Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
boki1978

Re: Oprema Koju Imate

Post by boki1978 » 22 Jul 2015, 15:48

alumiroi wrote:
boki1978 wrote:dekali su po 5$, a lako se skidaju, kad mi dosade lako cu ih sve poskidati
Dobro, eto probao si, a sada skini. :mrgreen:
:lol:
Evo, casna pionirska obecavam :D
Zbilja, sa fendera leti drvo zivota a sa gibsona sve tokom sledeceg setupovanja i menjanja zica. Ovo ostalo ostaje :D
Meni crni Gibson kako god da ga ukrasim izgleda dosadno, valjda sto ga gledam onoliko dugo kao i svoju zenu :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jul 2015, 18:22

Ma i meni sve brzo dosadi. A zlato ne volim jbg.
Jel ovako okej? :XD: Ne znam kako da se naglasi pickguard, posto je takva kombinacija boja da mi sve nekako deluje flashy. Na fotkama koje imamo sa zadnje svirke, Viper izgleda kao da nema pickguard, a ja nikako ne volim gitare bez pickguarda. (zato volim Jaguare i jazzmastere i 72tele, oni su celi u pickguardima). :mrgreen:

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 Jul 2015, 18:33

a da stavis neki vintage pin-up decal nesto tako? gretsch-evi sa zlatnim hardverom i tim deluju do jaja sa tim, bas bi bila fora, mozda losa fora, ali ipak fora hahaah
taman preko crne maske...samo ideja...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jul 2015, 18:36

boki1978 wrote:

Image
Au.... Ja bi sa strata skinuo sve nalepnice i stavio mu tortoise masku da bude ovakav:
Image
Gibsonu bi stavio bele okvire magneta, obican beli pikguard i standardne potove, tj ovako:
Image
Ove dve izmedju bi prodao i kupio telca ili sg. :) :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jul 2015, 18:39

Cortex wrote:a da stavis neki vintage pin-up decal nesto tako? gretsch-evi sa zlatnim hardverom i tim deluju do jaja sa tim, bas bi bila fora, mozda losa fora, ali ipak fora hahaah
taman preko crne maske...samo ideja...
Zamis to. :D hahahhaha.
Ma na kraju cu da prodam sve djitre u lepo kupim neki Jazzmaster iz 60tih (ko shto sam onomad i hteo kad sam propustio ovaj shto je kod Ukija iz Threesome :( ). :XD: (ovaj na oglasima da nije precenio 68micu, vec bi ga smorio do mere block liste na mob-u :XD: ). :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 22 Jul 2015, 19:03

nemanjavelimirovic wrote:
boki1978 wrote:

Image
Au.... Ja bi sa strata skinuo sve nalepnice i stavio mu tortoise masku da bude ovakav:
Image
Gibsonu bi stavio bele okvire magneta, obican beli pikguard i standardne potove, tj ovako:
Image
Ove dve izmedju bi prodao i kupio telca ili sg. :) :ziveli:
Ne volem crveno na crno, jbg, ostace paisley :D

Ta desno izmedju je btw u klasi tvog Vipera, dakle LTD H-1001 Deluxe sa SD magnetima i cene negde oko 800 EUR a jos boljim zvukom :metal:

Ta levo izmedju, Sozo, poslednja je na prodaju sa slike veruj, pre bih cak i Gibsona i Fendera prodao :D taj njen nasty alnico humbucker, kao izasao iz 80-ih po kvalitetu i zvuku, toliko me je opcinio da 90% nju sviram.

:ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 22 Jul 2015, 19:26

Evo, na Thomannu moj ltd h1001 jos drzi cenu oko 1000 EUr, dok sam ja imao srecu da je uzmem tada za nekih 700 na akciji u Mitrosu :D

http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_h1001fm_nt_stbc.htm

A u Mitrosu i tvoja i moja LTD gitara kostaju isto:

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/106 ... Thru-Blue/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/106 ... pic-White/

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2015, 10:38

Napokon zamenio no name lampe iz Cornforda sa JJ preamp lampama i danas mi je Peca stavio Tung Sol izlazne i podesio bias.
Ajde sto se Peci svidelo pojacalo kako dobro radi nego sto sam se ja jos vise sada zaljubio u Cornforda. Jednostavno, od clean do hard rock tonova amp zvuci brutalno, jasno, definisano, odlican punch, sjajan bas,a gaina ima za izvoz. Cak i sa kineskom BB preamp pedalom radi brutalno dobro. Definitivno sjajna kombinacija lampi za ovaj amp, preporuke su se zaista pokazale kao dobre :metal:

Image
Image
Image

p.s. Peco druze, hvala na brzoj zameni i podesavanju, zaista si me odusevio! :ziveli:

Perce

Post by Perce » 07 Aug 2015, 11:36

nemanjavelimirovic wrote:Otishao Line 6 i plexi pedala, uzeo sam ovaj Mustang 2, po prilici je glasan za svoje specifikacije, mislim da ce opusteno da gura manje svirke kad se ozvuchi a za probe opusteno koliko kontam.
Image
Meni naleteo veci brat. Nije da mi treba ali....
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Aug 2015, 14:45

Perce wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Otishao Line 6 i plexi pedala, uzeo sam ovaj Mustang 2, po prilici je glasan za svoje specifikacije, mislim da ce opusteno da gura manje svirke kad se ozvuchi a za probe opusteno koliko kontam.
Image
Meni naleteo veci brat. Nije da mi treba ali....
Image
Imao sam i njega, super pojka za neke stvari, cak smo i svirke na njemu imali :-)
Ja sam otudjio moj mustang, ipak sam samo za lampe. :ziveli:

Frostensen

Post by Frostensen » 07 Aug 2015, 21:18

Ja sam bio zaljubljen u interfejs i generalnu postavku na Mustang IV pojacalu. Steta sto je imalo fizz i sto je na sobnoj jacini bilo prilicno mutavo :(

clapton

Post by clapton » 08 Aug 2015, 00:53

i opet mi nista nije jasno. nikako da skapiram 'mids' + imam custom pojacalo pa nemam predstavu koja bi pedala normalno zvucala kroz njega (osim ovog fuzz-a sto imam. to je pogodjeno :D).

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 Aug 2015, 15:14

Konačno mi se ukazala prilika da nabavim još dva Seymour Duncan SSL-1 magneta za strat. Sad su sva tri SSL-1, bez RWRP srednjeg. Mislim da nakon ovoga mirne duše mogu da zatvorim poglavlje što se tiče modovanja gitare. Zvuk je sad u svim pozicijama... pa, stratokaster. Onako kako ga čujem u glavi. Ima izraženu oštrinu, ali nikako 'harsh', već bistrinu, jasnoću, detalj, onaj 'bell' zvuk, ima onu blagu kompresiju iliti 'sag' kad se udari malo jače po žicama, čist, dubok i precizan bas... Pogotovo sam oduševljen kako sad bridge magnet lepo reaguje na tone kontrolu, može da se zavrne do četvorke na potu, a da i dalje ostane artikulisan i da ima separaciju tonova, a ne da radi kao wah sa petom na dole. Quack u pozicijama 2 & 4 nestvaran... Ma, presrećan sam.
Usput sam, dok sam menjao magnete, iskoristio priliku da un-relic-ujem pickguard na Road Wornu. To je jedna od retkih stvari na ovoj gitari koja me je od starta nervirala i u kojoj su stvarno preterali preko svake mere. Razmišljao sam neko vreme da kupim novu masku, medjutim, provalio sam da je 'relic' na masci samo tanak sloj izrazito ružne farbe. Malo šmirgle i poliranja... i - voila! - nov novcat mint-green pickguard. :)

Image
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Aug 2015, 10:22

odlicno izgleda, pravi strat :D

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 12 Aug 2015, 11:41

Po Henderson/Landau JUS-u. :mrgreen:

Post Reply