Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Post by nemanjavelimirovic » 14 Feb 2013, 05:08

Na svakih 2-3 meseca psihicko stanje treba prijaviti nadleznima radi kontrole napretka u lecenju i sveopsteg dobra. Ovaj put sam uz pomoc raznih sredstava za mucenje, od kojih je glavna lemilica, dosao (bez velikih shteta i troskova) do nekih apsurdnih, mada mozda ne toliko neshvatljivih zakljucaka. Naime, citiracu kolegu iz Zrenjanina:
xspaceman wrote:krenule customizacije? :kokice:
Da, jesu... :mrgreen: :XD: .zato shto neke stvari ne mozes znati iz internet testova niti iz iskustava iz muzickih radnji, jer koliko god vremena tamo provodio, ne vredi. Isto je zeznuto koliko i kupovina gitara i opreme preko oglasa, posto se uvek tu radi o 30to minutnom ili mozda malko vise, isprobavanju na osnovu kojeg se moraju doneti neki zakljuchci i odluke. Zadnja gitara (ne i poslednja naravno) koju sam uzeo posle milion nekih ludackih trgovina je jaguar blacktop HH. Ova gitara je predvidjena za hambakere i kad sam je isprobavao u radnji, jedina stvar koju sam uspesno procenio je kako se cuje na suvo ....Zeleo sam jos jedan offset, ali sa 24inch skalom, a vec mi je kuci (iz neke od kombinacija) bio jedan MIJ '96 mustang na isprobavanju, koji mi se nikako nije svideo, (ni vrat ni zvuk), a isprobao sam to shto ima kod nas u zemlji, a da nije precenjeni AVRI jag/jazz ili mustang....niti isto precenjeni MIM classic series jag/jaz. Opet sa druge strane nisam zeleo switching kakav je predvidjen za ove gitare jer mi je nezgodan, posto ne sviram samo jednu gitaru i ne mogu da se navikavam na neshto drugacije i pored svega toga, ne treba mi tremolo sistem na djitri iako sam jedno vreme tripovao da mi treba. Tako da je logican izbor bio ili Fender jaguar special HH (koji mi se izmakao za dlaku) ili ovaj blacktop, posto vise love nije bilo planirano od jedva zaradjenih 650e. (dubiozna trgovina oko 300e, komp. poslovi/svirke oko 350e)
E sad, ne moze da prodje bez problematike, pa da ga j****. Odmah pri dolasku kuci iz radnje a i u samoj radnji, mi se magneti nisu neshto posebno dojmili jer su ih namotali da budu haj gejn, a opet sam mislio da to nema neke veze i da cu na svojim pojacalima ja napraviti normalan zvuk... avaj...nije bilo tako.
Marko (Cortex) je bio kod mene par dana posle kupovine gitare i tad sam cuo jedine hambakere koji mi se svidjaju a to je u njegovom SG-u, naravno i mahagoni ima tu udela mnogo. Naspram te gitare, ovaj fender je zvucao jako mutno i bez ikakvog karaktera, shto smo obojica zakljucili a ja tesko prihvatio. Najlogicnija akcija u tom momentu je bila da se zamene magneti....I to ste pre nekoliko dana i culi... Majtimika NV2 P90 u hamu, koji je perfektan magnet, ali se nije dobro uklopio sa ovom gitarom posto je pozicija hambakera vrlo nezahvalna i fali joj 1 cm ili vishe da bi se dobio pravi P90 sound iz neck pozicije, a ne tanji od ocekivanog, a uz sve to, magnet se nije ipak dobro uklopio sa postojecim hambakerom, osim na klinu. Problem se javio u bendu....P90 u necku posto mu je pozicija takva, je bio vrlo priblizan zvuku hambakera u bridz poziciji ali nekako nezadovoljavajuce je radio na drajvu, bas zbog mesta na kom se nalazi. Podrazumeva se da sam probao sam svim vrednostima potova, od 250k do 1Mega sa orange dropovima i od u22 i u33 i bukvalo sve shto sam mogao naci od ideja na netu, sam probao da primenim... Na kraju sam uzeo i jos jedan par hamova, posto je bio dosta povoljan, koji je radio malko bistrije, ali i dalje karaktera nigde, shto je rekao Cortex..ko bilo koja gitara da svira nebitno je, ne cuje se drvo, samo magnet. I bio je u pravu... :ziveli: tako da sam se ja resio na sledeci potez:

