Jeftin stimer u formi pedale...?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Jeftin stimer u formi pedale...?
kao matematika.kada se previse oslanjas na digitron.tako i ovde.u vecini slucajeva koje sam ja video,ljudi ne umeju sami da ubodu da nastimuju gitaru.barr su takva moja iskustva
nikad u zivotu nisam vidio ni cuo za to o cemu pricas,a i nema pretjerano logike da ces nekako da 'ogluvis' slusajuci stalno tacno nastimovane instrumente,na mene i na sve za koje znam to je imalo samo obratni efekat,sto je dobra stvar ako mene pitas.da ne pricamo da niko ne zeli da te gleda a kamoli slusa dok se stimujes na stejdzu,kamoli da se stedi vrijeme,zivci...
mislim,kapiram ja da si ti kontras ali ono bas si nasao jedinu spravu koja nema ali nijedan negativan efekat moguci da osporavas.
mislim,kapiram ja da si ti kontras ali ono bas si nasao jedinu spravu koja nema ali nijedan negativan efekat moguci da osporavas.

ok.nije bitno sto ti ne kapiras sat sam hteo reci.nisam kontras uopste i to jeste sprava koja je jako korisna.izvinjavam se ako sam uvredio ili tako nesto.nije mi bila namera
nisi me uvrijedio niti sam nesto pogresno razumio,prosto ti prica nema previse veze sa zivotom.
majstore,znam lika koji nije umeo da nastima gitaru po sluhu kad mu je crko stimer!sta ti tu nije jasno i sta ja to lupetam?
Ljudi, ne znam sta da kazem, hvala na savetima. Upravo sam dobio odgovor na pitanje koje me je i mucilo.
I, na zalost, ispadoh u pravu sto se tice Clip On stimera. Bio sam u nekom tripu da je samo do mene problem, ali eto, ispostavi se drugacije. Mozda su dobri za akusticne gitare, one same po sebi i vise vibriraju. Ali postavka sa bendom, zna da zeza...

I, na zalost, ispadoh u pravu sto se tice Clip On stimera. Bio sam u nekom tripu da je samo do mene problem, ali eto, ispostavi se drugacije. Mozda su dobri za akusticne gitare, one same po sebi i vise vibriraju. Ali postavka sa bendom, zna da zeza...

previse je to fina i pipava stvar za rokenrol.ko tambura po plaznim barovima zavrsice mu pos'o,za sve ostalo dobar pedal tjuner nema alternativu (dobro,sem rek,ali ko ima i treba mu rek ne trebaju mu nasi savjeti svakako).
alfonso:
bojim se da to nije dokaz stetnosti stimera vec koliko taj tvoj drug ima vecih problema od stimera u zivotu.
alfonso:
bojim se da to nije dokaz stetnosti stimera vec koliko taj tvoj drug ima vecih problema od stimera u zivotu.

ja se baš dvoumim između poly i običnog, vidim da su im često na akcijiBaba Slim wrote:Mene poly mod uopste nije interesovao pri kupovini Pitchblack Poly-ja, ali onih obicnih nije bilo, sve su rasprodali na snizenju, pa nisam bas imao izbora. Ali u svakom slucaju, topla preporuka za Pitchblack Poly PB-03, radi kako treba i to je to. True bypass, i ima biranje pitch reference, kao i razlicite modove display-a pri stimovanju, i izlaz za napajanje drugih pedala (max 200mA ako se ne varam).
Nema dvoumljenja jer nema ni izbora - obican nemaju na stanju.

- LifelessDead
Ajde da pitam vec kad pricamo o stimerima: Ima li neke razlike u stimovanju preko pojacala i ovako obicno, kao akustina?
Ja nemam podni stimer, a i ne planiram da kupujem posto sviram samo kuci, pa stimujem preko ovog obicnog, ali mrzi me da ga kopcam kroz pojacalo.
Ja nemam podni stimer, a i ne planiram da kupujem posto sviram samo kuci, pa stimujem preko ovog obicnog, ali mrzi me da ga kopcam kroz pojacalo.
Ako si na kraju nastimovan, onda nema veze kako se stimujes.
Uzmi bilo koji obični štimer za 10€, korg, boss, roland.... i lepo se nastimuj pre svirke. Ako ne drži štim, i treba da se fundamentalno doštimavaš u toku svirke, onda nesto nije u redu sa tvojim instrumentom ili načinom sviranja...
Ima istine i u tome, ali sta ako moras da se spustis u D drop?Cope wrote:Uzmi bilo koji obični štimer za 10€, korg, boss, roland.... i lepo se nastimuj pre svirke. Ako ne drži štim, i treba da se fundamentalno doštimavaš u toku svirke, onda nesto nije u redu sa tvojim instrumentom ili načinom sviranja...
Ja sam imao problema s tim na ja jednoj stajgi kada nisam odmah izvadio gitaru iz torbe, i zbog promene temperature zice su pravile loooodilo. Vec na sledecoj cim smo dosli odmah sam izvadio gitaru iz torbe i nije bilo problema. Ali svakako da trebam da uzmem jedan podni i s tim zavrsim gadjanje...

Drop, ne drop, isti qrac... Štimer ili radi ili ne radi... Kupio sam pre deset godina Korg štimer od 10€, i radi još uvek bez greške, ako se setim da napunim baterije. Podni štimer jeste komotnija varijanta, ali ako zarađuješ od svirke toliko da ga možeš priuštiti, ja te podržavam u totalu.banjacNT wrote:Ima istine i u tome, ali sta ako moras da se spustis u D drop?Cope wrote:Uzmi bilo koji obični štimer za 10€, korg, boss, roland.... i lepo se nastimuj pre svirke. Ako ne drži štim, i treba da se fundamentalno doštimavaš u toku svirke, onda nesto nije u redu sa tvojim instrumentom ili načinom sviranja...
Moja preporuka u tom slučaju je TC Electronic.
bez podnog stimera ne bih izasao na svirku da gori.
korg dt-10 je odlican jeftin stimer ako mozes da ga nadjes
korg dt-10 je odlican jeftin stimer ako mozes da ga nadjes