Išao mali Mujo u kupovinu (i kupio Fender Standard Strat)!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Bulatovic

Išao mali Mujo u kupovinu (i kupio Fender Standard Strat)!

Post by Bulatovic » 30 Oct 2008, 00:53

I kupio ovo :mrgreen: :)

http://i35.tinypic.com/2i2br6w.jpg
http://i35.tinypic.com/9a5ogh.jpg
http://i35.tinypic.com/e66cev.jpg
http://i36.tinypic.com/1zz5ocl.jpg
http://i36.tinypic.com/2cctjf8.jpg
http://i36.tinypic.com/317b4w3.jpg
http://i36.tinypic.com/anhfed.jpg
http://i37.tinypic.com/k206f4.jpg
http://i36.tinypic.com/141au8.jpg
http://i35.tinypic.com/zkim1w.jpg

to je kako se moze videti iz serial no. '95 Mexico stratocaster, kupio ga za 220 evra sa sve koferom Cheesy ja HAPPY!
Gitara super zvuci, iskreno nisam ocekivao takav zvuk, pogotovo ne bridge pickupa koji uopste nije tanak i odvratan - cak iako je bez ton kontrole.
Na mom malom Champion600 super zvuci, i idem sad da sviram
:mrgreen:

viden

Re: Isao mali Mujo u kupovinu :D

Post by viden » 30 Oct 2008, 08:15

Mašala :) .
Nek je sa srećom.

Highway One

Re: Isao mali Mujo u kupovinu :D

Post by Highway One » 30 Oct 2008, 08:27

Wooooww
Suprer je
Isti kao moj :D
Sa srecom
neka te lepo sluzi

NikolaNis
MF veteran

Re: Išao mali Mujo u kupovinu (i kupio Fender Standard Strat)!

Post by NikolaNis » 30 Oct 2008, 12:03

I ja se radujem kada neko drugi pazari ovako nešto lepo i još je i zadovoljan, neka te lepo i dugo služi...

Bulatovic

Post by Bulatovic » 30 Oct 2008, 12:54

HVALA PUNO DRUGARI! =)

Samo da nabavim neki mikrofon pa cu da vam posaljem neki clip da cujete ako ste zainteresovani

kljaja

Post by kljaja » 30 Oct 2008, 14:15

Cestitam i nek je sa srrecom a ja bih vrlo rado da cujem tog strata pa posalji clip. :D

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 30 Oct 2008, 20:13

Pravi Mex Knopfler sig, cestitke za dobar izbor :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Oct 2008, 21:30

cestitam, nista lepse od strata (ili bilo koje gitare sa kojom si srecan :mrgreen: )

Bulatovic

Post by Bulatovic » 30 Oct 2008, 21:48

Hvala jos jednom, a moram jos malo da se hvalim ipak...

ovo cudo zvuci bolje od mog prvog strata 05 USA Standard sa javorovim fingerboard-om!
Bridge pickup na Fender Champion600 koji uperim ka gore da ne bude mutan - zvuci jednostavno divno! Bez ikakvih pedala (posto ovo malo cudo sa onim ruznim zvucnikom ne moze da se izbori sa distorzijom, mada da imam 12" zvucnik bi situacija sigurno bila drugacija - ovako samo gitara -------- pojacalo! THE END!)

Jos jedna potvrda mog predjasnjeg misljenja o gitarama - zaboravi razliku u ceni, zaboravi boju, zaboravi da li ima crni ili beli pickguard, nitro ili plastican finish. Ako gitara zvuci dobro - znaci drvo vrata i drvo tela se slazu medjusobno (tonski) to je to!
Ja mislim da je glupo kupiti stratocaster preko interneta bez sviranja jer koliko god dobra izrada bila, cak i custom shop, rade gitare odvojeno telo od vrata i na kraju procesa samo zasrafe po specifikacijama -recimo - "ahaa ovo je '62 reissue telo, ee daj neki vrat za '62 ovamo" tako da ne mogu da znaju da li ce zvucati dobro zajedno - sigurno je neko cuo od vas za mrtve tacke na vratu - recimo na 7om pragu g zice ton traje sekundu i onda sam se ugusi a da nije do pragova ili bridge-a - nego je do podudaranja frekvencija vrata i tela. To ne moze da se predviti i zato lepo sednes i gitaru u ruke i udri. Ako je to to, legne sve kako treba, nema vise price... mozda ona skuplja izgleda lepse, mozda je kvalitetnije drvo, mozda je bla bla, ali ako ne zvuci bolje kraj price.

I jedan savet koji sam dobio od strucnjaka za fendere - kada probate gitaru (stratocaster) samo vozite u Bridge i u Neck poziciji, tu se vidi kako se slazu frekvencije vrata i drveta, one izmedju su nebitne sto se toga tice. Ako gitara zvuci super u Neck i Bridge varijanti, u ostalim pozicijama ce isto fantasticno zvucati. Pickupovi se lako promene, tako da ja ne bih obracao preveliku paznju na to... Naravno ne da budu uzasni - tu gitaru ne bih kupio, ali ako se na ono sto zvuci dobro unapredi par stvari, to ce da zvuci iznad proseka!

- clipovi ce biti nadam se uskoro, samo da navatam ortaka sa pravim mikrofonom, ja moj zaboravio u beogradu, ovde imam samo onaj od kompjutera :D

Pozdrav stim kolege! :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Oct 2008, 21:51

cestitam buraz!!! ziveo... i nek te sluzi i da jednog dana prodje kao bleki xD

ZIVEO FENDER!!!

