Problem u svemu ovome, koliko ja bar mogu da vidim jeste sto - nema definitivnih, apsolutnih odgovora i resenja na sva ova pitanja "sta je bolje od cega", "klon vs. original", "diy - za ili protiv", itd...
Imam i imao sam i skuplje primerke pedala, i kineske kopije, i rucno pravljene klonove, cak i pedale koje sam licno pravio, pa i procesore par komada.
Poenta je od svega toga odabrati ono sto tebi radi posao (po raznim kriterijumima, o tome neki drugi put),
nebitno u koju navedenu grupu te pedale spadaju, i da tebe "vozi" da sviras, da istrazujes, da uzivas u tome sto radis, i da ti citava ta akcija oko muzike i sviranja donese zadovoljstvo, osmeh na lice i kada si sam u sobi sa gitarom, daleko od bine i reflektora i publike. Kod mene je barem tako.
Opreme i izbora ima vise nego ikad i to je fenomenalno, popunjen je svaki segment cenovnih rangova u svim zamislivim segmentima opreme (pedale, gitare, pojacala, kablovi itd) i izbor je neverovatan. Sto me dalje navodi da zakljucim da sama oprema postaje sve manji i manji problem u citavoj slici.
Korisnik je zapravo ovde istovremeno ili najjaca karika ili najveci problem u citavoj prici.
Nebrojeno puta sam imao prilike da cujem da neko zvuci neverovatno dobro na procesorima koji nisu ama-bas nikakvo nedostupno ludilo, tipa par stotina evra vrednosti, a isto tako s druge strane sam prisustvovao kada gitarista sa skupom gitarom, odlicnim pojacalom i jos boljim pedalama, pazljivo biranim - zvuci za ne pozeleti ni najgorem neprijatelju.
Iskreno verujem, da ako korisnik ima iole mozga, velika je verovatnoca da ce uspeti da izvuce iz opreme
ono sto mu treba. I samo to je bitno - da uspes da dobijes ono sto ti treba. Da li je to neka ultra komplikovana postavka efekata za eksperimentalnu muziku, ili najjednostavniji blues zvuk, nebitno je. Dakle bitno je znati koristiti opremu. Ako je vec kupujemo, menjamo, prodajemo, biramo, uklapamo, onda se i tim aspektom svog zvuka, tehnike i muzike treba baviti. Jer se sve to nece namestiti i koristiti samo od sebe. Puno gitarista (muzicara uopste) znam koje oprema ama bas ni malo ne zanima. Ni sam sa sobom nisam nacisto da li im se divim ili mislim da nisu normalni.

Od slucaja do slucaja, verovatno...
E sad, ko gde postavlja granicu tj. balans, jako je relativno - nesto sto je nekome osnovno (pri tome recimo mislim na broj pedala, kompleksnost setapa), drugome je preterivanje, u to ne vredi ulaziti. I kad se u to jos umesa analiziranje i uticaj drugih faktora tipa "koliko sam para dao na sva ova sranja

a koliko zaista zaradjujem", vredi li ovo sve nositi, uslovi domacih klubova u kojima se nastupa, raspolozivost mesta na bini (verujte ovo cesto ume biti znacajan problem), i brojne druge stvari, ode ova rasprava u boziju mater.
Vremenom sam nekako iskristalisao neke stvari kod sebe a to su (ovde ne uplicem gitare i pojacala, ajd samo da se drzimo pedala za sad):
- pedalboard/pedale/procesor/sta god mora zvucno da mi "zavrsava" ono sto mi je potrebno - to sta je nekome potrebno, to smo vec ustanovili da je relativno, od coveka do coveka, od benda do benda, raznolikosti zanrova itd
- tezim tome da mi logistika oko opreme ne bude prekomplikovana - stalno utovaram/istovaram/nosim do kluba ili kola, i zato nema poente da sve to ukupno bude 500kg, jer pre ili kasnije, verujte, dojadi kad to sve radite cesto.. i taj prag tolerancije za nosenje je individualan naravno
- takodje tezim da mi oprema (koliko je moguce u nasim uslovima i sa nasom plateznom moci) bude pouzdana - dakle krsteni patch kablovi, napajanja, produzni kabel, kofer za prenos pedala, da se u njemu nista ne mrda, savija itd. Dakle, koliko je god moguce, po svim aspektima kojih sam do sada u praksi postao svestan, smanjiti prostor za gresku. On uvek postoji, i uvek ce ga biti, samo ga treba smanjiti koliko je god u vasoj moci.
- jos jedna zanimljiva stvar koje sam postao svestan kod sebe - ne trpim da imam pedalu u pedalboardu koju ne koristim. Jednostavno, u tom slucaju nije mi opravdano da stoji tu i zauzima mesto. Radije bih da mi je to mesto upraznjeno, nego da u lancu imam pedalu koju ne koristim, samo bi me nervirala. Tako da, trenutno, nemam nikakav visak opreme (ne racunajuci kablove)... sve sto imam, sve koristim, i dok nekad u zivotu ne budem imao para da me za njih (pare) boli uvo, verujem da ce tako i ostati.
Za sada toliko...
EDIT: @pisac, imas pp.