Konačno mi se ukazala prilika da nabavim još dva Seymour Duncan SSL-1 magneta za strat. Sad su sva tri SSL-1, bez RWRP srednjeg. Mislim da nakon ovoga mirne duše mogu da zatvorim poglavlje što se tiče modovanja gitare. Zvuk je sad u svim pozicijama... pa, stratokaster. Onako kako ga čujem u glavi. Ima izraženu oštrinu, ali nikako 'harsh', već bistrinu, jasnoću, detalj, onaj 'bell' zvuk, ima onu blagu kompresiju iliti 'sag' kad se udari malo jače po žicama, čist, dubok i precizan bas... Pogotovo sam oduševljen kako sad bridge magnet lepo reaguje na tone kontrolu, može da se zavrne do četvorke na potu, a da i dalje ostane artikulisan i da ima separaciju tonova, a ne da radi kao wah sa petom na dole. Quack u pozicijama 2 & 4 nestvaran... Ma, presrećan sam.
Usput sam, dok sam menjao magnete, iskoristio priliku da un-relic-ujem pickguard na Road Wornu. To je jedna od retkih stvari na ovoj gitari koja me je od starta nervirala i u kojoj su stvarno preterali preko svake mere. Razmišljao sam neko vreme da kupim novu masku, medjutim, provalio sam da je 'relic' na masci samo tanak sloj izrazito ružne farbe. Malo šmirgle i poliranja... i - voila! - nov novcat mint-green pickguard.