Prva misao koju sam imao kad sam sinoc ovo video na EBMM forumu je bila - uh, brate, PREVISE moderno.
Da se razumemo, u zivotu sam probao jedno 3-4 Petrucci modela od drugara i jos toliko Lukather-ovih MM-a, i imam OGROMNO postovanje za EBMM sveukupno kao firmu i za sve sto prave, jer su njihove gitare i basevi za mene prelepo, do perfekcije inzenjerisane i izradjene gitare. ALI, Petrucci-jevi prethodni modeli sve do ove inkarnacije su mi nekako, recimo gornji prag sto se tice "modernosti" u dizajnu gitara, nemam pojma. Ovo definitivno to probija miljama iznad tog praga.
Svaka cast za EBMM kao firmu koja ima muda da sprovede inovacije - licno mi je krivo sto jos nisam probao Game Changer elektroniku (i cini mi se da skroz nepravedno nije osvojila prostor medju gitaristima koji joj pripada, barem na osnovu demoa sta sve to cudo moze), i imajmo na umu da je ovo signature model, bitno je da odgovara onome za koga je radjena. E sad, da li ce imati komercijalnog uspeha, to ostaje da vidimo.
EDIT: I jos nesto - ne znam koliko je vas imalo prilike da svira na toj gitari, (Doktore slobodno me ispravi ako gresim u onome sto hocu da kazem) ali ta gitara je, kako bih rekao, jaaaako "zajebana"

U smislu, ne prasta greske ama bas ni malkice - sve se je*beno cuje, svaki prokleti pokret i kontakt sa zicama, a u isto vreme, sve je toliko perfektno utognuto, da prosto ni na jednoj drugoj gitari nisam imao taj osecaj do te mere, pa to je strasno. Imajuci to u vidu, moje postovanje za Petrucci-ja je poraslo nemerljivo, obzirom kako on svira na toj gitari, na kojoj ja isprva zvucim kao da sam juce uzeo instrument do te mere da me je sramota bilo od samog sebe.
Sa druge strane, tih par Lukathera koje sam svirao su toliko lagane za sviranje, i na njima SVE MOZE bez napora, da te je opet malo sramota jer imas osecaj kao da varas na ispitu.

Nije Petrucci tezak za sviranje, u bukvalnom smislu, vec sam to nekako doziveo na nacin da te tera da budes mnoooogo bolji da bi bio zadovoljan. I to uopste nije lose, stavise.