kad pricamo o procesorima nekog srednjeg ranga kvaliteta zvuka i cene,svakako da to zvuci tako kako zvuci DIGITALNO...
E...verujem da znate za ovo ...
GITARA OD 100e + POJACALO OD 1000e = ZVUK OD 1000e
GITARA OD 1000e + POJACALO OD 100e = ZVUK OD 100e
Dakle ako koristite pojacala sigurno da ce se dobiti bolji efekat tj boji ton.Procesor ovog ranga direktno u mixer je lose i lose ce i bit ,bez obzira koliko je ko sposoban da ga fino sredi.Jer pored toga sto je sam zvuk onako plastican,jos kad se doda na to bas bin ili 15-tica i horna,imate sve samo ne ono na cemu bi gitara trebala da se svira .Dakle fali ta brza 12-tica ili desetka ,koja daje brz i kvalitetan opseg sredjih tonova koji su gitari najpotrebniji.
I sta tu da se prica dalje...Danas ne samo sto prave lose procesore bez obzira na to sto su puni svega i svacega( skoro sam probao neki stari i zvuci dosta bolje od ovih novih),nego i oprema na kojoj sviramo je cesto losa,tj nenamenska.Puna tih nekih basova koji su i za diskoteku mnogo,a kamo li za neku dobru svirku i TON.Posto se po klubovima i diskotekama gde se svira jos i D.J. pita za ton-to je tek katastrofa.Svaka cast mozda nekima ali to sto oni imaju u glavi malo iam veze sa zivim instrumentima ,a kamo li svirkom.Lako je vec isproducirani ton i ukompresovanu svirku opanjiti i obojiti kroz te D,J, miksere,ali NAUKA napraviti dobar ton i ugodjaj sviracima da mogu da sviraju i da ih svirka ponese.
E...ovo vec ne zavisi od NAS...pa se moramo miriti sa sudbinom i eto kao otisli smo da sviramo i umesto sa se kuci vratimo sa utiscima da smo iz sebe izduvali tu energiju i preneli je ljudima ,obicno se bar meni desi da me smori buka vec posle pete pesme...i kuci dodjem sa jos vecom tenzijom

.
Kako pomoci sebi i kolegama,da to jednom zazvuci kako treba?
Da se vratim na pocetak -sta sam zapravo hteo da kazem...?
Ako koristite procesor,a imate problem da svoj zvuk oplemenite koliko toliko...imajte na umu ovo gore.Dakle neka Vam zadnja sprava u lancu pre miksete bude analogna.To se moze postici koriscenjem AKTIVNIH D.I.BOX-ova i SIMULATORA KABINETA.Koji ce taj digitalni zvuk pobojsati,nekad manje ,nekad vise ,ali ce sigurno pomoci.