Gitarsko pojacalo za probe

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

snoposepra

Gitarsko pojacalo za probe

Post by snoposepra » 21 Jan 2013, 16:09

Potreban mi je savet za kupovinu gitarskog pojacala, koje bi sluzilo uglavnom za probe sa bendom, max. 450e... sviramo punk rock, prostorija 4x5 izolovana azmafonom. Gitara SG-400 epiphone, a koristim i blackstar ht dual pedalu, tako da mozete zakljuciti da mi drive sa pojacala nije presudan u izboru... znam da ce vecina vas reci prodaj je i dodaj lovu za sto boljeg lampasa, ali mi je potrebna zbog kucnog snimanja i svirki na koje idem, vrlo lako nosim svoj zvuk sa sobom :)

Citajuci razne forume i recenzije vidim da u tom cenovnom rangu najvise hvale bugeru i bandita. Pored ova 2 naleteo sam i na dosta jeftino Peavey Valveking 112, samo moraju neke lampe da se menjaju, al cena mu je 3 puta manja od novog pa ne znam mozda se i isplati. Bugera me privlaci naravno zbog lampi, ali mi bandit deluje kao sigurna kupovina. Razmisljam o nekoj varijanti da sto bolje iskoristim svoj lampaski preamp koji vec imam, tako da pomagajte :D

mislim_stvarno

Re: Gitarsko pojacalo za probe

Post by mislim_stvarno » 21 Jan 2013, 16:41

nabrojao si sve sto valja :D

Mislim da ti bilo koje pojacalo koje ima fxloop moze raditi posao savrseno posto imas kompletni preamp u toj pedali. Samo je ubodes u return i vozis. Bukvalno bilo koje pojacalo sa fxloopom, verovatno i neki marshall mg kombo.

Ono sto nisi rekao a sto ja mislim da je jako dobra sprava (sa kojom sam vec previse dosadan :mrgreen: ) je marshall tranzistorac iz 80ih ili stariji valvestate.

Ja bih se potrudio da nadjem pojacalo sa 2x12".

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Jan 2013, 17:01

Tu ce ti i bilo koji 1x12 kombo raditi posao. Valveking, bluz junior, classic 30 a i mnogo jeftiniji tranzistorci.

Cope

Post by Cope » 22 Jan 2013, 00:16

Američki Peavey Bandit 1x12, ubedljivo naj rentabilnije pojačalo za probe, i za cenu od 200-250 eur.

snoposepra

Post by snoposepra » 22 Jan 2013, 01:03

http://www.kupujemprodajem.com/Prodajem ... id=5769813

skoro pa ste me ubedili za bandita :) solidna cena, ali mi je sumnjiv ovaj zvucnik, ne vidim nikakvu oznaku... slazem se za 2x12, takvo nesto sam u pocetku i jurio, ali je problem sto ne mogu da nađem nista sto mi se sviđa za tu lovu, samo neki randali i fenderi trandže, a to bih izbegao...

Ortak mi je rekao da novi bandit ima jako dobar zvučnik, nije ga svirao, nego video samo marku, šta znam... Oni koji sviraju sličan fazon kao ja su svesni koliko znači bar 2 dvanestke, ali opet razmišljam da je i bolje jedan dobar nego 2 loša...

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Jan 2013, 02:16

mislim_stvarno wrote: Ja bih se potrudio da nadjem pojacalo sa 2x12".
+1

Užasno velika razlika u odnosu na 1x12.

Cope

Post by Cope » 22 Jan 2013, 02:45

snoposepra wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Prodajem ... id=5769813

skoro pa ste me ubedili za bandita :) solidna cena, ali mi je sumnjiv ovaj zvucnik, ne vidim nikakvu oznaku... slazem se za 2x12, takvo nesto sam u pocetku i jurio, ali je problem sto ne mogu da nađem nista sto mi se sviđa za tu lovu, samo neki randali i fenderi trandže, a to bih izbegao...

Ortak mi je rekao da novi bandit ima jako dobar zvučnik, nije ga svirao, nego video samo marku, šta znam... Oni koji sviraju sličan fazon kao ja su svesni koliko znači bar 2 dvanestke, ali opet razmišljam da je i bolje jedan dobar nego 2 loša...
Novi bandit je bacanje para... Bilo koje dve kineske dvanestice ne mogu da prismrde Scorpion driveru made in USA. Na malim snagama su tupe, lenje i ne definisane, na većim mrljave i kašlju...
Last edited by Cope on 22 Jan 2013, 02:50, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Jan 2013, 02:49

nebojsak wrote:
mislim_stvarno wrote: Ja bih se potrudio da nadjem pojacalo sa 2x12".
+1

Užasno velika razlika u odnosu na 1x12.
Samo da se ispravim, sad sam obratio pažnju na kvadraturu. Ako je samo za probe, može da prođe i 1x12 kad se lepo namesti.

