Pedale i multiefekti-velika razočarenja!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tocilj

Re: Pedale i multiefekti-velika razočarenja!

Post by tocilj » 09 Feb 2015, 00:47

majtimika wrote:Sd 1 je super bila i ostala ti bolje ili losije opet stvar ukusa tako da ono svako svoje da ne bi opet ulazili u bespotrebnu polemiku.
Ja se slažem, ali pošto sam otvorio temu razočarenja, samo sam napisao ono što mislim o pedalama koje sam probao i u koje sam se razočarao. Ne vidim u čemu je problem?

Video sam baš taj stavio, jer sam i ja poredio Sd-1/Soul Food/Mad driver...po meni je Sd-1 daleko lošija od obije. To je moje mišljenje uz neke objektivne razloge, ako imam to mišljenje o nekoj pedali nisam psovao majku nikome ko je ima...ne kapiram šta je tu loše?

majtimika

Post by majtimika » 09 Feb 2015, 06:54

Nista upravo to sam i rekao, forumi su pisana forma pa ne mozes da skontas ton onoga sa kim razgovaras, nisam mislio nista lose. Slazemo se da se ne slazemo. A plus pricamo o ukusima i misljenjima tako da tu nema objektivnih razloga , sve je cisto subjektivno mnogima je sd1 bolja od obe pedale koje pominjes , te ne moze biti da je iko od nas u pravu.

Tako da realno temu si otvorio sa jednom idejom koja nema bas smisla jerbo ce se uvek naci neko ko ce imati suprotno misljenje, a jako retko cemo se svi sloziti oko necega , sto opet znaci da je to nesto toliko lose ili dobro da opet nema svrhe to pisebno isticati ili polemisati.

bancika

Post by bancika » 09 Feb 2015, 08:24

majtimika wrote:Tako da realno temu si otvorio sa jednom idejom koja nema bas smisla jerbo ce se uvek naci neko ko ce imati suprotno misljenje, a jako retko cemo se svi sloziti oko necega , sto opet znaci da je to nesto toliko lose ili dobro da opet nema svrhe to pisebno isticati ili polemisati.
ono, to je tacno za bilo koju temu :)

Cope

Post by Cope » 09 Feb 2015, 12:02

Razočarenja su sastavni deo odrastanja... :ziveli:

komil

Post by komil » 09 Feb 2015, 12:50

tocilj wrote:Video sam baš taj stavio, jer sam i ja poredio Sd-1/Soul Food/Mad driver...po meni je Sd-1 daleko lošija od obije. To je moje mišljenje uz neke objektivne razloge, ako imam to mišljenje o nekoj pedali nisam psovao majku nikome ko je ima...ne kapiram šta je tu loše?
Objektivno, SD-1 ima više šuma (nije da sam poredio, nemam ni SD-1 sad, al mogu lako da ti poverujem). Subjektivno, tebi je to deal-breaker (ja nisam kontao da mi nešto smeta pa time i nije). U svakom slučaju, ne mogu da verujem ali razumeli smo se :mrgreen: Recimo da je onda moje mišljenje da je SD-1 odlična pedala, a da se jednostavnim hi-fi modovima (ko želi može tražiti stacked SD-1) koji se mogu naći po netu može lako od nje napraviti fenomenalna pedala.

Što se tiče Boss bafera, na jednoj ili dve pedale sam skontao da mi ubijaju nešto (ne znam da li je slučajnost, radi se o starijim pedalama), u ostalim slučajevima nisam.

tocilj

Post by tocilj » 09 Feb 2015, 15:42

komil wrote:
tocilj wrote:Video sam baš taj stavio, jer sam i ja poredio Sd-1/Soul Food/Mad driver...po meni je Sd-1 daleko lošija od obije. To je moje mišljenje uz neke objektivne razloge, ako imam to mišljenje o nekoj pedali nisam psovao majku nikome ko je ima...ne kapiram šta je tu loše?
Objektivno, SD-1 ima više šuma (nije da sam poredio, nemam ni SD-1 sad, al mogu lako da ti poverujem). Subjektivno, tebi je to deal-breaker (ja nisam kontao da mi nešto smeta pa time i nije). U svakom slučaju, ne mogu da verujem ali razumeli smo se :mrgreen: Recimo da je onda moje mišljenje da je SD-1 odlična pedala, a da se jednostavnim hi-fi modovima (ko želi može tražiti stacked SD-1) koji se mogu naći po netu može lako od nje napraviti fenomenalna pedala.

Što se tiče Boss bafera, na jednoj ili dve pedale sam skontao da mi ubijaju nešto (ne znam da li je slučajnost, radi se o starijim pedalama), u ostalim slučajevima nisam.
Modovi su već druga priča i slažem se da je vjerovatno moguće čudo napraviti...