radni stoL
Image
uzeti sigl magnete neke shto matorije....i pricuvi neck magnet shto blize vratu poput levog coil-a od hama...
Isprobati kako radi ( i na probi i u sobi, pa cak i na riknjavajucim lampama :XD:
Image
Doci kuci iznenadjen i ushicen rezultatima....
Spremiti neshto da se ispuni prazan prostor viska jer je singl duplo manji od hama - moze i trulex, gusci je od sundjera standardnog
Image
pripremiti dimenzije, koristiti dobar super lepak:
Image
Image
Fiksirati apsorbere vibracija oko magneta zalepivshi ih cvrsto za hambaker ring (naravno ne pritisnuti previse magnet da moze da se dize i spushta nesmetano
Image
Staviti zice:
Image
Slikati usput i postovati na forum....
Image
Ujutru pre rucka otici do NS, kupiti nove lampe za pojku (ako mi neko odgovori koje da uzmem :hide: ), snimiti test na deluxe-u i bassmanu
Image

Eto. Izvinjavam se zbog narativnog tripa....bilo mi simpa dok sam kucao. :mrgreen:
Necu i ne mogu vise da kupujem/prodajem, jer je lova na potpunoj nuli (neocekivano riknjavanje lampi na deluxe-u), zivci u minusu, strpljenje okoline blizu nule, a verujem i ovog internet prostora, tacno ce me neko banovati zbog ovolikih smaranja foruma.... :metal:
Jbg...Morao sam neshto da uradim sa ovom gitarom, posto je zvucala loshe, (a kupio sam je kao zavrsetak jedne epohe kupoprodajnih ludnica)..... jer mi se bilo probudilo zlo koje je govorilo da zamenim uz doplatu za ovo ono, 335 je kul, sg je kul...ma sve je to...nepotrebno...Bez mnogo ulaganja, i sa malko zivaca i strpljenja oko lemljenja 10 puta razlicitih magneta i potova, miran sam do neke sledece avanture, koja ce vrlo verovatno biti vezana za DIY mahagoni i NV2 Majtimika magnet, ali o tome kasnije.
:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Re: Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Post by Kristijan » 14 Feb 2013, 08:30

Сад нешто размишљам... Можда ти једноставно треба да баталиш гитаре с хамбакерима, да их и не гледаш више. Имао си оног Телца са хамбакерима, па ону гитару налик на некакав офсет Лес Пол, заборавио сам модел, па сад ову гитару... На крају ће ово да испадне Телац са обликом Јагуара. Реално, ова гитара осим силуете нема ама баш ништа налик Јагуару. По мени ако склониш свичинг Јагуара, и ако нема онај типични вибрато систем, онда то није Јагуар.

Свакако треба да модификујеш гитаре док не будеш задовољан, није то ништа чудно. Међутим, мислим да си овде ипак пожурио са куповином гитаре.

dweezil

Post by dweezil » 14 Feb 2013, 09:15

veri interesting theme, ovi keramicki singleovi bi trebalo da rade valjda pristojno, ako nista drugo imaju masti i bassa. Lepe slikice i dobro poznat osecaj traganja za idealnim soundom a.k.a. Majstorkvarish™ or Pokvarisam™ :bambi: kod tih budzilacija samo je bitno da ne napravis nepovratne promene na djitri tj da posle ne moze da se dovede u prvobitno stanje ako pozelis da je otudjish, tako da sve je ovo cool... :D

