A-ha, sad mi je jasno šta si tačno hteo. Mada nisam siguran koliko je to neophodno
nesharm wrote:Azmafon jeste gadan, cak preporucuju da se pere ponekad

. Mene plasi da ako zatvoris u azmafon pojacalo, koje je pri tom jos otvoreno pozadi, velika sansa da se dembelo razocaras...moze da sedesi da ti pokupi komplet rezonancu vazduha pozadi, i da zvuci vrlo uguseno.
Hm... nisam siguran da vazduh ima svoju frekvenciju oscilovanja, rezonancu tj, da sam po sebi može da oboji zvuk

ali razumem šta si hteo da kažeš. Azmofon u suštini ne upija basove, pa može da se desi da basovit zvuk iza, pa i ispred pojačala bude naglašen, tj. da se sve zamulja. Ako je mikrofon blizu zvučnika u bulls-eye poziciji ne bi trebalo do toga da dođe, šanse su vrlo male. Osim toga bas frekvence imaju veoma veliku amplitudu i treba im više prostora da se razviju, ja biK rek'o...
E sad dalje, najbolje bi bilo ako već postoje ta tri cm-ova, da ostaviš i jedan cm vazduha između iverice i azmafona, tj. staviš letvice npr. 1cmx2cm u obliku nekog rama po zidovima te kutije, pa onda na letvice zakucaš azmafon. Zakucavanje ti je mnogo bolja varijanta od lepljenja, trebaju ti samo tapetarski ekseri od 2cm koji mogu da se kupe u bilo kojoj bolje snabdevenoj gvožđari.
Rekao sam da možda sve to nije neophodno, zato što efekat zvučne izolovanosti neće biti potpun (veliko je pitanje šta će biti ispod cele skalamerije i na šta se oslanja sam zvučnik, zvučni talasi se najviše prenose putem čvrstih materija), plus neće to opet biti neki profi, namenski izolacioni box za snimanje, obzirom da je debljina i gustina, a i raspored izolatora neadekvatan. Kamena vuna je racimo bolja, gušća je i pokuplja više basova, ali je min debljina 10cm, mislim... E sad kada bi imao recimo dva sloja izolacije, azmafon, kamenu vunu, plus jedno 7-8cm vazduha (posmatrano od pravca udara zvučnih talasa) to bi već bilo nešto. Eto ti predlog za neki drugi projekat...
Inače, Bancika, nisam ni pogledao lokaciju, možeš da kupiš azmafon u Nišu u Termodomu. Nalaze se kod Brzog Broda i kod Bubnja. Imaju sajt, sa tačnim lokacijama i brojevima telefona.