Potreban mi je savet za kupovinu gitarskog pojacala, koje bi sluzilo uglavnom za probe sa bendom, max. 450e... sviramo punk rock, prostorija 4x5 izolovana azmafonom. Gitara SG-400 epiphone, a koristim i blackstar ht dual pedalu, tako da mozete zakljuciti da mi drive sa pojacala nije presudan u izboru... znam da ce vecina vas reci prodaj je i dodaj lovu za sto boljeg lampasa, ali mi je potrebna zbog kucnog snimanja i svirki na koje idem, vrlo lako nosim svoj zvuk sa sobom
Citajuci razne forume i recenzije vidim da u tom cenovnom rangu najvise hvale bugeru i bandita. Pored ova 2 naleteo sam i na dosta jeftino Peavey Valveking 112, samo moraju neke lampe da se menjaju, al cena mu je 3 puta manja od novog pa ne znam mozda se i isplati. Bugera me privlaci naravno zbog lampi, ali mi bandit deluje kao sigurna kupovina. Razmisljam o nekoj varijanti da sto bolje iskoristim svoj lampaski preamp koji vec imam, tako da pomagajte
Mislim da ti bilo koje pojacalo koje ima fxloop moze raditi posao savrseno posto imas kompletni preamp u toj pedali. Samo je ubodes u return i vozis. Bukvalno bilo koje pojacalo sa fxloopom, verovatno i neki marshall mg kombo.
Ono sto nisi rekao a sto ja mislim da je jako dobra sprava (sa kojom sam vec previse dosadan ) je marshall tranzistorac iz 80ih ili stariji valvestate.
skoro pa ste me ubedili za bandita solidna cena, ali mi je sumnjiv ovaj zvucnik, ne vidim nikakvu oznaku... slazem se za 2x12, takvo nesto sam u pocetku i jurio, ali je problem sto ne mogu da nađem nista sto mi se sviđa za tu lovu, samo neki randali i fenderi trandže, a to bih izbegao...
Ortak mi je rekao da novi bandit ima jako dobar zvučnik, nije ga svirao, nego video samo marku, šta znam... Oni koji sviraju sličan fazon kao ja su svesni koliko znači bar 2 dvanestke, ali opet razmišljam da je i bolje jedan dobar nego 2 loša...
skoro pa ste me ubedili za bandita solidna cena, ali mi je sumnjiv ovaj zvucnik, ne vidim nikakvu oznaku... slazem se za 2x12, takvo nesto sam u pocetku i jurio, ali je problem sto ne mogu da nađem nista sto mi se sviđa za tu lovu, samo neki randali i fenderi trandže, a to bih izbegao...
Ortak mi je rekao da novi bandit ima jako dobar zvučnik, nije ga svirao, nego video samo marku, šta znam... Oni koji sviraju sličan fazon kao ja su svesni koliko znači bar 2 dvanestke, ali opet razmišljam da je i bolje jedan dobar nego 2 loša...
Novi bandit je bacanje para... Bilo koje dve kineske dvanestice ne mogu da prismrde Scorpion driveru made in USA. Na malim snagama su tupe, lenje i ne definisane, na većim mrljave i kašlju...
Last edited by Cope on 22 Jan 2013, 02:50, edited 1 time in total.
Shto se mene tice, Pivi je okej ako je laNpa i ako je USA, Kinezi imaju slab QC kod njih i kod jos nekih firmi tipa Randall i sl...podvuku im se greske cesto, a ako je trandza, onda mozes uzeti i VOX ADVT neki 50 ili 100w ili neki fender FM65r npr ili cak mozda neki stariji tranny marhsall....Ja bi uzeo VOX AdVt50 recimo, to mo'sh naci i za 200 i 250e. Radi super na dva podesavanja (Ac30 i UK 70's), lep reverb, koristan korus i tremolo. Fender Fm65r (ne onaj 100w 2x12, on je uzas) je meni radio jako lepo recimo, a to je bagatela. Mada iskreno od Vox-a i Fendera pomenutog mi sad prijatnije za probe i njakanje radi Melodija Mengesh Solist 50 od circa 80evra ( i jeftinije ima) , ali to je samo duh stare Yuge koji govori kroz mene
USA pojacalo, BTW, Manufactured in USA...nije kosooko. Da imam viska para, ja bi ga uzeo oma...
hvala na savetu, ovo stvarno mirise da moze biti jako dobro, ali moram dobro razmisliti dal imam mogucnosti za dodatna ulaganja, predpostavljam da lampe treba da se menjaju....
mislim_stvarno wrote:nabrojao si sve sto valja
Mislim da ti bilo koje pojacalo koje ima fxloop moze raditi posao savrseno posto imas kompletni preamp u toj pedali. Samo je ubodes u return i vozis. Bukvalno bilo koje pojacalo sa fxloopom, verovatno i neki marshall mg kombo.
Ono sto nisi rekao a sto ja mislim da je jako dobra sprava (sa kojom sam vec previse dosadan ) je marshall tranzistorac iz 80ih ili stariji valvestate.
snoposepra wrote:
hvala na savetu, ovo stvarno mirise da moze biti jako dobro, ali moram dobro razmisliti dal imam mogucnosti za dodatna ulaganja, predpostavljam da lampe treba da se menjaju....
Mislim da nema tu nikakvih ulaganja. Spusti mu cenu na 400e i uzmi rezervne lampe ako treba, mada kapiram da to sve radi okej. Jace od Bluz Juniora, a cena tu negde.
po meni, potpuni win