Milanares

Post by Milanares » 14 Feb 2013, 10:00

Kristijan wrote: По мени ако склониш свичинг Јагуара, и ако нема онај типични вибрато систем, онда то није Јагуар.
I po meni.
Zar ne treba taj bridge magnet malo blize kobilici?
650 E ? mogao si d'úznes the jigjaguwara jbg. Btw, imas signature pickup NV2? pa ti si rock star, matori :)
Sretjno sovom modifikacijom, samo polako, zelim ti da nabodes sound :ziveli:
I molim te nemo se izvinjavas ikome vise. Ni za sta.

nesharm

Post by nesharm » 14 Feb 2013, 10:39

Treba da predjes u bubnjare.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Feb 2013, 11:14

Јесте, па да после буде хоћу ли брезу, или јавор, или каталпу, или плексиглас... Па овај пречник, па она дубина, па овакво вешање на бас бубањ, па онакво вешање... Добро је овако с гитарама :)

bancika

Post by bancika » 14 Feb 2013, 11:22

frulica, bato :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Feb 2013, 11:28

triangl :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 14 Feb 2013, 11:49

Ja ne bih išao ispod 24" za bas, i volim drveni dublji doboš, da nema onaj metalni attack, ali da ima that 70s groove. Ali to sam samo ja.

nebojsak

Post by nebojsak » 14 Feb 2013, 11:54

nemanjavelimirovic wrote: Ujutru pre rucka
Hm™

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Feb 2013, 12:19

Matori gitarica sad izgleda ko bombonica! Mnogo mi se vishe svidja tako.
Meni je iskreno da ti kazhem kupovina te gitare bila onako tezhak fail o chijim razmerama nisam smeo da ti pricham u tom momentu nikako [niti sam neki arbitar za odredjivanje shta je fail a shta ne] ali ta gitra meni niti je zvuchala kao jaguar, niti je izgledala, niti je imala te features-e, ma nishta. A da ne prichamo o tome koliko je nekako wrong za tvoju svirku, no pomislih ja, zna on shta radi. Kapiram da ce ti ovako mnogo bolje raditi gitrica a video sam na KP da prodajesh neke filtertron-alike pickupe to me iznenadilo iz kakve je to sad kombinacije izashlo jbt ? :D Ja bash onako sanjam neku gitricu sa ili majtimika pickupima ili nekim gretsch-alike tronima kontam da ce to da legne na tonove koje ja volim bukvalno ko dupe na noshu.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Feb 2013, 12:53