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 30 Oct 2008, 22:06

Bulatovic wrote:Hvala jos jednom, a moram jos malo da se hvalim ipak...

ovo cudo zvuci bolje od mog prvog strata 05 USA Standard sa javorovim fingerboard-om!
Bridge pickup na Fender Champion600 koji uperim ka gore da ne bude mutan - zvuci jednostavno divno! Bez ikakvih pedala (posto ovo malo cudo sa onim ruznim zvucnikom ne moze da se izbori sa distorzijom, mada da imam 12" zvucnik bi situacija sigurno bila drugacija - ovako samo gitara -------- pojacalo! THE END!)

Jos jedna potvrda mog predjasnjeg misljenja o gitarama - zaboravi razliku u ceni, zaboravi boju, zaboravi da li ima crni ili beli pickguard, nitro ili plastican finish. Ako gitara zvuci dobro - znaci drvo vrata i drvo tela se slazu medjusobno (tonski) to je to!
Ja mislim da je glupo kupiti stratocaster preko interneta bez sviranja jer koliko god dobra izrada bila, cak i custom shop, rade gitare odvojeno telo od vrata i na kraju procesa samo zasrafe po specifikacijama -recimo - "ahaa ovo je '62 reissue telo, ee daj neki vrat za '62 ovamo" tako da ne mogu da znaju da li ce zvucati dobro zajedno - sigurno je neko cuo od vas za mrtve tacke na vratu - recimo na 7om pragu g zice ton traje sekundu i onda sam se ugusi a da nije do pragova ili bridge-a - nego je do podudaranja frekvencija vrata i tela. To ne moze da se predviti i zato lepo sednes i gitaru u ruke i udri. Ako je to to, legne sve kako treba, nema vise price... mozda ona skuplja izgleda lepse, mozda je kvalitetnije drvo, mozda je bla bla, ali ako ne zvuci bolje kraj price.

I jedan savet koji sam dobio od strucnjaka za fendere - kada probate gitaru (stratocaster) samo vozite u Bridge i u Neck poziciji, tu se vidi kako se slazu frekvencije vrata i drveta, one izmedju su nebitne sto se toga tice. Ako gitara zvuci super u Neck i Bridge varijanti, u ostalim pozicijama ce isto fantasticno zvucati. Pickupovi se lako promene, tako da ja ne bih obracao preveliku paznju na to... Naravno ne da budu uzasni - tu gitaru ne bih kupio, ali ako se na ono sto zvuci dobro unapredi par stvari, to ce da zvuci iznad proseka!

- clipovi ce biti nadam se uskoro, samo da navatam ortaka sa pravim mikrofonom, ja moj zaboravio u beogradu, ovde imam samo onaj od kompjutera :D

Pozdrav stim kolege! :mrgreen:
E pa, nije lepo od tebe...da umremo od zavisti gledajuci slike :( Ovde takve stvari polovne malo vise kostaju a nove jako retko nadjes... :cekic:

Bulatovic

Post by Bulatovic » 30 Oct 2008, 22:24

Duane wrote:cestitam buraz!!! ziveo... i nek te sluzi i da jednog dana prodje kao bleki xD

ZIVEO FENDER!!!
Auuu prijatelju - nadam se da si mislio da zavrsi u stanju u kojoj je Blackie zavrsila a ne da bude poznata toliko - ja sam u principu skroman decko :mrgreen:
A i za to bih morao da kupim i koristim u pedalboard-u jedno 7 ElectroHarmonics Talent Booster-a jedan za drugim :D

HVALA!
Z*Z*Z wrote: E pa, nije lepo od tebe...da umremo od zavisti gledajuci slike :( Ovde takve stvari polovne malo vise kostaju a nove jako retko nadjes... :cekic:
Eeej pa nije bas sad tako strasno :mrgreen: Sorry drustvo, stvarno nemam mikrofon ovde inace bih vas davio mojim budjavim sviranjem... Kud sam ostavio '57icu kuci kreten!

A inace ima i tu takvih gitara, samo treba znati kako doci do njih! Mozda malo teze ovako jeftino (iskreno i mene je zacudila cena, ali eto :))...
Sto se novih tice... Mitros i ostalo... hmm cene over the roof, ali tu moze da se proba pa je veca sansa da ces dobiti ono pravo nego na ebay-u ili thomann-u - posto let's face it, Fender ima problem "being consistent"... kontrola kvaliteta varira puno, pa jedino sto ostaje je kopaj dok ne nadjes blago!

Inace, treba pogledati i van oglasa, npr preko prijatelja Bate Kostica (ex YU Grupa) sam cuo za dosta ljudi cak samo iz Zemuna koji "valjaju" muzicke instrumente i u principu mogu da nabave bilo sta im se trazi. Tako da ako nekome treba neka pomoc oko toga slobodno neka me kontaktira da vidimo ako se moze nesto naci.

Pozdrav!

bokicasa

Post by bokicasa » 10 Nov 2008, 21:04

Brate,nisam stigao da procitam sve,al ne mislis valjda da ti je ovo fender??za 220 evra ne mozes da uzmes ni polomljenog fendera,pravog..

Highway One

Post by Highway One » 10 Nov 2008, 21:20

MIM mozesh (na srecu i na zalost)

Bulatovic

Post by Bulatovic » 10 Nov 2008, 23:31

bokicasa wrote:Brate,nisam stigao da procitam sve,al ne mislis valjda da ti je ovo fender??za 220 evra ne mozes da uzmes ni polomljenog fendera,pravog..
Druze, procitaj sve :)

a i malo bi bilo cudno da ako neko hoce da pravi laznjaka, ispise serijski broj gitare made in mexico, zar ne :)

Post Reply