Zakasneli solo za minulo takmichenje... :)

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Cortex
The Necromancer

Zakasneli solo za minulo takmichenje... :)

Post by Cortex » 29 Aug 2008, 02:13

Dakle, nedostatak instrumenta me je sprechio da ishta snimim za prethodno "solo" takmichenje, ali sada kada sam istim opskrbljen, snimih neshto te je red da podelim sa vama :) Daleko je od savrshenog(ima i strukturnih i svih drugih greshaka), to jest nechim chime bih bio potpuno zadovoljan, ali svidja mi se, u pochetku mi se podloga nije dopala ali kasnije uz malo jam-ovanja uz istu, nekako nam se poklopio mojo i evo jednog snimchica na tu temu... Svi komentari su, naravno, dobrodoshli. :)

The stvar

Da...gitara je Ibanez SA260 FMAMB, direktno u line in, pa Guitar Rig 2.01, a ovakav zvuk sam dobio(ako se nekome dopada i eventualno ga zanima(a ni sam nisam u potpunosti zadovoljan no dobro...)) tako shto sam u banci POP izabrao Heavenly Acoustic i malo ga izmenio, sve shto je moglo da se stavi a da ima veze sa Jazz-om to sam i uradio :D , dakle, delay je Jazz Lead, pojachalo je Jazz Amp i tako dalje... Svirano je na splitovanom bridge humbucker-u dzhitre, a poslednji deo, pred dist upliv, na neck magnetu. Toliko!

sinisake
The original one

Re: Zakasneli solo za minulo takmichenje... :)

Post by sinisake » 29 Aug 2008, 03:04

Bice od tebe jazzer, vidim ja. :wink:
Ima lepih detalja :) , a bogami i nekoliko (suvise) free jazz momenata :? .
Jesi l' probo, pored svih onih disonanci i hromatike, da opicis harmonski g-moll na tu podlogu? Ne da lezi, nego samo jedared...
Pozdrav!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 29 Aug 2008, 10:29

Pa da znash da nisam...ne znam...i shto se tiche tih "free jazz" momenata koji su ti zasmetali :D , ja veze nemam o chemu ti prichash :mrgreen: Ozbiljno, za mene sve ovo lezhi kako bi trebalo(ako izuzmemo greshke, tonski mislim), tj. u mojim ushima nema nijedan ton koji "tu ne ide", "smeta", "odskache" i slichno... nisam teorijski potkovan, ama nimalo, tako da si sigurno u pravu, ali u "solo" sam metnuo :D ono shto smo mojo i ja prirodno stvorili tako da je to to. Hvala Siki na komentaru! :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 29 Aug 2008, 12:29

E super je... I like it... I ja sam hteo da od ovoga uradim neshto vishe jazzy nego shto jesam, ali nisam valjda imao dovoljno hrabrosti... :D

Samo cepaj, jedva cekam da cujem tvoj snimak za septembarsko "takmicenje"...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 29 Aug 2008, 13:58

Hehe, glad you like it. :) Ja nikako drugachije nisam chuo solo preko ove podloge, a shto se tiche ove nove, septembarske, malo sam probao i definitivno ce ici distorzija i totalno razlichit stil u odnosu na ovaj ovde odsviran, ali cu naravno ubaciti neke elemente za koje vec u svojoj arogantnosti :D pochinjem da smatram da su moj lichni pechat... he kakav sam bilde... :mrgreen:

Da, nova podloga je stvarno super. Opet, s obzirom da me teoretisanje ne zanima vec uvek nastojim da sviram "iz mudiju" :mrgreen: , opet ce tu biti nekih promashaja sigurno, ali to sam ja, i nadam se da necu razocharati. Vidimo se tamo! :lol:

Voleo bih shto vishe komentara tako da ljudi...slobodno napishite, naravno ko se zeznuo pa skinuo. :lol:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Aug 2008, 12:15

mislim da je cika objasnio xD

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Aug 2008, 14:53

Ne razumem. Mislish na sinisake-ov post?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Aug 2008, 15:01

ne mislio sam na tebe... u prevodu na srpski... DOJAJA SI ODSVIR'O... if ya get me?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Aug 2008, 23:39

Aaaaaaaaa tooooooooooooooooo!!!! :D

Pa hvala, hvala... :)

Voleo bih kad bi josh neko hteo da prokomentarishe...kuki, doktore, raketo, vitezhe, josh neko?

Anybody? :)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 31 Aug 2008, 00:42

Cuti bre ne zali se, ja sam trazio komentar, pa mi niko nije rekao sta misli :!: :!: :!:
Inace je EHTRA! Keep jazzin' :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Aug 2008, 01:10

LazaRocker wrote:Cuti bre ne zali se, ja sam trazio komentar, pa mi niko nije rekao sta misli :!: :!: :!:
Inace je EHTRA! Keep jazzin' :mrgreen:
Au, ako sam i ja bio medju tima shto nisu rekli shta misle, izvini, na dial-up-u sam pa nisam skinuo skoro nijedan fajl ni za ono takmichenje, chuo sam samo Kukijev solo, Doktorov i chini mi se Rax-ov i Sinisake-ov. Svi su bili dobri. :)

Evo priznajem, i ja sam skinuo par fajlova kod drugarice sa brzhim netom i nisam prkomentarisao...recimo Sirac-ovu pesmu I Want More(shto sam ispravio uzhivo kad smo se videli) i Sinisake-ov poslednji rad filmska muzika fazon shto je bilo zanimljivo, ali mi se na kraju nije toliko svidelo. Jbga, sorry Siki my man! :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2008, 01:37

Sinisake-ov poslednji rad filmska muzika fazon shto je bilo zanimljivo, ali mi se na kraju nije toliko svidelo. Jbga, sorry Siki my man! :)

Nije ti se svidela moja nova ambijental-noise (moj novi omiljeni podzanr, pored technical punka :wink: ) stvarcica?!? :grummel_2: :( :x
I priznajes to?!? Sledi osveta! :lol: :lol: :lol:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Aug 2008, 01:54

^ Pa...jedino shto ti preostaje je da trazhish uslugu od tvog omiljenog moderatora Rocket-a da ti on izmeni post u ovoj temi koji bi mogao da glasi:

"Ah Cortex, vidim ja da od tebe nikada nece biti jazzer...Shteta, ima tu par chisto odsviranih tonova, ali je utoliko agonija veca. Ono shto si u svojoj nadmenosti pokushao da zamaskirash kvazi free-jazz momentima je u biti samo tvoje neznanje i nedostatak ideja. Treba da te bude sramota shto si nas terao da skidamo ovaj tvoj jadni izgovor za bavljenje muzikom, prosto...radi se o diletantskom sviranju. Ne mogu vishe...besan sam." :lol:

Eto. Post je iskucan, sad samo da superme mighty moderatori stave gde treba, umesto onog tvog.

:mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2008, 01:59

Ma da znas da bi' trazio, ali Rocket edituje samo svoje postove! :wink:

I nemoj ti tu, da... insinuiras i... opstruiras!!! :wink: :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 31 Aug 2008, 08:22

Ako je odsvirano bez jazz "matematike" vec prema uvu, kao sto kazes, onda je stvarno jako dobro! Na momente se mozda malo cuje da su ti free momenti bez teoretske podloge, ali to meni ne zvuci lose, naprotiv, kako bi rekao moj omiljeni baja Henderson : "Sta bi svirali preko Dm podloge? Paaaa, sve osim D mola..." Jednom recju, me like :) Cucemo se nadam se danas, ako se organizujemo za neki JAM, pa cemo nadugacko i nasiroko...
Cheerz!

Post Reply