Cope

Post by Cope » 22 Jan 2013, 02:56

Svrati kod mene u studio ako hoćeš da probaš bandita, nije na prodaju, već čisto da vidiš o čemu se radi... :ziveli:

Dve dvanaje kada se pominju uglavnom se misli na malo snažnija binska pojačala ala - AC30, Tween Rewerb, JCM800, itd...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jan 2013, 03:40

Shto se mene tice, Pivi je okej ako je laNpa i ako je USA, Kinezi imaju slab QC kod njih i kod jos nekih firmi tipa Randall i sl...podvuku im se greske cesto, a ako je trandza, onda mozes uzeti i VOX ADVT neki 50 ili 100w ili neki fender FM65r npr ili cak mozda neki stariji tranny marhsall....Ja bi uzeo VOX AdVt50 recimo, to mo'sh naci i za 200 i 250e. Radi super na dva podesavanja (Ac30 i UK 70's), lep reverb, koristan korus i tremolo. Fender Fm65r (ne onaj 100w 2x12, on je uzas) je meni radio jako lepo recimo, a to je bagatela. Mada iskreno od Vox-a i Fendera pomenutog mi sad prijatnije za probe i njakanje radi Melodija Mengesh Solist 50 od circa 80evra ( i jeftinije ima) , ali to je samo duh stare Yuge koji govori kroz mene :XD: :metal:

NEGO, POTPUNI ON TOPIC:

A-KITA? :mrgreen:
http://www.guitarplayer.com/article/axl-akita-ak40/6492

uklapa ti se u cifru i htenje! :-) 40w, 2x12, nepoznata firma, full lampa, kapiram da daju vishe za tu lovu jer se ne zna za njih. :) :ziveli:
http://www.kupujemprodajem.com/Lampasko ... d=20003427

USA pojacalo, BTW, Manufactured in USA...nije kosooko. Da imam viska para, ja bi ga uzeo oma... :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 22 Jan 2013, 04:24

Cope wrote:Tween Rewerb
:grummel_2:

Cope

Post by Cope » 22 Jan 2013, 14:03

Kill surf city wrote:
Cope wrote:Tween Rewerb
:grummel_2:
Ja se izvinjavam ako sam nekoga uvredio na nacionalnoj osnovi... :mrgreen:

snoposepra

Post by snoposepra » 22 Jan 2013, 14:16

Cope wrote:Svrati kod mene u studio ako hoćeš da probaš bandita, nije na prodaju, već čisto da vidiš o čemu se radi... :ziveli:

Dve dvanaje kada se pominju uglavnom se misli na malo snažnija binska pojačala ala - AC30, Tween Rewerb, JCM800, itd...
:D hvala na pozivu, uzecu u razmatranje... ovaj bandit sa KP je stari predpostavljam? nadam se da nije zvucnik menjan...
nemanjavelimirovic wrote: uklapa ti se u cifru i htenje! :-) 40w, 2x12, nepoznata firma, full lampa, kapiram da daju vishe za tu lovu jer se ne zna za njih. :) :ziveli:
http://www.kupujemprodajem.com/Lampasko ... d=20003427

USA pojacalo, BTW, Manufactured in USA...nije kosooko. Da imam viska para, ja bi ga uzeo oma... :D
hvala na savetu, ovo stvarno mirise da moze biti jako dobro, ali moram dobro razmisliti dal imam mogucnosti za dodatna ulaganja, predpostavljam da lampe treba da se menjaju....
mislim_stvarno wrote:nabrojao si sve sto valja :D

Mislim da ti bilo koje pojacalo koje ima fxloop moze raditi posao savrseno posto imas kompletni preamp u toj pedali. Samo je ubodes u return i vozis. Bukvalno bilo koje pojacalo sa fxloopom, verovatno i neki marshall mg kombo.

Ono sto nisi rekao a sto ja mislim da je jako dobra sprava (sa kojom sam vec previse dosadan :mrgreen: ) je marshall tranzistorac iz 80ih ili stariji valvestate.

Ja bih se potrudio da nadjem pojacalo sa 2x12".
mozes li mi pojasniti ulogu fxloop-a?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jan 2013, 14:25

Ovo deluje skroz kul.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jan 2013, 14:36

snoposepra wrote:
hvala na savetu, ovo stvarno mirise da moze biti jako dobro, ali moram dobro razmisliti dal imam mogucnosti za dodatna ulaganja, predpostavljam da lampe treba da se menjaju....
Mislim da nema tu nikakvih ulaganja. Spusti mu cenu na 400e i uzmi rezervne lampe ako treba, mada kapiram da to sve radi okej. Jace od Bluz Juniora, a cena tu negde.
po meni, potpuni win :)
Funkomat wrote:
Ovo deluje skroz kul.
Ja volim sve crveno :mrgreen:

Post Reply