majtimika wrote:Nista upravo to sam i rekao, forumi su pisana forma pa ne mozes da skontas ton onoga sa kim razgovaras, nisam mislio nista lose. Slazemo se da se ne slazemo. A plus pricamo o ukusima i misljenjima tako da tu nema objektivnih razloga , sve je cisto subjektivno mnogima je sd1 bolja od obe pedale koje pominjes , te ne moze biti da je iko od nas u pravu.
Tako da realno temu si otvorio sa jednom idejom koja nema bas smisla jerbo ce se uvek naci neko ko ce imati suprotno misljenje, a jako retko cemo se svi sloziti oko necega , sto opet znaci da je to nesto toliko lose ili dobro da opet nema svrhe to pisebno isticati ili polemisati.
To jednostavno nije istina...ukusi se razlikuju (pod uslovom se prije toga izgrade), ali fakti su fakti. Postoji gomila pedala ili gitara koje se meni ne svidjaju, ali ne mogu da kažem da su sranje. Npr. ja telekastere ne podnosim organski, ali znam da ima jako dobrih telekastera.
Ako se upoređuju dvije pedale objektivna činjenica je da jedna ima više šuma od druge, da kao booster objektivno (u decibelima) ima više snage, da je transparentnija i u kakvom je kućištu. Objektivno je npr. Sd-1 u kvalitetnijem kućištu od Soul food-a, objektivno da Soul food obezbjeđuje više decibela uz manje šuma....međutim subjektivno je koliko ćeš da skačeš po pedali i da li ti je izrada toliko važna, da li baš voliš kada pedala zuji i da li ti znači snaga boosta.
Ja kada se namjeračim da hoću nešto da kupim (a pretpostavljam i drugi ljudi) čitam po netu negativna iskustva da bih znao šta kupujem....zato mislim da je smislena ova tema.
Još jedan primjer....Tc-evi efekti su odlične pedale, svi ih hvale i mnogi ljudi se kunu u njih (subjektivno), ali npr. svičevi na njihovim pedalama su sranje i kada riknu skoro ih je nemoguće zamijeniti (objektivno)....ako znamo da su svičevi potrošni materijal to nekome može da bude problem. E sada na tebi je da olučiš da li ćeš da rizikuješ sa svičem ili ne, da li ti je to bitno ili ne i na kraju da li krpiš mjesecima da bi kupio tu bedalu ili imaš love da mjesečno uzimaš po jednu pa te briga za to.