zakljucila sam da mi je isuvise komplikovano da sada prelazim na neki novi instrument elektronski da bih dobila efekte i zvukove kakve zelim od svog instrumenta (klarinet). polako saznajem da postoje razne opcije i da resenje nije nuzno midi kontroler.
zanimaju me generalno predlozi: kako da se stave efekti na instrument koji nema kablove?
zasad sam naletela na tri opcije koje meni odgovaraju i mom instrumentu:
1. EWI (electronic wind instrument): midi kontroler koji dolazi uz sopstveni program sa gomilu zvukova i tri efekta i ovo je super opcija za duvace gde prstored moze da se prilagodi klarinetistima, saksofonistima, oboistima, cak i trubacima. za one koji sviraju klavir je to klavijatura, za gitariste ima elektricna gitara itd.
2. pedale: custom (mada verovatno moze ida se kupi u prodavnici) pedala sa mikrofonskim ulazom i regularnim izlazom
3. procesori: nekima treba preamp, nekima ne.
ako se razumete i pokusavali ste ovo da radite ranije, volela bih da cujem informacije konkretne.
ako ne, mogu ideje i predlozi.
i hvala hillbilly posto sam prethodno njega davila oko ovoga, a realno mogu sve vas!
i jos jedno pitanje malo nevezano za temu, gde mogu konkretno da nadjem adapter sa mikrofonskim ulazom i izlaz da moze u miksetu (kako god se zvao, bananica mozda)? ili to trebam da pravim custom mozda?