SCS Amplification

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Markony

Re: SCS Amplification

Post by Markony » 19 Sep 2014, 14:58

Hvala na informaciji.
:ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 19 Sep 2014, 23:02

Frostensen wrote:Evo ovako,

SCS je ekipa od 4 clana iz Sarajeva. Mogu da prave prezentacije i po drugim gradovima po potrebi a u prostorijama uvek imaju 3-5 manjih pojacala koje prodaju unpred napravljene. Takodje mogu od korisnika da povuku pojacala ako neko zeli da dodje i cuje nesto konkretno sto trenutno nemaju u prostorijama. Rade p2p, turent ili eylet. Rade kopije a rade i custom fazon. Dozivotna garancija osim na potrosne delove, gde se placa samo materijal a ne i ruke. Cene nisu fixne ali kazu ako je npr. Fender toliko onda je njihovo najmanje 30% jeftinije (koriste ispitane komponente sta god to znaci). Kazu du uskoro spremaju i demoe.

Eto tako :)
Hvala za info, zanima me sledeće: kažeš "ako prave kopije" itd..šta to zapravo znači? Da li je neko imao iskustva?

Recimo želim kopiju Fender Deluxe Reverb 65, da li to znači da se pojačaolo radi po Fenderovoj shemi, sa istim + - delovima uz neke varijacije pa ispadne "isto" samo što nema nalepnicu ? :)

da li je neko uopšte naručivao te kopije i kako je zadovoljan?

Ne mora samo SCS, već inače..

Inače super za snimke što je Greenthumb okačio ( ne mogu da ocenim da li je pojačaolo custom ili kopija, ali mi malo zvuči svetlije...ako me moji zvučnici ne varaju ) :ziveli:

coca

Post by coca » 20 Sep 2014, 00:08

Doktore, Hvala na snimcima....,mislim da sve govore sami za sebe...pozz.!!!Coca!!!

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 20 Sep 2014, 00:27

Heh, ne znam kako bi i mogao da oceniš bilo šta na osnovu slušanja :) A i šta znači kopija/custom?
Lm, Tasa se bavi samo svojim modelima, možeš da mu kažeš šta hoćeš, konstrukciono/sonicwise i on ti to napravi. Ja sam hteo 3-kanalno pojačalo, deljeni EQ, blackface-nalik clean, Cornford-nalik crunch i nešto poput SLO 100 lead. Od tad smo ponešto i menjali i recimo da je (makar dist kanali) to neki njegov signature ton. Opet, ako hoćeš neki tradicionalan amp, onda su svi drugi graditelji bolja opcija. Mislim da se jedino Tasa bakće sa tim modernijim, višekanalnim pojačalima a da je izrada point to point. Uostalom pozovi ga pa popričajte...
Thx, Coco :ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Sep 2014, 01:05

ovo sa snimka i liči na Cornford glavu. Da li radi i combo ili samo glave?

coca

Post by coca » 20 Sep 2014, 01:19

I drugi put Doktore!!pozz.!!!Coca!!!
P.S.:Nadam se da ti se svidja novi studio,i da vam odgovara novi bubnjar :ziveli: :ziveli: :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 20 Sep 2014, 01:37

Overdrive wrote:ovo sa snimka i liči na Cornford glavu. Da li radi i combo ili samo glave?
Vinil je Red Taurus, Mesa Boogie ga koristi, npr. Estetski je između Cornforda i H/K Statesmena, to mi se nekako najviše dojmilo. Pravi šta hoćeš i kako hoćeš, samo da bude zanimljivo i originalno, koliko-toliko :D

Image

@coca: sve je kul, napravićemo ga boljim i glasnijim I hope...

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Sep 2014, 12:04

DrGreenthumb wrote:
Overdrive wrote:ovo sa snimka i liči na Cornford glavu. Da li radi i combo ili samo glave?
Vinil je Red Taurus, Mesa Boogie ga koristi, npr. Estetski je između Cornforda i H/K Statesmena, to mi se nekako najviše dojmilo. Pravi šta hoćeš i kako hoćeš, samo da bude zanimljivo i originalno, koliko-toliko :D
imam viška neku jagnjeću kožu sa sve krznom, pa razmišljam o nekom "toplijem " pojačalu :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 20 Sep 2014, 13:26

Overdrive wrote:
DrGreenthumb wrote:
imam viška neku jagnjeću kožu sa sve krznom, pa razmišljam o nekom "toplijem " pojačalu :D
Do jaja! Go for it! Tasa će se oduševiti :D

Frostensen

Post by Frostensen » 20 Sep 2014, 21:26

Izvinjavam se, zasto Tasic nije covek za tradicionalni amp (kopiju) ako moze da izvede sve sto hoces? Nije mu fazon to da radi ?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 20 Sep 2014, 21:53

Frostensen wrote:Izvinjavam se, zasto Tasic nije covek za tradicionalni amp (kopiju) ako moze da izvede sve sto hoces? Nije mu fazon to da radi ?
Kapiram da mu nije interesantno, a i ima svoj neki vajb koji juri. Uostalom, tradicionalnih pojačala ima koliko hoćeš a i graditelja koji su značajno iskusniji u tome. Koliko znam kopije ne pravi, za detalje zašto njemu se obrati, mi smo ipak samo prijatelji...

Post Reply