Štim gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Critical
PedoBear

Re: Štim gitare

Post by Critical » 18 Jun 2008, 20:55

Kako to mislis ne radi na floyd roseu? ja sam je samo na floydu i vidjao
Pa moguce da si je vidjao kao modni detalj,ahhahahhaha, odes lepo na zvanicni sajt D tune i proveris kao sto sam ja uradio i shvatis da ne moze na Floating tremolos :D

Jackson

Post by Jackson » 18 Jun 2008, 22:00

Critical wrote:
Kako to mislis ne radi na floyd roseu? ja sam je samo na floydu i vidjao
Pa moguce da si je vidjao kao modni detalj,ahhahahhaha, odes lepo na zvanicni sajt D tune i proveris kao sto sam ja uradio i shvatis da ne moze na Floating tremolos :D
Secam se da je Ibanez imao ovih godina na jednom od modela iz S serije Dtune na njihovom floydu (zero resistance tremolo)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 18 Jun 2008, 22:22

Sad sam bio na sajtu ,sto predlazem tebi da uradis isto:D , i kaze ovako : " If The bridge FLOATS then must be stabilized" i onda ja tebe pitam koja je vajda od Floyda ako je stabilizovan ,a i ako sam pogledas sliku shvatices da je ovaj dodatak (aka D tuna ) mnogo duzi od onih srafica na floydu pa nekako mislim da i nije moguce "potopiti" floyd ,mislim moguce je ali ce ti telo gitare biti jedna znacajna prepreka ,moze sve ako jako zapnes :mrgreen:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 19 Jun 2008, 00:06

Critical wrote: ,moze sve ako jako zapnes :mrgreen:
Ti to iz iskustva? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 19 Jun 2008, 01:07

Ti to iz iskustva?
Naravno ,znas dok kopam krompir i to ,nece dok ne zapnes :mrgreen:

Creepy

Post by Creepy » 30 Jun 2008, 09:45

Zbuniste me ljudi.. :shock:
Ponovicu se sa druge teme al nema veze.
Poshto i ja koristim E i D drop, na probi bar jednom menjam iz jednog u drugi, i do sad sam na Ariji XL-STD to radio bez problema, znachi samo "olabavim" 6tu zicu da bude u D, sve ostale zice ostaju u shtimu kako su i bile, jedino ta 6ta malo odskache, ali i nju istoniram za minut i peglam dalje.. Chuo sam da je i najmanja promena shtima kod Ibaneza zezanje od pola sata, al sam mislio da je to samo zbog top lock-a i zbog njihovih floyda, zato sam i odustao od kupovine.
Dakle, zanima me u chemu je problem sa tim prebacivanjem shtima i da li je prisutan kod svih floyda ili samo kod odredjenih modela, jer kao shto rekoh ja nisam imao nikakvih problema na Ariji.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jun 2008, 11:54

to te neko slagao... floyd je keva za izivljavanje...

jolana

Post by jolana » 30 Jun 2008, 12:02

ja licno ne gotivim floyd, jer kad jedna zica pukne,svirka je zavrsena(sto bi reko Irvin Welsh)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jun 2008, 12:07

pa pazi kad jedna zica pukne ostane ti jos 5... xD ali ja floyd nemam a ni finansijski nisam za te gitare koje ga imaju(al pravi floyd da se napomene da je meni prva gitara imala floyd... AL OD KINESKE PLASTIKE koji naravno nije valjao nista)... i onda mi to nekako ostalo daleko.. ali iz price mi se cini kao kul stvar... mada tremolo nekoristim tako da mi floyd netreba...

jolana

Post by jolana » 30 Jun 2008, 13:19

ja znam da kad jedna zica pukne, federi sa donje strane se otpuste i ceo shtim, bez obzira na lock ,ode u pm

ja sam za retro style bez floyda,mozda vibrato sistem kao na gretch-u i to

Dushan S

Post by Dushan S » 02 Jul 2008, 01:40

Jackson wrote:sirac-sunka, kako tacno funkcionisu ti tvoji tuneri?
Critical, znam za d-tune, super stvarcica ali koliko ja znam sa njom se moze podesavati samo gornja zica, tj kada zelis drop D stim, zar ne?
Meni problem predstavlja sto pola pesama koje sviramo su u E stimu, pola u D#, a pojedine su cak D, drop D i Drop C... dakle 5 razlicitih stimova, zato mi je zajebano!
Pa neko je svirao sve te pesme u originalu zar ne? Ako je u pitanju metal pa ti je zato problem, izabereš nešto između, drop D na primer ili Cela gitara u Es pa drop C# i pesme prebaciš pola tona gore ili dole.

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 07 Jul 2008, 11:38

jolana wrote:ja znam da kad jedna zica pukne, federi sa donje strane se otpuste i ceo shtim, bez obzira na lock ,ode u pm

Naravno da se na floydu izmjeni odnos izmedju federa i zica kada jedna pukne .. feder povuce vecom silom i ostalih 5 zica se zategne.

Za prestimavanja cesta i dropove su po meni ipak bolje gitare bez flojdova i tremola jer moras i deblje zice da stavis kada je lo tune, a floyd bas ne trpi debelu zicu i tenziju .. ja sam jednu gitaru sjebo sa zicama 56-12 ... oni vijci sto drze flojd na tijelu poceli da se izvlace .. sranje....

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 07 Jul 2008, 11:52

jolana wrote:ja znam da kad jedna zica pukne, federi sa donje strane se otpuste i ceo shtim, bez obzira na lock ,ode u pm

Ibanez S prestigue,odnosno zero resistance tremolo,i problema tih vise nema. 8)

Mozda cak i obicna S serija,mada nisam siguran.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 08 Jul 2008, 01:41

na ovo sam naisao na Stew-Mac-u za svaku zicu po 3 stima
http://www.hipshotproducts.com/cart.php ... etail&p=33

Post Reply