Što se tiče Buffera znam pouzdano i to sam privjeravao u svim mogućim uslovima da je Cs-3 katastrofa i da dodaje neki čudan šum i ugašen. DD-3 je pedala koja je od svih pedala koje sam imao najviše gutala zvuk....ne kažem, možda je moja bila defektna, možda sustarije verzije bolje, možda....nemam pojma. To je samo moje iskustvo.

tocilj

Post by tocilj » 09 Feb 2015, 15:59

majtimika wrote:Nista upravo to sam i rekao, forumi su pisana forma pa ne mozes da skontas ton onoga sa kim razgovaras, nisam mislio nista lose. Slazemo se da se ne slazemo. A plus pricamo o ukusima i misljenjima tako da tu nema objektivnih razloga , sve je cisto subjektivno mnogima je sd1 bolja od obe pedale koje pominjes , te ne moze biti da je iko od nas u pravu.

Tako da realno temu si otvorio sa jednom idejom koja nema bas smisla jerbo ce se uvek naci neko ko ce imati suprotno misljenje, a jako retko cemo se svi sloziti oko necega , sto opet znaci da je to nesto toliko lose ili dobro da opet nema svrhe to pisebno isticati ili polemisati.
To jednostavno nije istina...ukusi se razlikuju (pod uslovom se prije toga izgrade), ali fakti su fakti. Postoji gomila pedala ili gitara koje se meni ne svidjaju, ali ne mogu da kažem da su sranje. Npr. ja telekastere ne podnosim organski, ali znam da ima jako dobrih telekastera.
Ako se upoređuju dvije pedale objektivna činjenica je da jedna ima više šuma od druge, da kao booster objektivno (u decibelima) ima više snage, da je transparentnija i u kakvom je kućištu. Objektivno je npr. Sd-1 u kvalitetnijem kućištu od Soul food-a, objektivno da Soul food obezbjeđuje više decibela uz manje šuma....međutim subjektivno je koliko ćeš da skačeš po pedali i da li ti je izrada toliko važna, da li baš voliš kada pedala zuji i da li ti znači snaga boosta.

Ja kada se namjeračim da hoću nešto da kupim (a pretpostavljam i drugi ljudi) čitam po netu negativna iskustva da bih znao šta kupujem....zato mislim da je smislena ova tema.

Još jedan primjer....Tc-evi efekti su odlične pedale, svi ih hvale i mnogi ljudi se kunu u njih (subjektivno), ali npr. svičevi na njihovim pedalama su sranje i kada riknu skoro ih je nemoguće zamijeniti (objektivno)....ako znamo da su svičevi potrošni materijal to nekome može da bude problem. E sada na tebi je da olučiš da li ćeš da rizikuješ sa svičem ili ne, da li ti je to bitno ili ne i na kraju da li krpiš mjesecima da bi kupio tu bedalu ili imaš love da mjesečno uzimaš po jednu pa te briga za to.

tocilj

Post by tocilj » 09 Feb 2015, 16:01

bancika wrote:
majtimika wrote:Tako da realno temu si otvorio sa jednom idejom koja nema bas smisla jerbo ce se uvek naci neko ko ce imati suprotno misljenje, a jako retko cemo se svi sloziti oko necega , sto opet znaci da je to nesto toliko lose ili dobro da opet nema svrhe to pisebno isticati ili polemisati.
ono, to je tacno za bilo koju temu :)
Pa baš tako:-)

majtimika

Post by majtimika » 09 Feb 2015, 20:14

buraz da se ne vrtimo u krug otvorio si temu zeleci misljenje, dobio si ih nekoliko, nemoj da nabedjues ljude koji su ti dali misljenje da nisu u pravu, zbog tvog stava tema nema smisla, tako da nemoj me pogresno citirati

ajd sad

tocilj

Post by tocilj » 10 Feb 2015, 00:53

majtimika wrote:buraz da se ne vrtimo u krug otvorio si temu zeleci misljenje, dobio si ih nekoliko, nemoj da nabedjues ljude koji su ti dali misljenje da nisu u pravu, zbog tvog stava tema nema smisla, tako da nemoj me pogresno citirati

ajd sad
Hajde molim te da se držimo teme i da raspravljamo o pedalama (po mogućnosti argumentovano). Odgovor na odgovor se zove rasprava, forum služi za raspravu...

majtimika

Post by majtimika » 10 Feb 2015, 12:10

Prika ajde oladi malo

tocilj

Post by tocilj » 10 Feb 2015, 12:18

majtimika wrote:Prika ajde oladi malo
:rlol: :rlol: :rlol: Argumentovano nema šta...

majtimika

Post by majtimika » 10 Feb 2015, 16:05

buraz stvarno imas neki problem

tocilj

Post by tocilj » 10 Feb 2015, 17:59

majtimika wrote:buraz stvarno imas neki problem
:arrow: :arrow: :arrow:

majtimika

Post by majtimika » 10 Feb 2015, 20:43

sta sta ima desno sta sta , a reci mi reci mi molim te, ajde ajde, sta sta

Post Reply