Bas gitara rumba

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
nikolarkv

Bas gitara rumba

Post by nikolarkv » 04 Sep 2008, 15:43

Interesuje me da li postoji neki video kurs ili neka skola bilo koje vrste za bas gitaru, a da se bavi rumbom, orjentalnim i kubanskim ritmovima? :|

vbraca
vrabac

Re: Bas gitara rumba

Post by vbraca » 04 Sep 2008, 16:02

John Patituci odlicno objasnjava Groove stvari.
Knjiga se zove John Patitucci - A Dictionari of Grooves & Techniques

Josip

Post by Josip » 04 Sep 2008, 16:22

nikolarkv wrote:Interesuje me da li postoji neki video kurs ili neka skola bilo koje vrste za bas gitaru, a da se bavi rumbom, orjentalnim i kubanskim ritmovima? :|
Ides u nadodjake? ;)

nikolarkv

Post by nikolarkv » 04 Sep 2008, 17:01

Da je ne lazemo.

Ja sviram uglavnom hitove strane, domace i narodne muzike. Pod narodnom muzikom se podrazumevaju stare dobre pesme koje su ostale da se slusaju i po neka nova koja je zasnovana na tako nekoj starijoj dobroj melodiji. :)

Za Patituccijevu skolu znam. U njoj mislim da svira sa Veklom, cak je i imam u kompu ali ne mogu da je otvorim. Pokusavam ponovo da je skinem sa neta.

Dosta stvari sam resio oko nacina svirke. Ostali su mi samo ti orjentalni ili ti LatinoAmericki ritmovi.
Treba mi dobar primer, pa ako neko ima neki konkretni video? ( yutube, googlevideo...) Ili neku video skolu?

laza

Post by laza » 04 Sep 2008, 17:28

nikolarkv wrote:Interesuje me da li postoji neki video kurs ili neka skola bilo koje vrste za bas gitaru, a da se bavi rumbom, orjentalnim i kubanskim ritmovima? :|
Oscar Stagnaro & Chuck Sher, The Latin Bass Book: A Practical Guide (+ 3 play-along CDs). Odlična, ozbiljna stvar. Nađe se tu i tamo.

Bozha

Post by Bozha » 04 Sep 2008, 17:40

Ma ovi novi narodnjaci su superzanimljivi za sviranje, mada su uglavnom totalni tresh. Isto kao i aktuelni mtv hitovi, nema tu puno razlike.

Imam ja gomilu nekih txt i txt+audio tutorijala. Nekoliko ih je na afro-cuban-latino temu, ako si zainteresovan, mozda bih mogao negde da ih spakujem.

nikolarkv

Post by nikolarkv » 05 Sep 2008, 10:46

Evo ja sada trazim nesto po yutubetu.

Post Reply