Ali ljudi, nemojte da ga uporedjujete sa Fridmanom, to je besmisleno.

Pade mi na pamet, nisam primetio da Helmet ima neki solo album. Pitam se zasto...

Ma daj... Svirka na ovom snimku je blago receno ocajna...sinisake wrote:Meni se Kirkov zvuk ne svidja, suvise je ''tanak'' u odnosu na pare koje su ulozene u njega.
Ima ocajan vibrato, ili mu se gitare gadno rastimavaju, posto na koncertima zvuci uvek pomalo rastimano.
Brlja, i brlje katkad pokriva wahom, koji bas i ne koristi lepo, i koristi ga skoro stalno, ko mladi gitarista koji je kupio wah, pa dosao na prvu probu posle kupovine.
Naposletku, nisu mi ni nesto ni melodijski ingeniozne te solaze.
za ton se apsolutno slazem... "tanak" je prava rec... ja ga cenim kao gitaristu, nije mi medju omiljenima, ali ga cenim i postujem... svidjaju mi se npr. neke penta foresinisake wrote:Meni se Kirkov zvuk ne svidja, suvise je ''tanak'' u odnosu na pare koje su ulozene u njega.
Ima ocajan vibrato, ili mu se gitare gadno rastimavaju, posto na koncertima zvuci uvek pomalo rastimano.
Brlja, i brlje katkad pokriva wahom, koji bas i ne koristi lepo, i koristi ga skoro stalno, ko mladi gitarista koji je kupio wah, pa dosao na prvu probu posle kupovine.
Naposletku, nisu mi ni nesto ni melodijski ingeniozne te solaze.
Ajoj zasto svi stavljate Buckethead-a u isti kos sa vidi-kako-sam-se-navezbao shredderima?DrGreenthumb wrote:Ok je to sto kaze Sinisa, ali i dalje tvrdim da je on bio pravi covek na pravom mestu u pravom bendu za njega, i da je snimio stvarno antologijske solaze, uopste ne ulazeci u raspravu o tehnickim detaljima (moram da pomenem da je jedan od kreativnijih u upotrebi te infamozne pentatonske). Neko ko slusa i gotivi recimo Buckethead-a ce reci da je Kirk nema pojma jer ne svira 100 tonova u sekundi ili izvodi neke druge vratolomija, ali bez njega Metallica nikad ne bi bila to sto jeste, iako ima grozan ton i "Vlada Divljan" buzzsaw vibrato...
Meh, meni samo sa Black-a ima bas puno koje su sjajne, npr. iz My Friend of Misery, The God that Failed, The Unforgiven (maestralno)... A ako volis te widdly-widdly onda je Justice izbor - Blackened, One, Shortest Straw... A od Buckethead-a sve sto sam cuo (sem Colma albuma) jeste u shred fazonu, pri tom ne mislim nista lose, da nije shredder 90 % ljudi koji slusaju njegovu muziku bi pogledali drugde, jeste on drugaciji i quirky i sve to, ali milion tonova po sekundi mu je forte...friedman wrote:Ajoj zasto svi stavljate Buckethead-a u isti kos sa vidi-kako-sam-se-navezbao shredderima?DrGreenthumb wrote:Ok je to sto kaze Sinisa, ali i dalje tvrdim da je on bio pravi covek na pravom mestu u pravom bendu za njega, i da je snimio stvarno antologijske solaze, uopste ne ulazeci u raspravu o tehnickim detaljima (moram da pomenem da je jedan od kreativnijih u upotrebi te infamozne pentatonske). Neko ko slusa i gotivi recimo Buckethead-a ce reci da je Kirk nema pojma jer ne svira 100 tonova u sekundi ili izvodi neke druge vratolomija, ali bez njega Metallica nikad ne bi bila to sto jeste, iako ima grozan ton i "Vlada Divljan" buzzsaw vibrato...
No, kad sam rekao da ima 2 solaze mislio sam figurativno, hteo sam reci da ih ima vrlo malo. One koje ja volim su: Wherever I may Roam, Master, Four Horsemen (ili je tu napisao Mustaine?), Seek and Destroy...
ево само да се надовежем мало.Dushan S wrote:...
Kao drugo, rock i metal su kao muzika takve, da muzičari često ne moraju znati da sviraju dobro, i to je ok, dapače...
pa to... a to je daleeekoo od proseka... dok se po forumu cak prica kako je kirk los... sto je apsurd...dweezil wrote:neam pojma ono kad pricam o staroj Metallici i o Kirku ne mogu a da ne budem subjektivan, ono meni su oni def bili najjachi band na planeti. A sto se tice Kirka mislim da je svako manje vise svestan da Kirk nije ni najbrzi ni najbolji ali meni ja neako kad slusam te pesme one jednostavno zvuce celovite i da bolje od toga ne moze i ne treba. Pa nije ni Lars najbolji bubnjar na svetu ali je odlupao i to na neki svoj nacin neke od najvaznijih pesama hevi metala 80-tih godina.
Hmmm sto si ti sad rekao je da Friedman ima tehniku. Ima, ali nema SAMO nju. On ima taj filing za osecaj (dweezil wrote:neznam eto recimo Freidman ili recimo Skolnick (ex. Testament) su ono tehnicki bili mnogo iznad ali eto meni je to recimo dosadno i mislim da nisu probili tu granicu da kazes, e ovo ce ostati legendarno. Mislim dobro ono kao ljudi koji se prze na gitaristiku ce reci da su ovi do j, mislim i jesu, ali nije pesma samo deo gde se solira, ono treba cela pesma da te vozi od pocetka do kraja.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests