Da li je kasno?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Highway One

Da li je kasno?

Post by Highway One » 29 Oct 2008, 23:14

Ja sam poceo da sviram sa 12 godina
I evo ima godinu i po dana i smatram da sam mogao i bolje
http://www.youtube.com/user/stevablackmoreVII2
ali ja kad vidim kako mnogi ljudi slicnih godina prze , pomislim da sam poceo kasno da sviram :cry: , i da bi trebalo da odustanem
Ja imam skolu , pa mi to malo otezava vezbanje , ali se vreme uvek nadje :)
Ali ne znam sad da li da ostavim gitaru , jer kad vidim da si mnogi poceli dosta ranije :(
S tim sto ja ne zelim da budem gitarista koji zna da odsvira par akorda na necijem rodjendanu , vec gitarista koji ce sa sa 25 godina svirati Iron Maiden :D
I sa koliko godina bi trebalo da pocne da se svira gitara :?
S obzirom da je tema mozda glupa , ne bi joj shkodio lock za jedno dan , dva

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Da li je kasno?

Post by Guitar_thrill » 29 Oct 2008, 23:22

da,treba da prestanes da sviras gitaru,evo posto ja u tvojim godinama nisam ni svirao gitaru,a ni sad nisam mnogo bolji,evo upravo idem da zapalim gitaru i miniram pojacalo,kasno sam poceo :roll:

mixerlo

Post by mixerlo » 29 Oct 2008, 23:23

nikad nije kasno ,hehe
znam neke ljude koji su pocheli sa 25-30 pa j**u kevu :)
ako i dalje mislish da si losh za te godine,bolji si od nekih shto imaju 20ak a k***e se da su mnogo dobri ^^

Highway One

Post by Highway One » 29 Oct 2008, 23:23

Guitar thrill
nisam ja stavio temu da bi se pravio vazan , ni u kom smislu , vec zato shto sam ozbiljan
Ok shvatio sam ovo je za lock
zar ne :)
tema jeste glupa ai jbg
Kad bolje razmislim nije sve u brzini , pa i oni shto sviraju neki spori bluz , nadju svoje mesto , kao i oni shto sviraju paganinija na gain-10 :)
Ok odo ja dok se ne zaboravi kolka sam budala , pa se vracam :lol: posle
Last edited by Highway One on 29 Oct 2008, 23:27, edited 2 times in total.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 29 Oct 2008, 23:24

R u on drugs? Ili je ovo neka tema za devojke? Batice, ti bolje "przis" od mene :) Ili je mozda bolje da prdjes u drvosece...poslusaj Mike Oldfielda "Only time will tell"...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 29 Oct 2008, 23:26

Covece poceo si sa 12 godina,ejjjj pa imas vremena do 18,19,20 da postanes genije ako budes radio i vezbao, ja sam poceo sa gitarom u prvom srednje,to je valjda nekih 15 godina ,sta bih dao sam poceo kad i ti ali nisam i opet dolazile su mi misli u glavu tipa JAO BAS SAM KASNO POCEO bla bla i bas zato sad sviram kako sviram,gurao sam da nadoknadim tih nekoliko godina za koje sam ja tada mislio da ce mi predstavljati problem .........
Evo sad sam happi ,sve mi ide okej (osim te teorije,hahahah ali i nju ucim polako) .....

Mani se gluposti o prestajanja sa sviranje jer veruj mi ti si poceo bas kad treba (nisi klinac da odmah batalis ,taman:D) :D

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 29 Oct 2008, 23:27

не клоњавај духом газда Грујо!
с обзиром да свираш годину дана свираш сасвим дојајно, с тим што имаш и добар музички укус (ДП, Рејнбоу).

никад није касно да се свира страсно :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2008, 23:28

Ako o ovome stvarno razmisljas onda mozda ni ne treba da sviras
Sviranje treba da bude nesto sto volis, a ne sport
Last edited by cccira on 29 Oct 2008, 23:29, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Oct 2008, 23:28

Odustani, koji ce ti to k..c u zivotu. Predji na klavijure, napravi one man band i pevaj Zeljka Joksimovica i Samardzica i onog Vladu Georgijeva. To zene vole.

