Jeftin stimer u formi pedale...?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

alfonso

Re: Jeftin stimer u formi pedale...?

Post by alfonso » 24 Jun 2015, 15:42

kao matematika.kada se previse oslanjas na digitron.tako i ovde.u vecini slucajeva koje sam ja video,ljudi ne umeju sami da ubodu da nastimuju gitaru.barr su takva moja iskustva

umart

Post by umart » 24 Jun 2015, 16:16

nikad u zivotu nisam vidio ni cuo za to o cemu pricas,a i nema pretjerano logike da ces nekako da 'ogluvis' slusajuci stalno tacno nastimovane instrumente,na mene i na sve za koje znam to je imalo samo obratni efekat,sto je dobra stvar ako mene pitas.da ne pricamo da niko ne zeli da te gleda a kamoli slusa dok se stimujes na stejdzu,kamoli da se stedi vrijeme,zivci...

mislim,kapiram ja da si ti kontras ali ono bas si nasao jedinu spravu koja nema ali nijedan negativan efekat moguci da osporavas. :)

alfonso

Post by alfonso » 24 Jun 2015, 16:55

ok.nije bitno sto ti ne kapiras sat sam hteo reci.nisam kontras uopste i to jeste sprava koja je jako korisna.izvinjavam se ako sam uvredio ili tako nesto.nije mi bila namera

umart

Post by umart » 24 Jun 2015, 20:03

nisi me uvrijedio niti sam nesto pogresno razumio,prosto ti prica nema previse veze sa zivotom.

alfonso

Post by alfonso » 24 Jun 2015, 20:07

majstore,znam lika koji nije umeo da nastima gitaru po sluhu kad mu je crko stimer!sta ti tu nije jasno i sta ja to lupetam?

banjacNT

Post by banjacNT » 24 Jun 2015, 20:50

Ljudi, ne znam sta da kazem, hvala na savetima. Upravo sam dobio odgovor na pitanje koje me je i mucilo.
I, na zalost, ispadoh u pravu sto se tice Clip On stimera. Bio sam u nekom tripu da je samo do mene problem, ali eto, ispostavi se drugacije. Mozda su dobri za akusticne gitare, one same po sebi i vise vibriraju. Ali postavka sa bendom, zna da zeza...
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

umart

Post by umart » 24 Jun 2015, 21:10

previse je to fina i pipava stvar za rokenrol.ko tambura po plaznim barovima zavrsice mu pos'o,za sve ostalo dobar pedal tjuner nema alternativu (dobro,sem rek,ali ko ima i treba mu rek ne trebaju mu nasi savjeti svakako).

alfonso:

bojim se da to nije dokaz stetnosti stimera vec koliko taj tvoj drug ima vecih problema od stimera u zivotu. :)

ocelot

Post by ocelot » 25 Jun 2015, 21:53

Baba Slim wrote:Mene poly mod uopste nije interesovao pri kupovini Pitchblack Poly-ja, ali onih obicnih nije bilo, sve su rasprodali na snizenju, pa nisam bas imao izbora. Ali u svakom slucaju, topla preporuka za Pitchblack Poly PB-03, radi kako treba i to je to. True bypass, i ima biranje pitch reference, kao i razlicite modove display-a pri stimovanju, i izlaz za napajanje drugih pedala (max 200mA ako se ne varam).
ja se baš dvoumim između poly i običnog, vidim da su im često na akciji

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Jun 2015, 22:07

Nema dvoumljenja jer nema ni izbora - obican nemaju na stanju. :lol: :ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 26 Jun 2015, 08:20

Ajde da pitam vec kad pricamo o stimerima: Ima li neke razlike u stimovanju preko pojacala i ovako obicno, kao akustina?

Ja nemam podni stimer, a i ne planiram da kupujem posto sviram samo kuci, pa stimujem preko ovog obicnog, ali mrzi me da ga kopcam kroz pojacalo.

Perce

Post by Perce » 26 Jun 2015, 20:23

Ako si na kraju nastimovan, onda nema veze kako se stimujes.

Cope

Post by Cope » 01 Jul 2015, 07:39

Uzmi bilo koji obični štimer za 10€, korg, boss, roland.... i lepo se nastimuj pre svirke. Ako ne drži štim, i treba da se fundamentalno doštimavaš u toku svirke, onda nesto nije u redu sa tvojim instrumentom ili načinom sviranja...

banjacNT

Post by banjacNT » 01 Jul 2015, 14:48

Cope wrote:Uzmi bilo koji obični štimer za 10€, korg, boss, roland.... i lepo se nastimuj pre svirke. Ako ne drži štim, i treba da se fundamentalno doštimavaš u toku svirke, onda nesto nije u redu sa tvojim instrumentom ili načinom sviranja...
Ima istine i u tome, ali sta ako moras da se spustis u D drop?
Ja sam imao problema s tim na ja jednoj stajgi kada nisam odmah izvadio gitaru iz torbe, i zbog promene temperature zice su pravile loooodilo. Vec na sledecoj cim smo dosli odmah sam izvadio gitaru iz torbe i nije bilo problema. Ali svakako da trebam da uzmem jedan podni i s tim zavrsim gadjanje...
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

Cope

Post by Cope » 01 Jul 2015, 22:04

banjacNT wrote:
Cope wrote:Uzmi bilo koji obični štimer za 10€, korg, boss, roland.... i lepo se nastimuj pre svirke. Ako ne drži štim, i treba da se fundamentalno doštimavaš u toku svirke, onda nesto nije u redu sa tvojim instrumentom ili načinom sviranja...
Ima istine i u tome, ali sta ako moras da se spustis u D drop?
Drop, ne drop, isti qrac... Štimer ili radi ili ne radi... Kupio sam pre deset godina Korg štimer od 10€, i radi još uvek bez greške, ako se setim da napunim baterije. Podni štimer jeste komotnija varijanta, ali ako zarađuješ od svirke toliko da ga možeš priuštiti, ja te podržavam u totalu.
Moja preporuka u tom slučaju je TC Electronic.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Jul 2015, 08:12

bez podnog stimera ne bih izasao na svirku da gori.

korg dt-10 je odlican jeftin stimer ako mozes da ga nadjes

Post Reply