Kristijan wrote:Сад нешто размишљам... Можда ти једноставно треба да баталиш гитаре с хамбакерима, да их и не гледаш више. Имао си оног Телца са хамбакерима, па ону гитару налик на некакав офсет Лес Пол, заборавио сам модел, па сад ову гитару... На крају ће ово да испадне Телац са обликом Јагуара. Реално, ова гитара осим силуете нема ама баш ништа налик Јагуару. По мени ако склониш свичинг Јагуара, и ако нема онај типични вибрато систем, онда то није Јагуар.
Свакако треба да модификујеш гитаре док не будеш задовољан, није то ништа чудно. Међутим, мислим да си овде ипак пожурио са куповином гитаре.
Definitivno nisam za hambakere, to si upravu potpuno. Nemam para za gibsone neke vrhunske, a ostalo je u principu bzvz. E sad o verodostojnosti toga da neshto bude jaguar si takodje upravu, samo meni to nikad nije bilo bitno, bitno mi je da uzivam dok sviram, a dal je vintage correct ili shta vec, to me ono zabole. Cak shtavise, volim da imam neshto drugacije od onoga shto mnogi imaju. A oblik jaguara i 24" skalu volim. :) :ziveli:
dweezil wrote:veri interesting theme, ovi keramicki singleovi bi trebalo da rade valjda pristojno, ako nista drugo imaju masti i bassa. Lepe slikice i dobro poznat osecaj traganja za idealnim soundom a.k.a. Majstorkvarish™ or Pokvarisam™ kod tih budzilacija samo je bitno da ne napravis nepovratne promene na djitri tj da posle ne moze da se dovede u prvobitno stanje ako pozelis da je otudjish, tako da sve je ovo cool...
Fora je u tome shto necu da otudjujem vise nista, prsnucu od toga, tako da cak i da je celu ogulim, dodam joj Kaoss Pad kod bridgea i shta god sve, ona ostaje. Cim nabavim laNpe za Deluxe-a, cuces kako sad zvuci...
Milanares wrote:
Zar ne treba taj bridge magnet malo blize kobilici?
Btw, imas signature pickup NV2? pa ti si rock star, matori :)
Sretjno sovom modifikacijom, samo polako, zelim ti da nabodes sound :ziveli:
I molim te nemo se izvinjavas ikome vise. Ni za sta.
Bridge magnet sam mogao staviti blize kobili, ali nisam ljubitelj tok previse tankog zvuka, iako bi to bilo mozda vise nalik jaguaru, odlucio sam se za malko drugaciju postavku.
Heheheeheheh za ovo rock star. Zao mi je shto nije uspeo pickup da legne za ovu djitru, mada i nije posto imam par ideja jako interesantnih gde ce se iskoristiti mnogo bolje nego ovde :idea:
nesharm wrote:Treba da predjes u bubnjare.
:1:
bancika wrote:frulica, bato :)
mislim_stvarno wrote:triangl :mrgreen:
Zurla? :mrgreen:
nebojsak wrote:Ja ne bih išao ispod 24" za bas, i volim drveni dublji doboš, da nema onaj metalni attack, ali da ima that 70s groove. Ali to sam samo ja.
nebojsak wrote:
nemanjavelimirovic wrote: Ujutru pre rucka
Hm™
Pa sad gledam koje bih laNpe navatao, ali hocu danas to da resim, ako ne do sutra prekosutra cu okaciti neshto sigurno... :ziveli:
Cortex wrote:Matori gitarica sad izgleda ko bombonica! Mnogo mi se vishe svidja tako.
Meni je iskreno da ti kazhem kupovina te gitare bila onako tezhak fail o chijim razmerama nisam smeo da ti pricham u tom momentu nikako [niti sam neki arbitar za odredjivanje shta je fail a shta ne] ali ta gitra meni niti je zvuchala kao jaguar, niti je izgledala, niti je imala te features-e, ma nishta. A da ne prichamo o tome koliko je nekako wrong za tvoju svirku, no pomislih ja, zna on shta radi. Kapiram da ce ti ovako mnogo bolje raditi gitrica a video sam na KP da prodajesh neke filtertron-alike pickupe to me iznenadilo iz kakve je to sad kombinacije izashlo jbt ? Ja bash onako sanjam neku gitricu sa ili majtimika pickupima ili nekim gretsch-alike tronima kontam da ce to da legne na tonove koje ja volim bukvalno ko dupe na noshu.
"Filtertroni" su ti drugi magneti koje sam probao, rade okej, ali su izuzetno jaki, tj vise higain....ono...nije za tebe sigurno.
Ja sam prezadovoljan Majtimika pickupima na custom jazzmasteru, bukvalno mogu da namestim zvuk kao na starim jazzovima, iako eto ni ta gitara nije vintage correct ni na primer...Pa jednostavno kupi jedan filtertron za bridge i pitaj Majtija da ti namota za neck, a oblik izaberi sam. i naravno na to sve meti bigzbi... :idea: :mrgreen: (lozim ti GAS) :lol:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Feb 2013, 13:57

Наравно, треба да ти будеш задовољан с гитаром, не сматрам да слепо мора да се прати одређена поставка.

Да ли си размишљао да урадиш другу маску за гитару, па да магнете онда поставиш баш тачно како си планирао? Таман да заобиђеш ово крпљење око магнета.

neki

Post by neki » 14 Feb 2013, 16:36

bancika wrote:frulica, bato :)
daj ne lozite ga vise... :lol: :lol:

kwiss

Post by kwiss » 14 Feb 2013, 17:13

Kad si već počeo da se igraš a nisi napravio masku,stavi još jedan magnet u bridz ali veži paralelno,upari midl sa bilo kojim :mrgreen:

Post Reply