Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi

Post by nemanjavelimirovic » 26 Jun 2013, 01:10

Image
Vrh za 7,25 radijus. Isto rade ko desetke drndario, a posto je radijus takav, feel je potpuno isti, jer su donje tri tanje mada razlike u zvuku nema (OCD mi nije dao mira dok nisam uporedio dal ima neke razlike...mislim ima: 10ke tri donje na 7,25 radijusu izazivaju artritis, a 9ke imaju trip ko 10ke sa diaddario, na ernie je premala akcija i ko zvaka su :O.o: ).... Preporuka zasad shto se tice 9/10 setova, erni ball nemaju tenziju nikakvu, imaju neki floppy feel kako bi kazli enjglezi. Ove imaju taman tenziju i zvuce super na singlovima. (imam ih i na P90/ham gitari samo 10ke i ne menjam firmu, a na telcu sad furam 10/11 set i to je to, sve je diaddario jer su definitivno cena /kvalitet, a okej je i heavy core set potpuno, tako da moze ili ovo ili ono). Ostale zice imaju neke probleme (DR ne kotiraju, SIT pucaju, Erni zna biti muljav i brzo izgube zvuk, Fender prevelika tenzija posle nekoliko dana, Gibson preskupe a podsecaju na ernibol samo sa vecom tenzijom, Elixir je strava, ali preskup, Dean Markley je pokvario kvalitet ovih standard crnih 10ki, ranije su bile odlicne, sad su shit). TO je meni to DiAddario na elektricne gitare, Martin na akusticne i to je jedino shto godinama ne menja kvalitet, uvek su iste i uvek su sveze... zasto je tako...:nixweiss:

:ziveli:

Audio

Post by Audio » 26 Jun 2013, 18:45

Za mene postoje samo 2 tipa žica, 9-ke i 10-ke. Svaka vama čast što imate tolko vremena i živaca da eksperimentišete.
Mislim, ima tu i tamo po neke razlike ali uglavnom je vezana za godišnje doba, vlagu, toplotu i slično al sada da se baš
toliko razlikuju nema šanse. Posle 2 dana sve su isti k...c !

Usred Zala

Post by Usred Zala » 04 Jul 2013, 17:55

Ko je u mogućnosti da nabavi i proba Cleartone žice neće se pokajati. Udobne, zvuče jako sveže i balansirano, vrlo trajne. Dosta skupe, sa cenom u klasi Gibson i Elixir nekih 12-13 dolara, ali zaista vrede. Ja sam uzeo model Buddy Holly i jako sam zadovoljan. Pakovanje i kuglice u boji su isti kao kod Daddaria pa pretpostavljam da im oni to rade po narudžbi.

denikarabenc

Post by denikarabenc » 03 Sep 2013, 23:40

Ljudi, potrebna mi je preporuka za zice. Do sad sam koristio uglavnom Gibson i Earnie Ball .10, i uglavnom su me sluzile dobro, mada (posto sam Gibson duz koristio u poslednje vreme) nisam odusevljen, jer jako brzo izgube ton novih zica koji volim.
E sad...
Hocu da predjem na .11 debljinu. Glavni razlog je sto sad imam nekoliko bendova, i u jednom stimam E standard, u drugom je za polustepen nize, a u trecem je jos jedan polustepen nize, i treba mi nesto sto bi odradilo posao za sve, jer ne mogu da priustim jos jednu gitaru za drugi stim.
Do sad sam koristio .10 za E standard, i kad dugo sviram, i onda prestimam polustepen nize, dosta su mi labave, pa je ideja bila da promenim na .11, ali posto sam imao jos par pakovanja .10, onda sam cekao da to potrosim. U medjuvremenu je upao i ovaj treci bend, i sada mi je veca debljina neophodna.
Ono sto me najvise interesuje, je koje .11 mislite da bi mi najvise odgovarale? Video sam da ima 11-48, 11-50... Ne znam sta bi mi najvise pomoglo da mogu da sviram u svim stimovima, a da se ne mucim mnogo za E standard? :?:
Gitara je Les Paul, ako je to uopste bitno.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 04 Sep 2013, 00:15

Mozda npr 10-50? jer ipak, ides samo do D, ne bi trebalo da bude previse labavo.

denikarabenc

Post by denikarabenc » 04 Sep 2013, 02:01

Mislis da ostanem na .10, samo da uzmem hibrid sa debelim zicama gore?
A sta mislite o heavy core .10? Kazu da je tenzija malo veca, I da je bolja za spustene stimove.
U sustini, meni je osecaj sa .10 dobar u E stimu, ali mi je najbitnije da to slicno dobijem u Es stimu, jer mi je to primarni bend.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Sep 2013, 03:00

denikarabenc wrote:Mislis da ostanem na .10, samo da uzmem hibrid sa debelim zicama gore?
A sta mislite o heavy core .10? Kazu da je tenzija malo veca, I da je bolja za spustene stimove.
U sustini, meni je osecaj sa .10 dobar u E stimu, ali mi je najbitnije da to slicno dobijem u Es stimu, jer mi je to primarni bend.
Hevi kor su do jaja! uzmi njih cak i za D stim. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Sep 2013, 12:32

Image

Nema onih mojih u Mitrosu, pa sam dobio ove. Meticu danas, sutra, pa napisati koju o utiscima.

denikarabenc

Post by denikarabenc » 04 Sep 2013, 12:53

Onda ce biti Heavy Core :)

@sinsake
Imao sam ja te zice, kupio iz istih razloga kao i ti. Meni su se dopale, ali se nekako nisam zadrzao na njima, ne znam ni sam iz kog razloga.
Javi utiske!

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 06 Sep 2013, 23:31

sinisake wrote:Image

Nema onih mojih u Mitrosu, pa sam dobio ove. Meticu danas, sutra, pa napisati koju o utiscima.
Dobre su, barem meni. Stoje mi skoro pola godine, da sam ih cistio redovno, bile bi ko nove. Mada i sad se dobro drze :)

Fora je sto ih ovi smradovi iz mitrosa drze u prodavnici jos od 2010...

bancika

Post by bancika » 23 Dec 2013, 18:03

Ima neko kupon za strings&beyond? :)

Milanares

Post by Milanares » 23 Dec 2013, 18:54

Back to 11s.

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2013, 12:11

nadjoh neki kupon za 5%. Imate u S&B akciju 2+1 za EXP zice za akusticnu i majcu za dz uz 10 kupljenih EXL kompleta za akusticnu. Uzeo sam i jedno i drugo pa da vidimo :)

Wizzard

Post by Wizzard » 30 Dec 2013, 14:26

Ja više stvarno ne znam koje žice da uzimam. U poslednje dve ili tri kupovine žica sam odlepio. Žice nove otpakovane crne kao garež. Izgleda kao da su izgorele na pojedinim mestima. Konkretno dva pakovanja Blue Steel-a i jedno d-dario. Najgore od svega što sam to video tek kad sam došao do kuće. Zadnje sam uzeo Jim Dunlop 10-46 i konačno nešto dobro. Prijateljski savet. Ovde kod nas stižu takvi krševi od D-dario žica a smatraju se jednim od najboljih u svetu, tako da bežite od njih :D

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 31 Dec 2013, 19:24

Za Daddario zice, proveri jel si kupio original, na pakovanju imas kod, pa odes na ovu adresu i proveris jer to to direktno iz fabrike. Ako je kopija u pitanju imas pravo na reklamaciju:
http://www.daddario.com/PlayReal.Page?A ... ba0f5b9e89

Post Reply