EBMM - Majesty - Novi Petrucijev signature

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

EBMM - Majesty - Novi Petrucijev signature

Post by mislim_stvarno » 28 Nov 2013, 08:54

http://www.ernieball.com/majesty
Image
Image
Image

Sta znam, da je donji rog veci, a ne ovako PRS-oliki, meni bi bila lepa gitarica, ovako... :?

Guitar_thrill
MF veteran

Re: EBMM - Majesty - Novi Petrucijev signature

Post by Guitar_thrill » 28 Nov 2013, 08:58

Meni je taj donji rog jedina lepa stvar na toj gitari :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Nov 2013, 09:05

e jbg sad... :lol: ja prs izmedju ostalog ne mogu da gledam zbog tog patrljka od roga... :mrgreen:

kad je pogledam jos jednom, mozda je "lepa" u prvom postu malo preteska rec... :lol:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 28 Nov 2013, 10:35

Za mene je ovo verovatno jedna od najruznijih gitara ikada. :hos:

Tenji

Post by Tenji » 28 Nov 2013, 11:18

Koji im je k ovo trebalo... :grummel_2:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Nov 2013, 12:00

Prva misao koju sam imao kad sam sinoc ovo video na EBMM forumu je bila - uh, brate, PREVISE moderno. :?

Da se razumemo, u zivotu sam probao jedno 3-4 Petrucci modela od drugara i jos toliko Lukather-ovih MM-a, i imam OGROMNO postovanje za EBMM sveukupno kao firmu i za sve sto prave, jer su njihove gitare i basevi za mene prelepo, do perfekcije inzenjerisane i izradjene gitare. ALI, Petrucci-jevi prethodni modeli sve do ove inkarnacije su mi nekako, recimo gornji prag sto se tice "modernosti" u dizajnu gitara, nemam pojma. Ovo definitivno to probija miljama iznad tog praga. :)

Svaka cast za EBMM kao firmu koja ima muda da sprovede inovacije - licno mi je krivo sto jos nisam probao Game Changer elektroniku (i cini mi se da skroz nepravedno nije osvojila prostor medju gitaristima koji joj pripada, barem na osnovu demoa sta sve to cudo moze), i imajmo na umu da je ovo signature model, bitno je da odgovara onome za koga je radjena. E sad, da li ce imati komercijalnog uspeha, to ostaje da vidimo.

EDIT: I jos nesto - ne znam koliko je vas imalo prilike da svira na toj gitari, (Doktore slobodno me ispravi ako gresim u onome sto hocu da kazem) ali ta gitara je, kako bih rekao, jaaaako "zajebana" :D U smislu, ne prasta greske ama bas ni malkice - sve se je*beno cuje, svaki prokleti pokret i kontakt sa zicama, a u isto vreme, sve je toliko perfektno utognuto, da prosto ni na jednoj drugoj gitari nisam imao taj osecaj do te mere, pa to je strasno. Imajuci to u vidu, moje postovanje za Petrucci-ja je poraslo nemerljivo, obzirom kako on svira na toj gitari, na kojoj ja isprva zvucim kao da sam juce uzeo instrument do te mere da me je sramota bilo od samog sebe. :D

Sa druge strane, tih par Lukathera koje sam svirao su toliko lagane za sviranje, i na njima SVE MOZE bez napora, da te je opet malo sramota jer imas osecaj kao da varas na ispitu. :D Nije Petrucci tezak za sviranje, u bukvalnom smislu, vec sam to nekako doziveo na nacin da te tera da budes mnoooogo bolji da bi bio zadovoljan. I to uopste nije lose, stavise. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 02 Dec 2013, 22:04

Kol'ko volim JP model tol'ko mi je ovo bljaks...podseca me na one back to the future ibanez modele sa kraja 80ih.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Dec 2013, 22:54

Није по мом укусу, али не сматрам да је дизајн трупа неуспешан. Мени много више боде очи то што дизајн главе нема никакве везе с дизајном трупа. Кад су решили да се баш добро зезају с дизајном Бонго баса, глава и труп су били дизајнерски усаглашени, а ово изгледа као да си само нашрафио неки стари врат на нову гитару.

bancika

Post by bancika » 02 Dec 2013, 23:20

zapravo, maxxas izgleda i bolje :)
Spoiler:
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Dec 2013, 23:25

Disgusting. Debeli se nalozio da moze pored tela i gitare da bilduje. Interesantno da gi nema na MM sajtu vec samo na EB sajtu. A ne vidim ni link na sajtu. Kako nabode tu stranicu uopste.

bancika

Post by bancika » 02 Dec 2013, 23:26

po'falio se na FB...postaje greedy, nije dovoljno sto izbacuje jedan novi JP model godisnje, pa aj jos malo da paljevine kupe...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Dec 2013, 23:40

Pa ono, ko sportovi (citaj fudbal), dresovi i moroni/lozane. Svake godine svaki tim izbaci po 5 dresova minimum koje naravno moroni moraju smesta da dobave. Tolko su mi se zgadili da sam bukvalno sve do jednog dresa poklonio. A kao skupljao ih godinama.

Post Reply