Slicno Brejkersima

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Slicno Brejkersima

Post by Guitar_thrill » 06 Oct 2008, 15:42

OK, slusam Brejkerse vec dugo vremana,i jako mi se dopada ta vrsta muzike,ali problem je u tome,sto je ne znam koja je to vrsta muzike :P tj. zeleo bih da cujem od vas za neki domaci ili strani bend, koji svira slicnu muziku...jednostavnu,ali snaznu,za dosta blues gitare i punk stava :D nadam se da sam bar malo nagovestio o kakvom zvuku je rec.... :)

Paprika

Re: Slicno Brejkersima

Post by Paprika » 06 Oct 2008, 16:03

Jesi slusao bend Šmajser?
Upravo ono sto si naveo - dosta bluz gitare sa dosta pank stava :]

:]

Historik
MF veteran

Post by Historik » 06 Oct 2008, 16:17

Za Brejkerse je poznato da je na njih uticao MC5...Mozda bi mogao to da poslusas taj legendarni garage-rock bend, kome je debitantski album zapravo live album. Cista energija, za blues gitare manje-vise, ali su mnogima bili veliki uticaj

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Oct 2008, 16:21

Paprika wrote:Jesi slusao bend Šmajser?
Upravo ono sto si naveo - dosta bluz gitare sa dosta pank stava :]

:]
nisam,gde mogu naci njihovu muziku?
Historik wrote:Za Brejkerse je poznato da je na njih uticao MC5...Mozda bi mogao to da poslusas taj legendarni garage-rock bend, kome je debitantski album zapravo live album. Cista energija, za blues gitare manje-vise, ali su mnogima bili veliki uticaj
e za ove sam cuo,ali nikad ih nisam poslusao jer sam ih mesao sa RUN DMC :lol: pogledacu danas,na youtube,ako nista drugo :D
hvala na odgovorima

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 06 Oct 2008, 17:27

imas smajser na spejsu dobri su... na brejkerse su kao glavni uticali kako anton i cane govore hendrix mc5 iggy pop chuck berry i slicni... oni su po meni najcistiji rock n roll... ono sto se nekad zvalo rok n rol sa dosta bluza samo u brzem ritmu, a danas ga zovu najvise garage rock, znaci odes negde i kucas garage rock i ispadne ti iljadu bendova na tu foru... al jedni su brejkersi... xD

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Oct 2008, 17:50

Duane wrote:imas smajser na spejsu dobri su... na brejkerse su kao glavni uticali kako anton i cane govore hendrix mc5 iggy pop chuck berry i slicni... oni su po meni najcistiji rock n roll... ono sto se nekad zvalo rok n rol sa dosta bluza samo u brzem ritmu, a danas ga zovu najvise garage rock, znaci odes negde i kucas garage rock i ispadne ti iljadu bendova na tu foru... al jedni su brejkersi... xD
znam ja brate, kucah vec garage rock,ali mi nadje gomilu modernih alt. bendova, koje bas nesto puno i ne volem........volim od novijih npr. Jer, oni su mi taj cisti R'n'R.....a ovo sotalo slabo......Iggyja i Stoogese imam....mada kod njih ima svasta,i nekog po meni smaranja.......tako da od wikipedie slaba vajda kad su brejkersi u pitanju,ali potrazicu jos :D

Paprika

Post by Paprika » 06 Oct 2008, 20:59

Historik
MF veteran

Post by Historik » 06 Oct 2008, 21:21

Imas i hrvatski bend Majke, za koji mnogi ljudi kazu da su hrvatska varijanta Partibrejkersa. Ja moram da se od ovoga ogradim, jer nisam bas dobro upoznat sa radom tog benda. U svakom slucaju, proveri i to. Za Hendrixa, Berrya i Stooges moram da se slozim, njih Anton i Cane poimenice pominju u svojim intervjuima.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 07 Oct 2008, 08:45

cak su se na jednom koncertu neizmerno zahvalalili chuck berryju, onako je bilo vrlo licno in a cane sort of way xD
probaj po spejsu da kopas, bas sam cuo prijatnih bendova, neki erl klifton i slicno, rasturaju...
pogledaj jedan pancevacki bend, drugar mi ih je nahvalio strasno... zove se Stuka!

xspaceman

Post by xspaceman » 07 Oct 2008, 21:34

Pored Majki imate i Spoons i Messershmmit isto iz Hrvatske...MC5 sam gledao i slusao u bg pre par god i odlicno prase matorci! Svaka im cast! Pa nisu oni dzaba bili uzori Stoogesima i gomili ostalih bendova slicnog opredeljenja...da ne pominjem punk! :) Od "novijih" obavezno za preslusati: Detroit cobras, Black keys, Jon Spencer Blues explosion, Delta 72, Dirtbombs,Soledad brothers,Tarbox ramblers,the black eyed snakes,R.L. Burnside...sorry ako sam pogresio u nekom od ispisa bendova! :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 04 Nov 2008, 20:40

imas joz dzukele i naftu :D

dweezil

Post by dweezil » 04 Nov 2008, 22:54

meni se od domacih djasvio Hollywood Rabotnik. :D

Post Reply