sl0e wrote:Ako trazis za hibrida sa jednom lampom u preampu, uzmi ono sto ti je dobavljivo posto neces cuti neke drasticne razlike. JJ lepo rade, nisu ni skupe, npr.
Baš tako,
dakle, potražio sam po sopstvenim zalihama i na sreću naišao na desetak malih lampi koje sam sakrio od samoga sebe..

...jbg..tako da nisam ni probao ECC82već ugovorenu sa drugarom koji drži TV servis jer ecc81 nema...
Smatrao sam da će biti dovoljno da sa novim 12AT7 od Groove Tubes, sa Philips ECC81, ili sa JJ12AX7 i GT12AX7 da ću uspeti da ukrotim prejaki gain i treble sound na svom hibridnom Marshallu VR65R Spec.edition na kome sam već zamenio Gold Back zvučnik sa Eminence Leg.1218 i nisam dobio ono što sam tražio. To sam već opisao predhodnih dana.
Stavio sam GT12AT7 umesto originalne na kojoj ništa ne piše a trebalo bi da je ECC83, možda se malo smanjio gain (možda??) ali karakter zvuka ostao je isti, ili ja to ne umem da čujem. Jako sam bio razočaran, ipak sam očekivao nešto od onih obećanih 60% gaina sa ecc81 iliti 12AT7 u odnosu na ecc83...Potom stavim Philips ecc81, gotovo isto, možda malo po mom ukusu, ali je nisam ostavio u pojačalu zato što sva bljesne pri uključivanju pojačala. Ne znam šta to znači, deluje mi kao da je na izdisaju...? Ako ne znači to, mošda bih je vratio u amp..
Na kraju, opredelio sam se za Groove T. 12AT7 da ostane.. tokom narednih dana probaću sa ecc82 (predviđenih 19% gaina) pa da vidimo...prvo ovo da slegne...
Jbg, uši se navikle na lampaše, nema pomoći ..a tako je lepo bilo zamišljeno u mojoj glavi dok sam planirao hibrid + mala intervencija, eto pojačala da ga akaš tamo-vamo...Da pomenem i to da nije VS65 baš tako

, mnogima bi odgovaralo, ima tu Marshall karaktera ali ja ne uspevam da se prilagodim tom high gain konceptu...zato je usledio oglas na KP...
Međutim, prava priča je usledila kada sam se bacio na svoj PiK Swing King iz 2005. jednokanalac koji u izlazu ima 6L6GC x 2 i 5 malih lampi, 2 x 12AT7 i 3 x 12AX7...Promenim prvo jednu pa drugu 12AT7 sa 12AX7, imam i JJ i GT i pomenutu Marshall...Juhuuuu..

...eto nama veselja...eto jedne nove smooth dimenzije...ne znaš šta je bolje i odakle da kreneš...
Da ne bih sebi pomutio mozak, vratim na staro ali sada znam...xexexe....
Carvin Nomada još nisam pipao...
Svirali i ševili i