UH, UH , UH, BREEEE!!!!!
Sa godinu ipo dana sviranja ti sviras Blackmore solo..
Ja sam posle PET godina sviranja poceo da sviram "Ide TITO preko romanije" i "Crni leptir" solaze. Dotle samo akorde i naravno "Smoke on the water" riff. Znaci Riblja Corba, Azra, YU-grupa, Srebrna Krila, Idoli... samo akordi...
Nakon oko PET godina sviranja, poceo sam da sviram power chords... i prve Iron Maiden, Black Sabbath, Def Leppard, Rainbow, Deep purple ..... rifove, znaci jos ne solaze, samo rifove...
a onda nakon 10-tak godina od pocetka sviranja gitare OTKROVENJE.. nabavio sam prvu video skolu. Paul Gilbert - Intense Rock i polako poceo d' ulazim u sol vode.. padruga, pa treca skola.. pa Skidanje po tablaturama, pa vezbanje i vezbanje i vezbanje.. i u pauzi uzmem gitaru i vezbam...
Skola... bio sam veoma uspesan general. Doduse fala bogu nisam vodio ratove i gubio ljudstvo, dakle sve JEDINICE su bile tu, u knjizici.. na broju... 15 predmeta - 13 jedinica. Jedina dva predmeta iz kojih sam imao prelazne ocene su bile Fizicko, Geografija i Vladanje.. (vladanje jel'te nije predmet). U osnovnoj skoli, Nastavnica muzickog mi jerekla da NIKADA, ali NIKADA ja necu dase bavim muzikom.. jer nemam ritma, nemam sluha i nemam mastu... i naravno nije mogla da shvati da sam na casu "preslusavnja muzike koju slusamo kuci" doneo plocu Piece of mind - Iron Maiden. Rece ona: "Ovo nije muzika, ovo je neartikulisano kakofonijsko neandertalsko... glupost" i "Ja ovo ne smatram muzikom" ok... dakle ja se nikad necu baviti muzikom... skont'o..!!!
Ah, da.
Rodjen sam leta gospodnjeg 1969.
Akusticnu gitaru sam kupo 1983 i drljao akorde.
1985 kupio Jolanu Galaksis i drljao akorde.
1987-8 napravio prvo bend jos uvek drljam akorde.
1992 ili 1993 nabavio pomenutu skolu
i t d ....
i evo sad nesto kao znam, imam sta da kazem mladjima od sebe... ponavljam KAO, jer usvim knjigama sam procitao da muziku ucis CEO zivot... dakle nikad neces moci da kazes: "Sad znam SVE!!!"
Conclusion:
Ne prestaj, uci, vezbaj, NE ZAPOSTAVLJAJ skolu, zezaj se, okupi bend, sviraj, looduj, skidaj stvari, ritam-solo-riff, kradi znanje, upijaj zanat, stici iskustvo.... umetnos je bozanska stvar... a muzika
Pored smrti, trgovine i najstarijeg zanata na svetu (za zene).. muzika ce uvek biti tu.. jer treba ljude i razveseliti ponekad...
Sviraj narode i veseli se!
Izvinjavam se na ovoj mojoj skracenoj biografiji...