Naleteo sam gugle pretragom na ovu temu i forum i hvala bogu što imam gde da pitam i nadam se rešim sebi problem. Da predjem na stvar, radim sebi jednu najklasičniju fuz pedalu i nakon svih pročitanih šema i saveta, nabavke komponenata, par starih radio aparata rasturenih zbog germanijumskih tranzistora, nešto ne radi kako valja. Da pokažem slikama, prvo ploča:

Pedalu sam zamislio od drveta jer nemam materijala za metalnu kutiju gde da nabavim, pa lepo izradio od starog panja divlje trešnje jednu kutiju, obradio je i izgleda ovako nelakirana:

Kapice potenciometara cu takodje od drveta da uradim

Pune kese raznih germanijumskih tranzistora

od kojih su mi na merenju ispali najbolji HITACHI 2SB77 i 2SA15, negde oko 70 do 80hFE prosek za njih i curenje oko 150mV. Neki idu i na 300hFE ali imaju veliko curenje preko 550mV. Nebitno, probao sam i silikonske tranzistore BC108 sa obrnutim polaritetom i identično se pedala ponaša.
Da najzad objasnim problem: pedalu sam radio prema sledećoj šemi:

Sve je 100x provereno, tranzistori menjani redom, ali problem je identičan, OGROMAN BRUM i nema gotovo nikakvog fuza sem tog šuma koji se pojačava vol. potenciometrom. Komponente su prema specifikaciji za ovaj fuzz... jedino mi nije bilo jasno to što, sa gornje šeme, gledano odozgo, treća zica ide na MASU ali vidim i druga ide takodje. Da li je to ispravno?!? Tranzistori su PNP, nisam pogrešio polaritet napajanja, tj. identično sam vezao kao sa šeme. Čim se nagazi prekidač javlja se ludački brum, bez obzira na tranzistore. GDE SAM SE ZAJEBO? Da nije mozda ova šema pogrešna?

Vidim da ste experti za ovu stvar i mnogo se radujem što ću najzad da opravim ovo da radi. Mućos gracijas!