Da, jesu...xspaceman wrote:krenule customizacije?

E sad, ne moze da prodje bez problematike, pa da ga j****. Odmah pri dolasku kuci iz radnje a i u samoj radnji, mi se magneti nisu neshto posebno dojmili jer su ih namotali da budu haj gejn, a opet sam mislio da to nema neke veze i da cu na svojim pojacalima ja napraviti normalan zvuk... avaj...nije bilo tako.
Marko (Cortex) je bio kod mene par dana posle kupovine gitare i tad sam cuo jedine hambakere koji mi se svidjaju a to je u njegovom SG-u, naravno i mahagoni ima tu udela mnogo. Naspram te gitare, ovaj fender je zvucao jako mutno i bez ikakvog karaktera, shto smo obojica zakljucili a ja tesko prihvatio. Najlogicnija akcija u tom momentu je bila da se zamene magneti....I to ste pre nekoliko dana i culi... Majtimika NV2 P90 u hamu, koji je perfektan magnet, ali se nije dobro uklopio sa ovom gitarom posto je pozicija hambakera vrlo nezahvalna i fali joj 1 cm ili vishe da bi se dobio pravi P90 sound iz neck pozicije, a ne tanji od ocekivanog, a uz sve to, magnet se nije ipak dobro uklopio sa postojecim hambakerom, osim na klinu. Problem se javio u bendu....P90 u necku posto mu je pozicija takva, je bio vrlo priblizan zvuku hambakera u bridz poziciji ali nekako nezadovoljavajuce je radio na drajvu, bas zbog mesta na kom se nalazi. Podrazumeva se da sam probao sam svim vrednostima potova, od 250k do 1Mega sa orange dropovima i od u22 i u33 i bukvalo sve shto sam mogao naci od ideja na netu, sam probao da primenim... Na kraju sam uzeo i jos jedan par hamova, posto je bio dosta povoljan, koji je radio malko bistrije, ali i dalje karaktera nigde, shto je rekao Cortex..ko bilo koja gitara da svira nebitno je, ne cuje se drvo, samo magnet. I bio je u pravu...

radni stoL

uzeti sigl magnete neke shto matorije....i pricuvi neck magnet shto blize vratu poput levog coil-a od hama...
Isprobati kako radi ( i na probi i u sobi, pa cak i na riknjavajucim lampama

Doci kuci iznenadjen i ushicen rezultatima....
Spremiti neshto da se ispuni prazan prostor viska jer je singl duplo manji od hama - moze i trulex, gusci je od sundjera standardnog

pripremiti dimenzije, koristiti dobar super lepak:

Fiksirati apsorbere vibracija oko magneta zalepivshi ih cvrsto za hambaker ring (naravno ne pritisnuti previse magnet da moze da se dize i spushta nesmetano

Staviti zice:

Slikati usput i postovati na forum....

Ujutru pre rucka otici do NS, kupiti nove lampe za pojku (ako mi neko odgovori koje da uzmem

Eto. Izvinjavam se zbog narativnog tripa....bilo mi simpa dok sam kucao.

Necu i ne mogu vise da kupujem/prodajem, jer je lova na potpunoj nuli (neocekivano riknjavanje lampi na deluxe-u), zivci u minusu, strpljenje okoline blizu nule, a verujem i ovog internet prostora, tacno ce me neko banovati zbog ovolikih smaranja foruma....

Jbg...Morao sam neshto da uradim sa ovom gitarom, posto je zvucala loshe, (a kupio sam je kao zavrsetak jedne epohe kupoprodajnih ludnica)..... jer mi se bilo probudilo zlo koje je govorilo da zamenim uz doplatu za ovo ono, 335 je kul, sg je kul...ma sve je to...nepotrebno...Bez mnogo ulaganja, i sa malko zivaca i strpljenja oko lemljenja 10 puta razlicitih magneta i potova, miran sam do neke sledece avanture, koja ce vrlo verovatno biti vezana za DIY mahagoni i NV2 Majtimika magnet, ali o tome kasnije.