Ja nesto ne verujem tim koferima, video sam previse raspalih, za kratko vreme. :nixweiss:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Aug 2012, 10:04

banjacNT wrote:Wah, Boze zdravlja, kad budem kupio, ici ce odvojeno, jer ce mi u suprotnom smetati mikrofon dok budem svirao wah, jer u bendu (glumim da) pevam pratece vokale.
Mislim da nema potrebe, ja isto ispred sebe držim stalak za mikrofon, stavljam ga sa desne strane boarda tako da board smestim između 2 od 3 nogare stalka, s tim da mi je dovoljno da odmaknem nogaru 2-3 cm od wah-a, i uopšte mi ne smeta pri korišćenju, plus što mi se čini da tako najmanje mesta na bini zauzmem.
Kill surf city wrote:Ja nesto ne verujem tim koferima, video sam previse raspalih, za kratko vreme. :nixweiss:
Ovima za alat?
Ovaj u kojem mi stoji pedalboard je relativno nov (eto, kupio sam ga kad sam pravio taj mali setup, januar 2011), dok onaj drugi u kojem mi stoje kablovi, produžni za struju, mikrofoni i ostale potrepštine više i ne znam koliko dugo koristim (minimum recimo 2005. koliko mogu da se setim), i pretrpeo je sve i svašta, najblaže rečeno. Jesu spolja izgrebani i izubijani, ali to je nebitno - još uvek zatvaraju i drže sve kako treba. :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Aug 2012, 10:44

Prokleti PedoBear :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Aug 2012, 12:29

Nem pojma, shto se tice trajnosti ovaj kufer je definitivno jaci od mog predhodnog koji je bio od nekog escajga Koening, koji je fejlovao za 2 nedelje nosenja na probe i nazad. U principu valjda je pitanje i zasta su namenjeni...mislim da je alat mnogo tezi od escajga pa su u fabrici kontali da treba cvrsci da naprave..Videcemo...u krajnjem slucaju nek drzi godinu dana posle je lako kupiti isti takav. :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Aug 2012, 13:16

Ma drzace sigurno - ja ovaj moj noviji aktivno koristim godinu i po, bas za board i nista mu nije...

banjacNT

Post by banjacNT » 16 Aug 2012, 14:22

Baba Slim wrote:
banjacNT wrote:Wah, Boze zdravlja, kad budem kupio, ici ce odvojeno, jer ce mi u suprotnom smetati mikrofon dok budem svirao wah, jer u bendu (glumim da) pevam pratece vokale.
Mislim da nema potrebe, ja isto ispred sebe držim stalak za mikrofon, stavljam ga sa desne strane boarda tako da board smestim između 2 od 3 nogare stalka, s tim da mi je dovoljno da odmaknem nogaru 2-3 cm od wah-a, i uopšte mi ne smeta pri korišćenju, plus što mi se čini da tako najmanje mesta na bini zauzmem.
A jbg, iskustvo, al ja se krivim kada sviram gitaru ko pijan, jos pa kada budem nagazio wah... ne smem ni da pomislim... :hos:

Ja, kako vidim, nema nista od mojega kofera, drug je nasao neki od escajga, ali je plitak, u Leskovcu ih verovatno nema, jedino mi ostaje Nis kao zadnja nada. Jel zna neko u Nisu gde bi mogao da kupim takav kofer???

Na kraju, uvek mi ostaje solucija da kupim neki malo deblji medijapan, alu lajsne, metalni uglove za coske, sarke, rucicu, i da isti napravim spram svojih potreba.

progg

Post by progg » 16 Aug 2012, 14:56

banjacNT wrote:Jel zna neko u Nisu gde bi mogao da kupim takav kofer???
Woby house je imao takve kofere, pre par meseci, kada sam trazio za sebe.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Aug 2012, 15:09

http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... aka=420250
Evo ovakav je moj...bar mi se cini... :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Aug 2012, 17:26

Moji koferi su ovi od 18'':

http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... aka=420200

http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... a=79650518

Dimenzije mislim iste, samo drugi proizvođač. :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 16 Aug 2012, 22:20

ti koferi i nisu neko sjajno resenje, ali kad nema bolje za te pare. Ja sam takavih kofera promenio tri komada za tri godine, ali su korisceni za to za sta su i namnjeni , t.j. nosenje alata, i nisu se nesto pokazali, na svakom su popucale sarke i pootpadale lajsne, dok je taj alu lim debljine 0.5mm, pa ako se desi da nesto padne na kofer ili ga udaris ili nagazis, nece mnogo otati od istog, ali ako ga pazis i mazis trebalo bi da traje. Ja sad kontam posto smo u firmi nabavili aparat za varenje aluminijuma da mi majstori naprave od 1.5mm alu lima i to bi trebalo da drzi nako duze vreme

Post Reply