Hvala jos jednom, a moram jos malo da se hvalim ipak...
ovo cudo zvuci bolje od mog prvog strata 05 USA Standard sa javorovim fingerboard-om!
Bridge pickup na Fender Champion600 koji uperim ka gore da ne bude mutan - zvuci jednostavno divno! Bez ikakvih pedala (posto ovo malo cudo sa onim ruznim zvucnikom ne moze da se izbori sa distorzijom, mada da imam 12" zvucnik bi situacija sigurno bila drugacija - ovako samo gitara -------- pojacalo! THE END!)
Jos jedna potvrda mog predjasnjeg misljenja o gitarama - zaboravi razliku u ceni, zaboravi boju, zaboravi da li ima crni ili beli pickguard, nitro ili plastican finish. Ako gitara zvuci dobro - znaci drvo vrata i drvo tela se slazu medjusobno (tonski) to je to!
Ja mislim da je glupo kupiti stratocaster preko interneta bez sviranja jer koliko god dobra izrada bila, cak i custom shop, rade gitare odvojeno telo od vrata i na kraju procesa samo zasrafe po specifikacijama -recimo - "ahaa ovo je '62 reissue telo, ee daj neki vrat za '62 ovamo" tako da ne mogu da znaju da li ce zvucati dobro zajedno - sigurno je neko cuo od vas za mrtve tacke na vratu - recimo na 7om pragu g zice ton traje sekundu i onda sam se ugusi a da nije do pragova ili bridge-a - nego je do podudaranja frekvencija vrata i tela. To ne moze da se predviti i zato lepo sednes i gitaru u ruke i udri. Ako je to to, legne sve kako treba, nema vise price... mozda ona skuplja izgleda lepse, mozda je kvalitetnije drvo, mozda je bla bla, ali ako ne zvuci bolje kraj price.
I jedan savet koji sam dobio od strucnjaka za fendere - kada probate gitaru (stratocaster) samo vozite u Bridge i u Neck poziciji, tu se vidi kako se slazu frekvencije vrata i drveta, one izmedju su nebitne sto se toga tice. Ako gitara zvuci super u Neck i Bridge varijanti, u ostalim pozicijama ce isto fantasticno zvucati. Pickupovi se lako promene, tako da ja ne bih obracao preveliku paznju na to... Naravno ne da budu uzasni - tu gitaru ne bih kupio, ali ako se na ono sto zvuci dobro unapredi par stvari, to ce da zvuci iznad proseka!
- clipovi ce biti nadam se uskoro, samo da navatam ortaka sa pravim mikrofonom, ja moj zaboravio u beogradu, ovde imam samo onaj od kompjutera
Pozdrav stim kolege!