Kaki bre Deep Purple?!? U 21, veku?!? Mani se toga...
Last edited by sinisake on 29 Oct 2008, 23:29, edited 1 time in total.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 29 Oct 2008, 23:28

sinisake wrote:Odustani, koji ce ti to k..c u zivotu. Predji na klavijure, napravi one man band i pevaj Zeljka Joksimovica i Samardzica i onog Vladu Georgijeva. To zene vole.
hhhahahhahahah,e vidis to je dobar predlog,hahaha

Highway One

Post by Highway One » 29 Oct 2008, 23:30

Critical wrote:
sinisake wrote:Odustani, koji ce ti to k..c u zivotu. Predji na klavijure, napravi one man band i pevaj Zeljka Joksimovica i Samardzica i onog Vladu Georgijeva. To zene vole.
hhhahahhahahah,e vidis to je dobar predlog,hahaha
Zaista
Ali ja nebi ni poceo sa gitarom da sam hteo da sviram cecu ........ :lol:
Mada ima kinte od toga :lol:

alzo

Post by alzo » 30 Oct 2008, 08:29

Da ti kaze nesto cika Zoki.......
u tvojim godinama ja jos nisam ni imao prilike da drzim elektricnu gitaru u rukama
a kamoli da sviram......uz Highway star sam mogao samo da skacem ko magarac sa akustarom po sobi
i da fantaziram da sam Blackmore....... :lol:
imam tri puta vise godinica nego ti a i dalje ucim ko klinac zato sto volim da sviram........
nema ti to veze sa godinama nego sa ljubavi prema muzici i gitari........vezbom ces steci tehniku
a sa godinama ide rutina i ton.....nemoj da te razocara sto ti nesto nezvuci kako treba.......
samo kilometraza i svirka......i polako....ovo sto si odsvirao je za respekt......... :wink:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 30 Oct 2008, 09:33

UH, UH , UH, BREEEE!!!!!

Sa godinu ipo dana sviranja ti sviras Blackmore solo..
Ja sam posle PET godina sviranja poceo da sviram "Ide TITO preko romanije" i "Crni leptir" solaze. Dotle samo akorde i naravno "Smoke on the water" riff. Znaci Riblja Corba, Azra, YU-grupa, Srebrna Krila, Idoli... samo akordi...

Nakon oko PET godina sviranja, poceo sam da sviram power chords... i prve Iron Maiden, Black Sabbath, Def Leppard, Rainbow, Deep purple ..... rifove, znaci jos ne solaze, samo rifove...

a onda nakon 10-tak godina od pocetka sviranja gitare OTKROVENJE.. nabavio sam prvu video skolu. Paul Gilbert - Intense Rock i polako poceo d' ulazim u sol vode.. padruga, pa treca skola.. pa Skidanje po tablaturama, pa vezbanje i vezbanje i vezbanje.. i u pauzi uzmem gitaru i vezbam...

Skola... bio sam veoma uspesan general. Doduse fala bogu nisam vodio ratove i gubio ljudstvo, dakle sve JEDINICE su bile tu, u knjizici.. na broju... 15 predmeta - 13 jedinica. Jedina dva predmeta iz kojih sam imao prelazne ocene su bile Fizicko, Geografija i Vladanje.. (vladanje jel'te nije predmet). U osnovnoj skoli, Nastavnica muzickog mi jerekla da NIKADA, ali NIKADA ja necu dase bavim muzikom.. jer nemam ritma, nemam sluha i nemam mastu... i naravno nije mogla da shvati da sam na casu "preslusavnja muzike koju slusamo kuci" doneo plocu Piece of mind - Iron Maiden. Rece ona: "Ovo nije muzika, ovo je neartikulisano kakofonijsko neandertalsko... glupost" i "Ja ovo ne smatram muzikom" ok... dakle ja se nikad necu baviti muzikom... skont'o..!!!

Ah, da.
Rodjen sam leta gospodnjeg 1969.
Akusticnu gitaru sam kupo 1983 i drljao akorde.
1985 kupio Jolanu Galaksis i drljao akorde.
1987-8 napravio prvo bend jos uvek drljam akorde.
1992 ili 1993 nabavio pomenutu skolu
i t d ....
i evo sad nesto kao znam, imam sta da kazem mladjima od sebe... ponavljam KAO, jer usvim knjigama sam procitao da muziku ucis CEO zivot... dakle nikad neces moci da kazes: "Sad znam SVE!!!"

Conclusion:
Ne prestaj, uci, vezbaj, NE ZAPOSTAVLJAJ skolu, zezaj se, okupi bend, sviraj, looduj, skidaj stvari, ritam-solo-riff, kradi znanje, upijaj zanat, stici iskustvo.... umetnos je bozanska stvar... a muzika

Pored smrti, trgovine i najstarijeg zanata na svetu (za zene).. muzika ce uvek biti tu.. jer treba ljude i razveseliti ponekad...

Sviraj narode i veseli se!

Izvinjavam se na ovoj mojoj skracenoj biografiji...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Oct 2008, 10:13

Ma šta ložite čoveka? Kasno je, nego šta nego da je kasno... Za sve... Zbogom okrutni svete... :twisted: :twisted: :twisted:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Oct 2008, 18:42

Ja pocheo sa 14. Nikad nije kasno. Sa nekih 30 cu sigurno malo ozbiljnije da se okusham i na klaviru... :) Dotle, bubanj, nadam se uskoro oud i tako...

Locked